Savaş yetkileri kararının yeterli olmadığını ve "İran'daki bu yasa dışı savaşı" durdurmaları gerektiğini belirten Markey, Trump'ın azlinin en öncelikli konu olduğunu ve Beyaz Saray'da "savaş suçlusu" istemediklerini dile getirdi.

Markey, "Temsilciler Meclisi, Donald Trump'a karşı azil maddelerini görüşmek ve geçirmek üzere toplanmalıdır. Ardından Senato onu görevden almalıdır." dedi.

Temsilciler Meclisi Demokrat Üyesi Seth Moulton da X'ten yaptığı paylaşımda, ABD-İran arasındaki geçici ateşkese rağmen "Trump'ın suç işlediğini" savundu.

Moulton, "Kongre, çalışmalarına geri dönmelidir, ülkemize ve dünyaya daha fazla zarar vermeden önce (Trump'ı) onu görevden almalıdır." yorumunda bulundu.

Temsilciler Meclisi Demokrat Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Başkan, İran halkına karşı soykırım tehdidinde bulundu." ifadesini kullandı.

Kesimhanelerde yeni dönem başlıyor! Bakan Yumaklı açıkladı: Kamera sistemi ve yeni kurallar zorunlu olacak
Kesimhanelerde yeni dönem başlıyor! Bakan Yumaklı açıkladı: Kamera sistemi ve yeni kurallar zorunlu olacak
İçeriği Görüntüle

Cortez, "İster kabinesi ister Kongre tarafından olsun, Başkan görevden alınmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Temsilciler Meclisi Üyesi John Larson da konuya ilişkin açıklamasında, "(Trump'ın) İran'da yürüttüğü yasa dışı savaş, sadece ABD’li aileler için fiyatları yükseltmekle kalmıyor, Amerikan hayatlarına da mal oluyor." ifadesini kullanarak, Başkan'a karşı azil maddeleri sunduğunu açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