Muhabirinden grafikerine, yazarından okuyucusuna, ilmek ilmek işlenen her sayfasında günlük yaşamınızı bulduğunuz gazetelerin bin bir emekle sayfa sayfa dokunduğuna otuz yıldır şahit oluyoruz.

Yıllar geçse de; mesleğimiz tutkumuz olmuş, vazgeçilmez bir yol olmuş bizim için. Halkımıza hizmet için çıktığımız yolda, okuyucularımızı her zaman önemsedik ve onlar bizim için birinci önceliğimiz oldu.

Konya’da sayıları hiç azımsanmayacak gazetelerimiz bugün geldiğimiz noktada ayakta kalmanın çabasını verirken, çalışanlar da büyük emekler sarf ederek güncel, halkın sorunlarını yansıtan, yapılan hizmetleri duyuran, yapılması istenenleri dillendiren çalışmaları gazetelerin sayfalarına dökerler.

Gazeteler, en üstten en son dağıtıma gelene kadar her sayfasında alın teri katlanarak büyür, sayfa sayfa gazete olur. Gazeteyi açtığınızda sayfaların arasından süzülen burnunuza ulaşan matbaa mürekkebinin kokusu nasıl da güzel gelir. Emekler harf harf satırlara dökülmüş, okurun parmaklarıyla sayfaları çevirirken çıkan şıkır şıkır gazete kağıdının sesiyle haberler arka arkaya akarlar.

Gazetelerin fotoğraflarla anlattığı haberler, her ne kadar bugün daha bir ilgi çekse de içerik daha bir anlamlı gelir. Artık gazeteler magazin sayfaları da hazırlar oldu. Kim nerede ne yapmış diye…

Gazeteci, herhangi bir olayı haber diline dökerek yazılı, görsel ya da sesli olarak gazete, televizyon, radyo ya da internet siteleri aracılığıyla topluma aktaran kişidir. Aslında burada esas olan habere yani haber kaynağına ulaşmak, toplumu yakından takip etmek, siyaseti bilmek, ekonomiyi anlamak gibi gibi birçok meziyetleriniz olacak ki; bir olayın haber değeri taşıdığına karar vereceksiniz. Zaman, yer ya da hava nasıl olursa olsun gazeteci için hiçbir bahane geçerli değildir. Haber nerede olursa olsun onu bulup çıkaracak, gazetenin sayfalarına taşıyacak ve bunun için de türlü gayretler içerisine gireceksiniz.

Öte yandan geriye dönüp baktığımızda gazetelerin bugün teknolojinin nimetlerinden yararlanmaları işleri teknik anlamda kolaylaştırdı. Ancak artan maliyetler de gazete patronlarının omuzlarındaki yükü artırdı. Bu iş öyle bir sorumluluk yüklüyor ki bu sorumluluk gazete patronlarının yaptığımız işin karşılığını alamıyoruz dedirtmeyecek kadar büyük.

İçerisinde bulunmaktan, sayfalarında yer almaktan onur duyduğumuz gazetemiz YENİGÜN artık 15 yaşında bir delikanlı.

On beş yılda çok büyük emekler verildi. Tecrübeli ve eğitimli, mesleğin erbabı bir gazetecinin, gazete sahibi olması da gazetenin çalışmalarında renkli ve anlamlı çalışmaları beraberinde getirdi.

 Hazırlanan dergiler, yapılan ekler sektörlere hareket katarken tarihe de not düşmüş oldu.

Yol uzun ve çetin…

Devletin basına yapacağı destekler, gazetelerimizin daha güçlü olarak yoluna devam etmesinde can suyu olacaktır. Bu konuda basın çalışanları da, medya patronları da destek bekliyor.

YENİGÜN’üm yeni yaşın yenilikler, güzellikler ve bereketiyle gelmiş olsun. Yolun açık olsun.

Konya’nın tarihinde sende yerini aldın.

Arşivlerde seni de görmek ne güzel.

Gençlere, kadınlara, çocuklara ve özellikle iş hayatına, siyasete yapacağın çalışmalar ışık olacak.

15. Doğum günün kutlu olsun…