İttifak Holding Konyaspor  Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda GZT Giresunspor`a konuk oldu. Maç öncesinde hafta içerisinde GZT Giresunspor yöneticileri Süper Lig'in 4.haftasında oynadıkları Alanyaspor maçında hakem hatalarına maruz kaldıklarını ve Konyaspor maçını kazanarak çıkışa geçmek istediklerini belirttiler. Maç günü geldiğinde İttifak Holding Konyaspor ilk 20 dakikada sahada varlığını gösterirken 20 dakikadan sonra Konyaspor ataklarda top Konyaspor da iken hucum anlamında Giresunspor oldukça güzel top oynadı. İlhan Palut Hoca zorlu Trabzonspor mücadelesi öncesinde Giresunspor maçından 1 puan alarak bir an önce Trabzonspor maçına odaklanmak istediğini de gösterdi. Giresunspor'un ataklarının başarısız sonuçlanmasında da Konyaspor'un başarılı defans oyuncuları Abdülkerim Bardakcı ve Ahmet Çalık etkili oldu. Bu ikili oldukça Konyaspor'un sırtı savunma anlamında yere gelmez. Rakip Giresunspor da ligin başından bu yana hiç puan alamamıştı. Giresunspor' da Konyaspor karşılamasının ardından ilk puanını aldı. Konyasporlu taraftarlar olarak takımımızın her mücadelesini ve aldığı sonuçları desteklememiz gerektiği inancındayım. İnşallah evimizde.

Bu zeminde bu futbol normal. Bizim oyuncuların alıştığı zemin değil maalesef. Giresun’un kazanma hırsı etkili oldu. Hata yapmadılar. Hata da yapmadık. Puanla dönmek bence gayet iyi. Ofansif eksiklerimizi gördüğümüz bir maç oldu.

Bitse de gitsek havasında oynanan bu oyuna göre 1 puan bence kazançtır. Haftaya çok daha diri bir Konyaspor bekliyorum inşallah. Perşembe günü saat 17.00'de Trabzonspor ile oynayacağımız maçta da puan ya da puanlar alarak hedefimizden sapmadan yolumuza devam edeceğiz.