Ecdadımız kültür, sanat gibi konularda önemli mesafeler almış, bu mirası bizlere kadar getirmişlerdir. Sadece kültür sanatta değil, ticarette de önemli bir gelenek oturmuş ve bu gelenek bugün de devam ediyor.

Özellikle Selçuklu’ya başkentlik yapmış olan Konya, 13. Yüzyılda bile kültürde, sanatta, mimaride olduğu gibi ticarette de önemli bir merkez konumundaydı. “Bir başkent her zaman başkenttir” anlayışını bugün bile bize özümsetiyorsa bu şehir, elbette bunu içinde barındırdığı bu güzel özelliklere bağlamak lazım.

İşte ticarette de önemli bir merkez olan Konya, bugün bu güzel özelliğinin getirdiği önemli bir geleneğin de yaşatıldığı şehir unvanına sahip. 

Bunun en güzel örneği ise dün başlayan "32. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı” kutlamaları. Yürüyüşle başlayan ve 50 bini aşkın esnaf ve sanatkarın temsil edildiği kutlamalar, bir şölen havasında geçiyor. Bundan da ziyade bu kutlamalar, ahilik kültürü ve ahlakının devam ettirilmesi adına farkındalık oluşturan önemli bir etkinlik diye düşünüyorum. Çünkü ahilik ve bu ahlak devam etmeli ve gelecek nesillere aktarılmalıdır. Konya’da yaşayan Ahi Evran ve yine Konya’da kurulan ahilik teşkilatının bu güzel mirası, gelecek kuşaklara en güzel şekilde aktarılmalıdır. Bu anlamda, Ahilik Haftası dolayısı ile gerçekleştirilen organizasyonda emeği geçen Başta KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak olmak üzere, organizasyonlara destek veren tüm belediye ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Ahiliği yaşamak ve yaşatmak adına güzel hizmetlerin devam etmesini temenni ediyorum.