Yaşadığımız süre içerisinde, çeşitli dış etkenlere maruz kalarak, yediğimiz içtiğimiz gıdalarımızın organik olmaması, bol miktarda tarım ilaçlarının kullanılması, gıdalara katkı maddeleriyle desteklenmesi, hava kirliliği, alkol, sigara ve kötü alışkanlıkların artması sonucu sağlığımız maalesef  tehlike altında..

Hastalığın yaşam üzerine etkileri ile nedeni hâlâ tam olarak bilinmemekte ve hastalığı engellemek için herhangi bir yol bulunmamaktadır.

Belirtilerine odaklanırsak özellikle bazı farklılıklar dikkatinizi çekiyor.  Yakınlarınızda hayatının olağan akışına aykırı bir şeyler varsa, her zaman gittiği marketin yolunu şaşırıyor, hep yaptığı yemeğin nasıl yapıldığını soruyorsa, sakin bir insanken sinirlilik, öfke patlamaları yaşıyorsa dikkat etmeniz gerekmekte. Ancak bu hem sizin hem de hastanın yabancı olduğu bir hastalık. Bazı belirtileri olsa da her Alzheimer hastası şahsına münhasır taşıyor hastalığı. Bu nedenle onlara Şefkatle hatırlatalım..

 Fakat birkaç adımla hayat tarzınızı değiştirerek bu belirtileri ertelemeye yardımcı olabilirsiniz.

  • Sağlıklı beslenmek
  • Zihni aktif tutmak
  • Kaliteli uyku uyumak
  • Düzenli egzersiz yapmak
  • Sosyalleşmek
  • Genel sağlığınıza dikkat etmek 

KAYNAKÇA

1.https://www.nia.nih.gov/alzheimers/publication/preventing-alzheimers-disease/search-alzheimers-prevention-strategies

2. http://www.helpguide.org/articles/alzheimers-dementia/alzheimers-and-dementia-prevention.htm

3. Lautenschlager, Nicola T., et al. "Effect of physicalactivity on cognitivefunction in olderadults at risk for Alzheimer disease: a randomizedtrial." Jama 300.9 (2008): 1027-1037.