Konya’daki yerel basınla bir araya gelen Eski Konyaspor Kulübü Başkanı Ömer Korkmaz, beraberindeki heyetle birlikte Konya’nın lüks otellerinden birinde basınla buluştu. Son günlerde gündemi sarsan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Korkmaz, Konyaspor’u icraya vermediklerini, ihtarname gönderildiğini vurguladı. Korkmaz, Konyaspor yönetimi tarafından basına sızdırıldığı iddia edilen söz konusu dosyaların, kendisini ve heyetindeki bazı isimleri hedef almasından rahatsız olduğunu dile getirdi. “Mesele para değil, mesele iletişimsizlik” diyen Korkmaz, Konyaspor yönetimiyle ilgili ağır eleştirilerde bulundu.
ÖMER KORKMAZ: “KONYASPOR BU ZOR SÜREÇTEN HIZLICA ÇIKACAKTIR”
Eski Konyaspor Kulübü Başkanı Ömer Korkmaz, Konyaspor’un 4 haftada aldığı art arda mağlubiyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Konyaspor’un büyük bir camia olduğunun altını çizen Korkmaz, yaşanılan zor günlerin geçici olduğu mesajını verdi. Korkmaz, “Konyaspor gibi büyük bir camia bu süreçlerin altından çok çabuk kalkar. İki maç üst üste galibiyet, her şeyin üstesinden gelir. İnanıyorum buna. İyi bir teknik eğitimimiz var, iyi bir takımımız var. Hızlıca bu süreçten çıkarız. Konyaspor daha zor süreçler gördü, daha da zorlarını gördü. Hepsinden alnının akıyla çıktı. Yine hep birlikte bu süreçten çıkacağımızı düşünüyorum. Takımımıza da, teknik eğitimimize de tekrar başarılar diliyorum. Trabzonspor maçı zor bir karşılaşma ama Trabzonspor gibi Kasımpaşa gibi maçlar bize ilaç olmuştur aslında” dedi.
“KONYASPOR TARİHİNDE BÖYLE DAVRANIŞLAR GÖRMEDİM”
Ömer Korkmaz, Konyaspor Kulübü ile ilgili son günlerde yaşanan olaylara değindi. Konyaspor Kulübü’nün tarihinde bu tarz davranışları hiç görmediğinden söz eden Korkmaz, kendi döneminde de sorunlar olduğunu ancak iletişimi hiç kesmediğini söyledi. Korkmaz, “Bugün Konyaspor’un başkanı değilim. Ama yine de her zaman Konyasporluyum. Her zaman yanındayım, hep destekçisiyim. Dün nasıl yönetimdeyken Konyaspor’un başarısını istiyorsak, bugün de fazlasıyla istiyoruz. Son 15 yılda, gitmediğim maç sayısı belki 15’i geçmez. Her türlü şartla, kulübümüzün yanında bir taraftar olarak, içlerinde bulundum. Kulübün içinde bulundum. Ama bugün burada olmamızın sebebi asla bu süreçleri anlatmak değil. Burada olmamızın sebebi yanlış anlaşılmalar, yanlış iletişim sorunları ve Konyaspor’un bundan sonraki süreciyle alakalı da bir uyarıda bulunmak. Malumunuz geçtiğimiz günlerde, Konyaspor ile ilgili bir alacak verecek meseleleri gündemi meşgul etti. Ciddi bir yıpranma süreci geçirdik. Üzüldük. Bu üzüntümüzün sebebi de şu ki bu tarz davranışları hiç görmedim ben Konyaspor’da. Kendi dönemimizde biz bu sorunları yaşamadık değil, tam içindeydik sürecin. Gönlüm şunu isterdi, bunu bütün samimiyetimle söylüyorum, Konyaspor’un oynadığı 4 maçta 12 puan yapmış olsaydı, bugün ben burada daha rahat konuşurdum sesim bu kadar titremezdi. Gerçekten böyle bir gündemde, bugün burada sizleri de meşgul etmek, bu konuyu konuşmak, bizi de fazlasıyla rahatsız ediyor” açıklamalarında bulundu.
KORKMAZ’DAN MEVCUT KONYASPOR YÖNETİMİNE DİKKAT ÇEKEN MESAJ
Konyaspor Kulübü’nün borçlanma yaparken her zaman çizgisini koruduğunu anlatan Korkmaz, mevcut yönetimle olan anlaşmazlığı şöyle ifade etti: “Kısaca bir hatırlatmayla gireyim. Bizim Konyaspor’da yönetime geldiğimiz dönemleri unutmayalım. Böyle çok kötü ortamda, birçoğumuz ateşten gömlek diye tabir ettiği bir süreçtir. İyi yaptık, kötü yaptık orası kişiden kişiye değişir ama elimizden gelen her şeyi yaptık. Konyaspor’un benim aklım erdiğinden beri yazılmamış kuralları vardı. Konyaspor yönetimleri, kulüp devirleri yapılacağında geçmiş dönemindeki alacaklarıyla alakalı yöntemleri ve bu takım üzerinden bir planlamaya giderdi. Şimdiye kadar böyle olmuştu, bundan sonra da böyle olacaktır. Dönemde kulüp için yöneticiler kulübe bağışlar yaparlar, sponsorluklar yaparlar. Biz bunları da zaten yaptık, yapmaya da devam edebiliriz bunlarda bir sorun yok. Her türlü Konyaspor’a destek oluruz. Ama bu şekilde bir davranışın bundan sonraki Konyaspor yöneticilerinin başına iş açacağından endişeliyiz. Bugün bu yapılanı, yarın yönetim gittiğinde de aynı davranışlarla yüzleştiğinde nasıl bir süreç olduğunu o zaman anlayacaklar.”
