İKİ ATICI                                                

MUSTAFA ALPÇİN

03.03.1990 tarihinde Konya’nın Doğanhisar ilçesinde dünyaya geldi. Okula Konya İbrahim Yapıcı İlkokulu’nda başladı. Ortaokulu İhsaniye Ortaokulu’nda okudu. Lise öğretimini Konya Lisesi’nde tamamladı. 2009 yılında Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Bu bölümden 2013 yılında mezun oldu.

FOTO- 1970'li yıllar Konya Suat Gücüyener gülle sahasında yarışmada.

Spora 2000 yılında 5. Sınıftayken okula atletizm için sporcu seçmesine gelen antrenör Asuman Çetin’le başladı. Fiziği uygun olduğu için gülle atma branşına yöneldi ve antrenörü Davut Sepetçi’yle çalışmalara başladı. Sırasıyla Emniyetspor Gücü, Konya Belediyespor, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt Spor, Galatasaray ve Bursaspor’da yarışıp sporculuk kariyerini sonlandırdı. Sporculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra 2013 yılında Konya Büyükşehir Belediyespor’da antrenör olarak göreve başladı. 2019 yılında da Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde antrenörlüğe başladı ve halen bu görevini sürdürmektedir.

FOTO-Suat Gücüyener Halter Müsabakasında

Sportif başarılarından bazıları:

2008 yılı Türkiye Salon Şampiyonası U18 kategorisinde üçüncülük.

2008 yılı Nurullah İvak Atmalar Şampiyonası U18 kategorisinde ikincilik.

2009 yılı Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası U18 kategorisinde üçüncülük.

2011 yılı Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası U23 kategorisinde birincilik.

2011 yılı Nurullah İvak Atmalar Şampiyonası büyükler kategorisinde birincilik.

2011 yılı Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası U23 kategorisinde birincilik.

2011 yılı Türkiye Şampiyonası U23 kategorisinde birincilik.

2009 yılı Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası’nda U18 kategorisinde 3. olduğunda 6 kg gülleyle 16,14m attı. Bu 6 kg gülleyle en iyi derecesi.

2011 yılı Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası’nda U23 kategorisinde 1. olduğunda 7 kg gülleyle 15,28m attı. Bu da 7 kg gülleyle en iyi derecesi.

FOTO-Suat Gücüyener Erkek Lisesi forması ile şeref kürsüsünde

KOMPLE SPORCU, ATLET SUAT GÜCÜYENER

1949 yılında Konya Topraklı-Akçeşme Mahallesi’nde doğdu. 19 Mayıs ilkokulu’nda okurken öğretmeninin teşvikiyle okul voleybol takımında oynadı.

İlkokuldan sonra o yıllarda Kayalıpark’taki binada öğretim veren Sanat Enstitüsüne kaydoldu. Ortaokulu burada okudu. Beden eğitimi dersi öğretmeni Ali Esen’in bilgisi dahilinde o yılların faal sporcusu Vezir Balcıoğlu’nun koordinesiyle, okul başladıktan üç ay sonra yapılan basketbol seçmesini kazanan Suat gücü yener, Şekerspor takımında basketbol oynamaya başladı.

FOTO- Suat Gücüyener güreşteki başarısı ile de babasını memnun etmişti.

O yıllarda kulüplerin en az beş branşta faaliyetlere katılma zorunluluğu vardı. Bu çerçevede sekiz ay sonra Şekerspor kaptanı Vezir Balcıoğlu, basketbolcularını atletizm takımının eksik branşlarının tamamlaması için cumartesi günü atletizm yarışlarına davet etti. Geç kalan Suat Gücüyener’e katılabileceği cirit atma yarışı kalmıştı. Cirit atma konusunda hiç bilgisi yoktu. Arif Eseroğlu’nun tarifiyle atışını yaptı. Bu atışla atletizme ilk adımını atmış oldu. Altı ay sonra da okulu adına gülle ve cirit attı. Ortaokul ikinci sınıftayken yıldız takımla Zonguldak’ta Konya’yı temsil eden Suat Gücüyener, üçüncü sınıftayken de basketbol ve atletizmi birlikte yürüttü. Sanat Enstitüsünün orta kısmından mezun olan Gücüyener, Erkek Lisesine kaydoldu. Yedi yıl boyunca hep sporun içindeydi. Atletizmin yanında Mustafa Ferahlar’ın teşvikiyle halterle de özellikle ilgilendi. Erkek Lisesinde beden eğitimi dersi öğretmeni Süleyman Ünver’den teşvik ve sıcaklık gördü. Boksta Konya ikincisi oldu.  Güreş antrenörü Duran Koçak’ın arkadaşı olan babası, onun güreşçi olmasını istiyordu. Babasının bu isteği üzerine güreş de yaptı ve Konya üçüncüsü oldu.

FOTO-Spor mübtelası Suat Gücüyener’in bir branşı da basketboldu

Lise döneminde Konya’daki tüm atletizm yarışlarına katılırken kulübünü, okulunu ve Konya’yı temsilen İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Bolu ve Eskişehir’deki birçok yarışmada forma giydi.  1973 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nde yüksek öğrenime başladı. Burada da atletizme ilgisi devam etti. İkinci sınıftayken cirit atmada Türkiye şampiyonu oldu ve 1974 yılında Bulgaristan’da milli formayla yarıştı.  Halterde 82kg’da Konya’yı defalarca temsil eden Suat Gücüyener, 1976 yılında geçirdiği tendon sakatlığı nedeniyle faal sporculuğa son noktayı koydu. Ankara Polatlı, İstanbul Spor Akademisi ve Ankara Gazi Eğitimdeki görevleri sonrası Eğridir ve Foça’da komando olarak vatan borcunu tamamladı. Erzurum ve Keşan’daki öğretmenliği sonrası 1994 yılında kurum değiştirdi. Önce Edirne’de sonra Konya’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde çalışarak 2016’da emekli oldu. Uluslararası atletizm hakemi olan Suat Gücüyener, halter federasyonunda on iki yıl merkez hakem kurulu as başkanlığı yaptı. Gücüyener, emekli hayatını Konya ve Silifke’de geçiriyor.

FOTO-Mustafa Alpçin Galatasaray forması ile gülle atarken.

Suat Gücüyener spor hayatı boyunca en iyi dereceleri gülle atmada 11.89 m. disk atmada 42.33 m. cirit atmada 52.63 olarak tarihe geçti.

FOTO-Mustafa Alpçin atletizm vesilesiyle gittiği yerleri gezmeyi ihmâl etmezdi

FOTO- Birinci olan Mustafa Alpçin manşette.

FOTO- Mustafa Alpçin’in hedefe 2016 Brezilya Olimpiyatları haberi gazetelerde.

FOTO- Gülle atmanın başarılı sporcusu Mustafa Alpçin şeref kürsüsünde zirvede.

FOTO-Mustafa Alpçin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi formasıyla gülle sahasında

FOTO- Mustafa Alpçin ve Olimpiyat üçüncüsü Eşref Apak

FOTO- Suat Gücüyener 1965 yılında Şekerspor’a lisans çıkarmıştı

FOTO- Suat Gücüyener Ömer Zengin ve takım arkadaşlarıyla Cemal Suat Gücüyener Ömer Zengin ve İbrahim Kabal.