Domates, karpuz, kapya biber, çilek, nar, elma, dut, böğürtlen hepsi kırmızının farklı bir ahengi…

Yazın habercisi olan renginin görselliğiyle ve tatlarının mükemmelliğiyle efsane büyüleyici besinler.

Yaban mersini, böğürtlen,nar,kiraz,elma,ahududu, çilek gibi kırmızı-mor renkteki meyveler minik, antioksidanlarla sağlığı koruyucu etki gösterir.

Kanser hücreleriyle savaşan il sırada kırmızgiller vardır. Antioksidan öğelerin özellikle kolon kanseri üzerinde oldukça etkisi vardır. İçeriklerindeki ellagic asit ve polifenoller, tümör hücrelerinin büyümesini yavaşlatıcı etki gösterir .

Bazı kronik hastalıklar önlenebilir. Örn:Parkinson hastalığı gibi.

Kilo kontrolünde rol alır, Lif ve su içerikleriyle bu kırmızığiller, yendikleri zaman doygunluk hissi sağlar ve diyet programlarında başarılı olmak için tatmin olmuşluk-doygunluk hissi oldukça önemlidir.

 Kırmızı meyveleri mutfağınızda salata, tatlı, sos, içecek gibi farklı tariflerde kullanabilirsinizl.

Lif içerir.Tüm kırmızı meyvelerin %85'i su, geri kalan %15'lik oranı ise liflerden oluşur. 

Sağlıklı bir diyetin olmazı lifli yiyecekler, uzun süre tokluk sağlayarak, aşırı yeme isteiğini önler. Varisleri önler ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Romatoidartrit hastalığını kolaylaştırırlar. 

Kanser riskini azaltırlar. Kırmızı meyveler insan sağlığı için gerekli olan C vitamini, K vitamini, folik asit, lif ve antosiyanidinler açısından oldukça zengindirler.

İçeriği sayesin de hastalıklara karşı inanılmaz bir şekil de savaşır, cildin güzelleşmesini sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Kırmızı meyvelerin pek bilinmedik faydalarından biri de alzhemier'in önüne geçmesidir. Kırmızı meyvelerin için de bulunan polifenoller beyin üzerin de alzheimer hastalığına neden olan toksinlerin iyileşmesin de olumlu etki etmektedir.

Hafızayı güçlendirir.Kalp sağlığını korur.

Bol bol tam da vaktiyken antioksidanca zengin olan bu mevsimlikleri sofranızdan eksik etmeyin. 

SAĞLICAKLA KALIN…