Merhaba değerli okurlar, gününüz aydın ve bereketli olsun inşaallah.

Efendim bu konuyu biraz daha şekillenmesi açısından sizlere daha ileri ki bir tarihte açıklamak istiyordum; fakat bu hafta yaptığımız etkinlik ve hislerimin icabı-gereği bu haftaki yazımızda, sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Evet değerli dostlar, biz Konyalı Yazar Kadınlar olarak, şahsım adına söylüyorum ki yıllardır ihmal ettiğimiz, ihtiyacına sonuna kadar inandığım ve gönülden olmasını istediğim bir buluşmayı gerçekleştirerek, KONYA YAZAR KADINLAR BİRLİĞİ adı altında birlik kurup, Konya kültürünün emekçileri olarak bir başlık altında toparlanmayı istedik.

Niyet salih, hedefler güzeldi ve bu birliğin başına da naçizane yazarınız olarak ben kurucu başkan oldum ve gazetemiz yazarlarından Anuş Gökce hanımla beraber, bu işi yürütmek için heyecanlı bir şekilde yola çıktık.

Bu işin zorluğunun farkındaydım, çünkü hem ev kadınlığı gibi dünyanın en zor işinin üstesinden gelmek hem de yazar olmak konusunda usta olan meşgul hanımefendileri bir araya getirmeye çalışmak hakikaten çok zor iştir ki, keza bir zamanlar ben de bu etkinliklere katılamadım ve bir çok etkinlikten de mahrum kaldığım için hala üzgünümdür.

Pişman mısın derseniz, biraz, diyebilirim. Çünkü gazete ve kitap çalışmalarımın dışında bilen bilir ki benim hayatım gerçekten yoğun geçmektedir, dolayısıyla sağlık sorunları sebebiyle sorumlu olduğum kişilerle alakalı planlarım, haliyle benim için daima ilk sırayı almaktadır. Yani yapacak bir şey yoktu ki bu zorunluluklarım emin olun halen ziyadesiyle devam etmektedir.

Neyse efendim gelelim, birliğimizin hedeflerine, gelişme ve neticelerine!

Sizlerde takdir edersiniz ki AMACIMIZ, topluma, Konya kültürüne, edebiyat dünyasına ve insan psikolojisine ruhen, ilmen ve aklen ciddi boyutta hizmet veren kadın yazarlarımızla birlikte, hayırlara vesile olacak, genç yazarlarımıza örnek teşkil edecek şekilde etkinlikler düzenleyerek, kültür noktasında düzenli olarak buluşmaktı değerli dostlar.

Yani AMACIMIZ riyasız, nifaksız, gündemin stresinden, siyasetin kirinden ve rekabet ortamından uzak, yaşımıza, mesleğimizle alakalı edindiğimiz tecrübe ve birikimlerimize yakışır şekilde, bir mekânda toplanıp hayırlara vesile olacak işlerin projelerini tasarlamaktı.

Bir iki derken üçüncü toplantımızı yaptık bile ve bu birliğin ilk etkinliği olarak da, Konya'mızın duayeni ilim erbabı, Şeyhülmuharririn Mehmet Ali Uz hocamızı, hanım yazarlarımızla söyleşi için davet ettik.

Büyük ustanın işleri yoğundu ve hastası vardı aslında, fakat buna rağmen davetimize seve seve icabet eden Sayın Uz'un söyleşisine, üzülerek söylüyorum ki katılım oldukça azdı ve ne yazık ki tam manasıyla adımız gibi, bir birlik olamadık değerli okurlar.

Evet, biliyorum bu işler zaman ister, manevî destek ister ve gönülden eşlik ister, ama biraz da ahd-e vefa ister.

Değerli hocanın bahsettiği konular o kadar derin, Konya için önem arz eden ve bize kılavuz değeri taşıyan konulardı ki gerçekten bütün hemşerilerimizin orada bulunmasını, bilgisinden istifade etmelerini çok arzu ederdim. Ama inşa Allah diğer hedeflerimiz arasında da yine hocamızı konuk ederek, halka açık bir seminer ortamında yeniden sevenleriyle buluşturmak mutlaka olacaktır, diye düşünüyorum.

Aslında Konya'mızda görsel ve yazılı basın camiasında birçok kadın yazar, muhabir ve çalışanın olduğunu biliyoruz ve elimizden geldiği kadar da kendilerine ulaşmaya çalıştık; fakat ya mail adreslerinde bir sorun veya eskimişlik var ya da kendilerinin geçerli mazeretleri var.

Ama diliyoruz, değerli kadın yazarlarımız bundan sonraki etkinlik ve toplantılarımıza düzenli olarak eşlik eder ve bizlerde kendilerini aramızda görebilme ve tanıyabilme mutluluğuna ereriz inşa Allah efendim.

Çünkü ikinci toplantıya gelen hanımlarımız iyi bilirler ki maddeler halinde sıraladığımız ve yapmak istediğimiz daha birçok etkinliğimiz var. Bunlar bilhassa bu işe yeni başlamış yazarlarımızı da heyecanlandıracak, etkinlik ve projeleri kapsamaktadır.

Neyse efendim, bizim gayretimiz, kadın yazarlarımızın icabetiyle umuyoruz ki, Konya'nın menfaatine yine güzel işlerde buluşur ve yine kültür adına güzel projelere imzamızı atarız, inşallah.

Muhabbetle...