Konya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ilki Konya'da yapılan "Cumhuriyetin 100. Yılı Sivil Toplum Buluşmaları-Konya" programı gerçekleşti. Novotel’de düzenlenen programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Özgür Karayazılı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Fahrettin Kaya, MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantı açılış konuşmalarının ardından Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Vizyonu ve Sivil Toplum Sektörünün Genel Tanıtımı yapıldı.
AKIL VE DAYANIŞMA RUHUYLA AMAÇLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Açılış konuşmasını yapan Konya Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özgür Karayazılı, akıl ve dayanışma ruhuyla Cumhuriyetin 100. yılında Sivil Toplum çalışmalarını değerlendirmeyi ve geleceğe yönelik stratejiyi belirlemeyi amaçladıklarını söyleyerek gerçekleştirilen programın Konya'da yapılmasına imkan veren Bakanlığa, Genel Müdürlüğe, Konya'da düzenledikleri için teşekkür etti. Özgür Karayazılı, katkıları ve katılımından dolayı Vali Vahdettin Özkan’a şükranlarını sundu.
KONYA’DA SİVİL TOPLUM ALANINDA BAŞARILI FAALİYETLER VAR
Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Sivil Toplumun öneminden bahsederek, “Ülkemizde 102 bin tane dernek var. Bunlarda 50 bin kişi istihdam oluyor. Yaklaşık 10 milyona yakın da derneklerimizde üye vatandaşımız var. Yani ülke nüfusunun yüzde 10'u derneklerimize kayıtlı. Bu da ülkemizde Sivil Toplumuna katılım oranının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Türkiye'de Sivil Toplum hakikaten çok iyi yerde. Konya’mızda ise Sivil Toplum alanında insani yardım açısından çok başarılı faaliyetler var” diye konuştu.
ŞEHRİMİZDE SİVİL ALANIN SÜRDÜRÜLMESİ HEPİMİZİN VAZİFESİDİR
Vali Vahdettin Özkan, Konya’nın, Sivil Toplum medeniyetini besleyen en önemli damar olan sivil ruhla çok sayıda alimlerin, ariflerin, müderrislerin yaşadığı bir şehir olduğunu dile getirdi. Vahdettin Özkan, “Bu şehrin geleneğinde sivil alanın sürdürülebilirliği hepimizin vazifesidir. İstikbale güvenle bakmanın temel yolu gençlerimizi bu ruh ve atmosfer içinde iyi bir şekilde yetiştirmektir. Böylelikle güçlü bireylerle güçlü aileler, toplumlar inşa edilmiş olur. Devletimizin de bu konuyu incelemiş olması hepimiz açısından önemli” ifadelerine yer verdi.
KONYA, SİVİL TOPLUM ANLAMINDA ÜSTÜN BİR ÇABA GÖSTERİYOR
Vali Özkan sözlerine şunları ekledi, “Çok önemli işlerden milletimizin hissiyatına tercüman olan parlamentonun şekillendirmiş olduğu hükümetler de olsa kamunun ulaşamadığı alanlar vardır. Çocuklarımızın, gençlerimizin aklına, fikrine, vicdanına, bütün duygularına hitap edecek standart bir kamu hizmeti olmayabilir. Bu anlamda Sivil Toplum ortaya çıkıyor. Yani insanların aklına, fikrine ve vicdanına hitap edecek bin bir türlü hizmet alanı vardır. Sivil Toplum bu anlamda inşa edici misyona sahiptir. Konya'da da bu anlamda iletişim halinde fert ve toplumun manevi olarak buluşması yönünde bir çabanın olduğunu görüyoruz.”
TUBA KAYA