Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 4.Sufi Sinema Günleri gerçekleştirildi. Hazreti Mevlâna’nın Konya’ya gelişinin 795. yıl dönümüne rastlayan sinema günlerinde “Senaryo Yazma Yarışması”nın yanı sıra bu sene ilk defa “Ulusal Kısa Film Yarışması” gerçekleştirildi. 19 Haziran’a kadar devam edecek sinema günlerinde; 9 ülkeden 14 film gösterimi gerçekleştirecek. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ve ekibi bu organizasyonu oldukça önemsiyor. Bu organizasyonun kusursuz gerçekleşmesi adına gece gündüz demeden yoğun gayret ediyor. Bizler de Konyalılar olarak Konya’da gerçekleşen bu organizasyonların kıymetini bilerek bu organizasyona sahip çıkmalıyız.  4.Sufi Sinema Günleri Konya’ya çok yakışıyor.

NİCE 100.YILLARA KONYASPOR’UM

Konyaspor 100. Yılını kutladığı bu sezon önce başta futbol olmak üzere tüm alanda gösterdiği mücadele ve hırsın ardından 100. Yıl kutlamaları ile yine adından söz ettirdi. Konyaspor şanına yakışır bir şekilde 100 Yıl kutlamalarını gerçekleştiriyor.  Konyaspor gerçekleştirdiği festivaller ile şehirde yaşayan çok sayıda vatandaşa Konyaspor sempatisinin yerleşmesini sağladı.  Çevremde çok sayıda kişi festivale giderek memnun kaldı  ve bir sonraki konsere de bilet aldı. Konyaspor’un 100.yıl etkinliklerinde büyük bir coşku yaşandı.  İlk kez Konyaspor’la alakalı bir ambiyansa dahil olan binlerce gence şahit olduk.  Konsere gitmek için Konyaspor passoligi çıkaran bu gençlerden bir kısmının maçlara da geleceğini düşünüyorum. Böyle giderse Konya'da düğün pilavından sonra yeni bir gelenek oluşacak ve her yıl haziran ayında Konyaspor festivali beklenecek gibi. Şehirin böyle şeylere ihtiyacı var, Konyaspor’un 100. Yıl Festivalinin emeği geçen başta Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen’e, Yönetim Kurulu Üyelerine ve festivallerde görev alan herkes ile Konyaspor festivali kapsamında stantlar açan herkese teşekkür ediyorum.

DÜNYAYA BELEDİYECİLİĞİ KONYA’DAN ÖĞRENECEK

Geride bıraktığımız hafta içinde  İspanya’nın Sevilla şehrinde düzenlenen UCLG Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Eş Başkanlığı görevini yürüten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İspanya’daki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda birliğin dönem başkanlığını devraldı. Uğur İbrahim Altay başkanımızın Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Başkanlığını devralması ile Konya’mız inşallah her zaman ki gibi ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Bu süreç, Dünya genelindeki yerel yönetimlerin Konya Modeli Belediyeciliği tanıması ve örnek alması için güzel bir fırsat olacak. Bizler de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.

İYİ TATİLLER ÇOCUKLAR

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı, dün son ders zilinin çalmasıyla sona ererken, öğrenciler karnelerine ve yaz tatiline kavuştu. Öğrenciler yaz tatiline kavuşmanın yanında aileleri ile birlikte unutulmaz bir tatil yaşayacaklar.  Öğretmenlerimiz de güzel bir dinlenmenin ardından yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere yine katkı sunmaya devam edecekler. 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılında Konya yine farkını gösterdi. Konya Türkiye genelinde yapılan sınavların yanı sıra mesleki eğitim, Akademik başarılar ve eTwinning projelerine vurduğu damgalar ile adından söz ettirdi.  Göreve geldiği günden bu yana Konya’da eğitim çıtasını yükseltmek için yoğun emek harcayan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Şube Müdürleri, Öğretmenleri ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. Konya’nın eğitimdeki başarısının artarak önümüzdeki süreçlerde devam edeceğini inanıyorum.