1955-1960 yılları arasında Beyşehir İlçesi Üzümlü Mahallesi’nde av tüfeği üretimiyle başlayan silah sanayi, bugün önemli bir noktaya gelmiş durumda. Firmaların kendini geliştirmesi, devletin desteği ve savunma sanayine dönük atılan adımlarla bölgenin ismi son yıllarda ön plana çıkmaya başlayınca, Üzümlü silah sanayi firmaları da dernekleşme yoluna gitti. Bu kapsamda 2012 yılında Beyşehir Silah Sanayicileri İş Adamları Derneği ismiyle kurulan son genel kurulla Üzümlü Silah Sanayicileri İş Adamları Derneği (ÜSİAD) olarak ismi değiştirilen dernek, bölgedeki silah sanayinin sorunlarına dönük çözümler arıyor. Derneğin faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan ÜSİAD Başkanı Ahmet Özşahin, “Biz de dernek olarak, bu üreticilerimizin sıkıntılarını dile getirmek, gerekli mercilere aktarmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Dolayısı ile bir güç birliği oluşturuyoruz” dedi.

2-5-79

DERNEĞİN ÖNEMLİ BİR AMACI VAR

Derneğin 2012 yılında kurulduğunu hatırlatan Başkan Özşahin, derneğin ilk kuruluş aşamasında Beyşehir Silah Sanayicileri İş Adamları Derneği olarak kurulduğunu fakat derneği teşkil eden üyelerin çoğunluğunun Üzümlü’de olması nedeniyle son yapılan genel kurulda ismini Üzümlü Silah Sanayicileri İş Adamları Derneği olarak değiştirdiklerini kaydetti. Derneğin amacıyla bilgi veren Özşahin, “Genelde sektörün sıkıntılarıyla ilgilenmek, özelde Üzümlü’nün işverenlerinin sıkıntılarını dile getirmek.

1955-1960 yılları arasında tüfek imalat sektörü ortaya çıkınca kooperatifçilik yoluna gidildi. 30-40 sene kooperatif burada faaliyet gösterdi. Tek elden imalat yapıldı. Daha sonra kooperatifin yerini özel şirketler almaya başladı böylece kooperatif devri kapandı. Özel sektörün büyümesi, kooperatifin kalkması ve Büyükşehir Yasası’yla birlikte Üzümlü’deki belediyenin de kalkmasıyla birlikte, sektörün birlikteliği adına büyük bir boşluk ortaya çıktı ve derneğe ihtiyaç duyulmuş. Dolayısı ile dernek kuruldu. 20 Eylül’de olağanüstü kongre yaptık ve görevi biz devraldık. Derneğimizin amacı, bürokraside, siyasette, üyelerimizin sıkıntılarını dile getirmek” açıklaması yaptı.

Sigorta çiftçi için hayati öneme sahip! Sigorta çiftçi için hayati öneme sahip!

2-7-81

SEKTÖRÜMÜZ BEYŞEHİR’E CAN VERİYOR

Derneğin yaklaşık 200 üyesi bulunduğunu bu sayının Beyşehir’e binlere hitap ettiğini vurgulayan Başkan Özşahin, şunları aktardı, “200 üyemizin hitap ettiği kesim 7-8 bini buluyor. Çünkü neticede bölgemizdeki silah sanayi sektörü, Beyşehir’e can veren bir sektör. Özellikle pandemi döneminde Avrupa’daki silah imalatı yavaşlayınca, bizim bölgemiz daha bir önem kazandı. ABD’de silah alımı kolay olduğu için, Türkiye pazarına yöneldiler. Dolayısı ile Üzümlü ve bölgemiz ön plana çıktı ve büyük gelirler sağladı. Böylece sektörümüz ekonomiye can verdi. Beyşehir’den bölgeye servislerle personel taşınıyor. Dolayısı ile Üzümlü sektörde önemli bir noktada.”

2-8-69

GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURUYORUZ

“Sektörümüz büyüdükçe, savunma sanayine iş yapan firmalarımız da ortaya çıktı. Bölgemiz Anadolu irfanıyla beslenince, ülkemizin milli ve yerli üretimine katkı sağlamak için canla başla mücadele ediyor” diyen Başkan Özşahin, imkan verildiği sürece bölgenin daha iyisini yapabileceğini belirtti. Bu konuda dernek olarak üreticilerin her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Özşahin, şu bilgileri aktardı, “Üreticilerimizin sıkıntılarını dile getirmek, gerekli mercilere aktarmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Dolayısı ile bir güç birliği oluşturuyoruz. Dernek olarak firmalarımızın kurumsallaşması adına derneğin atabileceği her türlü adımı atacağız. Çünkü firmalarımız için kurumsallık çok önemli. Bu anlamda dernek olarak firmalarımıza her türlü desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Dernek olarak çeşitli kurumların iş kollarına yönelik desteklerinden firmalarımızı faydalandırmak adına da çalışmalar yürütüyoruz.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: Birkan Bakay