Apple'nin kurucularından Steve Jobs kanser olur. Bu durumu üstüne vazife ve fırsat gören gazeteci WalterIsaacson Jobs'un biyografisini yazmak ister. Önce Steve'i tanıyanlarla konuşur. Eşine durumu anlatır; fikrini sorar. Karısı Laurene'nin ilk söylediği 'Aman Steve'in söylediklerine dikkat edin O gerçekleri çarpıtmak konusunda bir dâhidir.' olur. Nitekim FBI'ın hazırladığı raporda bu durum 'Steve Jobs çok hızlı bir şekilde çarpıtılmış gerçekliklerle dolu bir çevre yaratabilme yetisine sahiptir' diye de belirtilmiştir.

Bu Steve Jobs'un kurduğu Apple birkaç aydır müşteri bilgilerinin gizliliği ile ilgili FBI ile mahkemelik. FBI bir terör suçlusunun bilgilerine şifresini kıramadığı gerekçesiyle ulaşamıyor ve Apple dan yardım istiyor. Apple da direniyor vermem de vermem diyor. FBI bi kereden bi şey olmaz diyor Apple da bir kere verdim mi artık o yol açılır diyor.

Bu durum Apple'nin kurumsal kimliğine muazzam bir fayda sağlıyor. En etkili reklamlardan biri. Peki bu izlediklerimiz gerçek mi, çarpıtılmış gerçek mi?

Gerçek olması için bu hadisenin ilk defa vukuu buluyor olması lazım.

Çarpıtılmış gerçek olması için bu hadisenin daha önce haberimiz olmadan defalarca tekrarlanması ve gelecekte mide bulandırmadan olabilmesi adına bu örneğin ön plana çıkartılıyor olması lazım.

Bunu bilemiyoruz en azından şimdilik ama bildiğimiz başka bir şey var.

Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleri çarpıtmak konusunda ehil olmadığıdır. Ne hissediyorsa , ne biliyorsa , neyin doğru olduğunu düşünüyorsa söylemekten hiç çekinmiyor olmasıdır. İşte bu yüzden halk ağzıyla dalağı dışında Recep Tayyip Erdoğan'a halkın bir kısmı samimi bir muhabbet beslemekte bir kısmı da eleştirmektedir.

Erdoğan'ın dalağının görünebilecek şekilde dışarıda olması , tarih boyunca korkusuz ve mütevekkil bir duruş sergileyen bu cumhurun,  reisinin dalaksız olmadığına kani olmasına yarıyor ve arkasında durmaya devam ediyor.