"Şehre Sözümüz Var" diyerek sözünü yerine getiren bir şube...

Bugün, üyesi bulunduğum TYB (Türkiye Yazarlar Birliği) Konya Şubemize uğrayarak hem bir ziyaret gerçekleştirdim hem de 2021 yılı üyelik aidatımı ödedim.

Ziyaretimde önemli bir de sürprizle karşılaştım.

Daha önceki ziyaretimde yıllara sâri olarak, Konya’mızda yapılan Mevlana Şiir Şölenlerinin şair tanıtımlarının ve şiirlerinin bir arada toplandığı o güzel eseri takdim etmişlerdi.

Bu defa da Başkanımız Sayın Ahmet Köseoğlu bir ziyarette olduğu için kendisinden değil ama Yusuf Özdemir Kardeşimizin elinden, yine çok değerli bir TYB Konya yayını olan, "Şehre Sözümüz Var" isimli eseri alma fırsatı buldum.

"2020 Yılı Etkinlikleri Kitabı" alt başlığıyla çıkan eserin Yayın Yönetmenliğini Sayın Başkanımız Ahmet Köseoğlu, Editörlüğünü Saffet Yurtsever ve Tasarımını da Ahmet Aka yapmışlar.

Eser, Çimke Yayınları Baskı Tesislerinde basılmış.

"Tarih" ve "Yer"; Nisan 2021/Konya şeklinde belirtilmiş.

Kitabın başlangıç bölümünde; Saffet Yurtsever "Editörden", TYB Konya Başkanı Sayın Ahmet Köseoğlu "Şehre Sözümüz Var" başlıklarıyla birer yazı yazmışlar.

Bu yazıların hemen arkasından, şubemizin klasiklerinden olan ve her dönem, bir yıllık faaliyet programını gösteren takvim yani kitaba ismini veren içerikle ilgili olan "2020 Kültürel ve Etkinlik Takvimi" yer almış.

Takvim sayfasının ardından 13. Olağan Genel Kurul seçimlerinden bahisle kurumla ilgili yazı ve fotoğraflara yer verilmiş.

Daha sonra TYB Kurucusu, Onursal Başkanı ve Türkiye Yazarlar Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan'nın biyografisi anlatılmış.

Kitapta devamla, TYB Konya Şube Başkanı Sayın Ahmet Köseoğlu'nun "Açış" ve TYB Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'ın "Selamlama" konuşmasından sonra Onursal Başkan Sayın D. Mehmet Doğan' nın yaptığı 2020 döneminin ilk sunumu yer alıyor.

Eserde, her bir etkinliğin afişlerinden ve resimlerinden oluşan görsellere de yer verilmiş.

Ve nihayet kitabın sonunda, Boncuklu Höyük, Mevlana Müzesi, Obruk Hanı, her yıl Karatay Belediyemizce organizasyonu yapılan Aşıklar Bayramı ve yine kültürümüze büyük önem veren Karatay Belediyemizin şehrimize kazandırdığı 11 eserin kapak fotoğraflarına yer verilmiş...

Burada bir parantez açmam gerekiyor. Konya  Kültür Etkinlikleri içinde edebiyat ve şiir dalında özel bir yeri olan ve şahsımın da üyesi bulunduğu pandemi süresi boyunca da pazartesi günleri on-line şiir etkinliklerine devam eden, çok farklı konularda konferanslar düzenleyen ve kültür gezileri yapan Selçukya Sanat Derneğimiz ve Karatay Belediyemizin işbirliği ile hazırlanıp yayınlanan Selçukya Şairlerinin birbirinden güzel şiirlerini kapsayan, naçizane şahsimin da şiirlerine yer verilen, "Selçukya Şairleri Güldestesi' nin kapak görselini bu eserde görmem beni hem heyecanlandırdı hem de gururlandırdı.

960 sayfadan oluşan "Şehre Sözümüz Var, 2020 Yılı Etkinlikleri Kitabı" isimli eseri Konya’mıza kazandıran en başta TYB Konya Şube Başkanımız Sayın Ahmet Köseoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Daha nice eserlere imza atmaları dileklerimle saygılar sunuyorum.