ÖMER KORKMAZ’DAN FATİH ÖZGÖKÇEN DÖNEMİ ÖRNEĞİ
Ömer Korkmaz, Konyaspor’un Fatih Özgökçen döneminden örnekler verdi. Konyaspor Kulübü yönetimini Fatih Özgökçen’e devrederken aralarında geçen borçlanma konuşmasını basın mensuplarıyla paylaşan Korkmaz, “Fatih Özgökçen Başkanımız’a kulüp yönetimini devrederken ortalama 6 ay bir borç yapılanmasına gittik. Bu altı ayı ben erken buldum ama başkanımız, ‘O gün tekrar bakarsınız sürece’ demişti ‘Tamam başkanım’ dedik biz de. Çünkü gerçekten zor bir süreç bekliyordu bizi. Göz açıp kapayıncaya kadar 6 ay geçti. Ben yaklaşık bir hafta öncesinden, başkanımızı aradım. ‘Sayın başkanım biz durumla alakalı şu an net bir sonuca ulaşamadık. Lütfen bu çekleri erteleyelim’ dedim. Sağolsun başkanımız gayet anlayışlı bir şekilde yaklaştı bizlere ‘Tamam’ dedi. Yine ödemekte zorluk yaşadık ve bir kahvaltıda buluştuk. Ben yine başkanımızla konuştum. Başkanımız da bize şöyle bir talepte bulundu, ‘Alacakların belli bir kısmını ödeyin. Hallederiz bir şekilde’ demişti. Ama burada anlatmak istediğim olay bu değil. Mesele iletişim. Biz Fatih Başkanımla her zaman iletişimde kaldık. Çok mahcup olduk kendimizi borcumuzu ödeyemeyen esnaf gibi hissettik ama iletişimden asla vazgeçmedik” ifadelerini kullandı.
“YAŞANAN SORUN ALACAK VERECEK MESELESİ DEĞİL, İLETİŞİMSİZLİK”
Konyaspor Kulübü yöneticileriyle yaşadığı alacak verecek meselesinin iletişimsizlikten kaynaklandığını dile getiren Korkmaz, mevzunun para olmadığına dikkat çekti. Mevcut yönetimle yaşanan gerginliği mikrofonlara anlatan Korkmaz, heyetindeki bazı isimlerin sosyal medyada hedef gösterilmesinden rahatsız olduğunu beyan etti. Korkmaz, “Son yaşanan olaylarda da biz Ömer Atiker Başkan’a dedik ki “Kulüpte yöneticilerin alacakları var.” Başkanımız benden şöyle bir talepte bulundu, yaklaşık on dört ay sonrasında bir yapılandırma yapalım. On dört ay sonra bu evraklar ödensin dedi. Ben de başkanıma “Ben arkadaşlarımın görüşlerini alayım size bu konuyla ilgili cevabımızı bildireyim” dedim. O akşam bütün arkadaşlarımı topladım. Başkanımızın taleplerini menajerler aracılığıyla bile olsa arkadaşlarımla paylaştım. Hepsinin ortak kararı şöyle bir noktaya geldi. 30 Temmuz 2026 yılında alalım önemli değil dediler. Tam 14 ay sonrasına yapılandırma yaptık. Dediğim gibi TL'yi dönmeyle alakalı bir mevzu. Başkanımıza şöyle bir öneride bulunduk, “Alacakların TL'yle ödenmesiyle alakalı arkadaşların ortak bir kanaati var. Bu kanaatimizi size bildireyim. Siz de lütfen buna göre değerlendirin. Talebimizi ilettik ve başkanımla gayet güzel bir şekilde anlaştık. 30 Temmuz 2026 tarihi geldi. Kimse aramadı sormadı. Yani ödeyemeyecek durumdaysanız eğer arar söylersiniz. Bir Allah’ın kulu bizimle irtibata geçmedi. Bunları anlatırken utanıyorum çünkü bu mevzular mahremdir. Ama mahremiyette bozuldu. Arkadaşlarımızın ev adreslerine kadar detaylı raporlamalar basına sızdırıldı. Ben de o yüzden basın önünde açıklama yapma gereği duyuyorum. Konyaspor tarihinde hiç görülmemiş şeyler bunlar. Ben de Konyaspor yönetiminde olduğum zamanlar çokça eleştirilmişimdir. Ama elimden geldiği kadar tüm gücümle Konyaspor’u en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. En önemlisi herkesle iletişimde kalmaya devam ettim. Bu kadar hassas bir konu. Bu konuyu belden aşağı vururcasına bir belgeyi basına sızdırmak yönetim değildir. Ama yönetiminden herhangi biri bunu yapıyorsa başkan yanlış yapıyor demektir. Ben de çoluğumu çocuğumu bırakıp, ailemi bırakıp gece gündüz Konyaspor için çalıştım gayret gösterdim. Bir telefon edecek kadar değerim yok mu benim? Konyaspor için bu kadar mı kötü bir insandım ben? Bugün bu isyanın arkasındaki neden para değil ki. Muhatap alınmadım. Bu mudur hak ettiğimiz? Arkadaşlarımızın ailesine, çocuğuna, hakaretlere varan sosyal medyadaki paylaşımları mı hak ettik? Bugün ihtiyacımız olan tek şey birleştirmek. Bir telefonla birleşmeye hazırdık biz” diyerek konuşmasına sonlandırdı.






