İSTANBUL’DA PEDALLAR ORTAK GELECEK İÇİN DÖNDÜ
Türkiye Bisiklet Federasyonu öncülüğünde 2024 yılında temelleri atılan Türk Devletleri Bisiklet Birliği Projesi’nde tarihi bir viraj daha geride bırakıldı. Türk dünyasında bisiklet sporuna yönelik kalıcı, kurumsal ve sürdürülebilir bir iş birliği modeli oluşturmayı hedefleyen Kuruluş İstişare Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan’dan federasyon başkanları ve üst düzey temsilcilerin yanı sıra Türk Devletleri Teşkilatı temsilcilerinin katıldığı dev buluşmada, birliğin yönetim modeli, sekretarya yapısı ve teknik kurullarına ilişkin yol haritası masaya yatırıldı.

"ORTAK KÖKLERİMİZİ ORTAK BİR GELECEĞE TAŞIYORUZ"
Toplantıda konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yalnızca yeni bir spor organizasyonunun temellerini atmadıklarını, ortak tarihten alınan güçle gençlere güçlü bir gelecek inşa ettiklerini vurguladı. Bisikletin sınırları aşan birleştirici gücüne dikkat çeken Müftüoğlu, aynı dili ve değerleri paylaşan ülkelerin pedalların ritminde buluşmasından büyük heyecan duyduğunu ifade etti. Müftüoğlu, hedeflerinin antrenörlerin, hakemlerin ve genç sporcuların birlikte gelişeceği, uluslararası alanda saygın ve güçlü bir bisiklet ekosistemi oluşturmak olduğunu belirtti.

RESMÎ İMZALAR BAKÜ’DEKİ ZİRVEDE ATILACAK
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türk Devletleri Teşkilatı koordinasyonunda yürütülen bu stratejik hamle, önümüzdeki süreçte Bakü’de düzenlenecek Bakanlar Toplantısı’nın gündemine taşınacak. Bakanlar düzeyinde sağlanacak nihai mutabakatın ardından resmî kuruluş süreci resmen başlatılacak. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni aynı çatı altında toplayacak olan birlik, ortak şampiyonalar, uluslararası puan kazandıran yarışlar ve ortak gelişim merkezleriyle Türk dünyasının spor sahnesindeki gücünü ve küresel rekabetini zirveye taşıyacak.





