Öncü adamlar vardır, milyonların düşünüp yapamadığını onlar yapar. Dağlar üzerindeki karları çığ gibi boşaltmak için sadece bir çığlık bekler bazen! Necmettin Erbakan “çığlık” olmuştur. Erbakan ile Erdoğan “zıt ve düşman” kutuplar gibi gösterilse bile Türkiye'nin yeni kuşakları onları “öncü adamlar” olarak tanıyacaktır. Necmettin Erbakan Türkiye'nin ufkunu açan liderdir! Kısıtlı kadrolarla adam yetiştiren Erbakan hoca oldu, bunları sahaya süren Sayın Recep Tayyip Erdoğan oldu! Rahmetli Necmettin Erbakan o kadar zekiydi ki bunu düşmanları bile onaylıyordu. 

Erbakan hoca çok zeki ve başarılı bir mühendis, akademisyen, siyasetçi idi. Bir şeyi hayal etmeden hiçbir şeyin yapılamayacağını hayal eden liderdi. Erbakan hocanın gerçekleştirdiklerini hayal bile edemeyen siyasetçilerimiz oldu. Necmettin Erbakan İçin “Hayat; İman ve Cihad demektir. Hep bu düsturda yaşadı ve bu uğurda çok sıkıntılar çekti. Erbakan hoca hep heyecanını aşkını diri tutmuş hocanın heyecanını azmini  kendi ifadesi ile Milli görüş tekeden bile süt çıkarır sözüyle kendisinin ve davasının azmi heyecanını aşkını hedefini ve  mücadelesini bu sözlerle ifade etmiştir. Peki Erbakan kim dir. Erbakan ne demektir!

Erbakan Demek; Üretmek demektir. Toplu iğne bile üretilmeyen bir ülkede motor fabrikasını kurmaktır. Bizde otomobil üretilemez hayal diyenlere inat hayalleri devrime dönüştürmektir. Küçük kıvılcımlarla büyük hedeflere ulaşmaktır. Nesillere ahlak ve maneviyat aşılamaktır. Mazlumun umudu zalimin korkusu olmaktır. Tahakküme boyun eğmemektir. Dirliği birlikte aramaktır.28 Şubat'ta görev bırakıp siyasi yasaklı geldiğini pest etmeyip her daim yeniden başlamaktır.

Peki, Hepimiz Erbakanız demenin elbette bir bedeli vardır. Slogandan öte bir derinliği vardır, bir misyonu vardır bu iki kelimenin! ERBAKAN demek;

"Yasadığı cağdan sorumlu olmak” demektir. Başkaları önlerinde ki ağacı kurtarmaktan acizken, ağaçla birlikte ormanı da kurtarmanın derdine düşmek demektir.

Sıkıntıya talib olmak demektir,”elini taşın altına sokmak” demektir.
Zafere koşarken ayni zamanda başkalarına da yürümeyi öğretmek demek.

Şartlara teslim olmak yerine şartları teslim almak demektir.
4 Partisi kapatıldığında ”atimizi alan yolumuzu da almadı ya” deyip yola devam etmek demektir.

Başı dik anlı açık olmak demektir.
Onlara aldırmayıp, devamlı ümit aşılamak, diri ve canlı olmak demektir.

Her doğan güneşle yeniden doğmak demek.
Güneş gibi olup, gittiği her yeri aydınlatmak demek.
Bugün var olmak ve bugünü bastan sona kaplamak demektir.
Kaht-i ricalin (adam kıtlığının) olduğu bir ülkede ”Adan gibi adam olmak” demektir.
Nezaketiyle başkalarını kendine saygı duymaya zorlayan örnek bir Müslüman olmak demektir.

Bazen de Elif gibi yalnız kalmak ama yine Elif gibi hep dik durmak demektir.
Bir omur ve bir destan demektir.

 

Vefatının 6. Seneyi devresinde muhterem hocamızı rahmetle özlemle duayla anıyoruz. Allah ondan razı olsun.Mekanı cennet olsun!