Sağlıklı bir vücut, genellikle normal kilosunda stabil kalmaya eğilimlidir. Metabolik ya da psikolojik etkenle gereğinden fazla gıda tüketimini, daha az kalori yakımını ve vücutta yağ dokunun uygu olmayan şekilde depolanmasına neden olabilir.

Sağlıklı bir kilo kontrolü, beden ve zihnin dahil olacağı bütünsel bir yaklaşım gerektirir.

Aldığımız kaloriler, yaktıklarımızdan fazla olunca yağ dokusu olarak birikmeye başlıyorlar. Birikmiş yağ dokularını harekete geçirmek ve yakarak enerjiye çevirmek için haftada birkaç kez en az 30 dakikalık egzersizleri rutin haline getirmek gerek. Egzersizlerden yarım saat önce Aspir yağı desteği almanın, yağların depolanmasını azaltmaya, yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı etkileri var. İçinde bulunan doğal Konjuge Linoleik asit bu süreçlerden sorumlu tutulan temel kaynak.

Kilo kontrolü için yalnızca egzersiz yapmak ve yağları yakmak yetmiyor maalesef. Vücudumuza aldığımız kalorilerin de takibini yapmak gerek. Sağlıklı ve dengeli bir diyet, bolca su tüketimi çok önemli. Özellikle bitkisel kaynaklı, sağlıklı, doymamış yağlar tüketmenin birçok sistemin sağlıklı çalışması için önemi büyük. Çiğ tohumlar veya soğuk sıkım tohum yağları kardiyo metabolik beslenme planında son derece önemli bir yere sahip.

Diğer bir yandan zihinsel ve duygusal olarak yaşadığımız açlık hissi, karşılanmamış duygusal ihtiyaçların yerini gıda ile doldurma çabası da, gereğinden fazla kalori alımına ve sağlıksız kilo artışına neden olabileceğinden, kilo kontrolü için mutlaka zihinsel ve ruhsal bir rahatlama sağlamaya çalışmak gereklidir.

Son zamanlarda yapılan klinik çalışmalar, birçok metabolik hastalığın kökeninin bağırsak florası dengesizlikleri olduğunu göstermiştir. Bağırsaklarımızda yaşayan dost bakterilerin bazı tipleri, kilo değişiklikleri ile ilişkilendirilmişlerdir. Dolayısı ile, bağırsak florasının sağlıklı olması da kilo kontrolüne yardımcı olacak önemli bir detay olabilir.

Vücut sağlığını her anlamda desteklemek ve bağırsak sağlığını dikkate almak, vücuttaki oksijen radikallerinden kaynaklı genel hasarın ve yaygın inflamasyonun azalmasını sağlayacağından kilo kontrolünde de son derece pozitif sonuçlar doğuracaktır.