Toplantıya İYİ Parti Milli Güvenlik ve Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cenk Özatıcı, Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ulusoy, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Mevlüt Uyanık, Alper Yavuz ve Cihat Tanrıkulu’nun yanı sıra İYİ Parti Konya İl Başkanı Ali Anlaş, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

“TÜRK GENÇLİĞİ ATATÜRK’ÜN AÇTIĞI YOLDA EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEK”

Programın açılışında konuşan İYİ Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Kerim Buğrahan Bulgurcu, Millî Mücadele’nin ardından bağımsız bir vatan ve cumhuriyet bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andı.

Atatürk’e yönelik düşmanlık besleyen kitleleri eleştiren Bulgurcu, “Atatürk olmasaydı bugün hür ve müstakil bir şekilde yaşayamazdık. Türk gençliği olarak daima Atatürk’ün gösterdiği hedefe emin adımlarla ilerleyecek, onu yaşatacağız. Çerçeve yasayı kabul etmiyoruz; altına imza attığı yasanın sorumluluğunu almaktan korkan milletvekillerinin de tam karşısında duruyoruz. Bu vatanı da şehitlerimizin kanını da sahipsiz bırakmayacağız” dedi.

İyi̇ Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Kerim Buğrahan Bulgurcu Foto

“BİZE TERÖRİSTLERİ GÖMECEK BİR DEVLET AKLI LAZIM”

Erdoğan duyurdu! 2027 bütçesinde o kaleme yüzde 176 zam
Erdoğan duyurdu! 2027 bütçesinde o kaleme yüzde 176 zam
İçeriği Görüntüle

Konferans kapsamında kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cenk Özatıcı, ekonomi, adalet ve terörle mücadele konularında sert eleştirilerde bulundu.

Çerçeve yasaya kararlılıkla 'hayır' dediklerini vurgulayan Özatıcı, gündemdeki süreçlere ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Terörsüz Türkiye’ye karşı değiliz; biz teröristin ve Öcalan’ın meşrulaştırılmasına karşıyız. Çerçeve yasaya hayır dedik, teröristlere af yok. Bize Suriye’de, Irak’ta teröristleri gömecek bir devlet aklı lazım. ABD tarafından tasarlanmış bir süreç yürütülüyor. Bütün mesele Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçtirmektir. Terör örgütü, Öcalan’a resmi bir statü verilmeden geri adım atmayacağını söylüyor. Biz bu anlayışın karşısındayız.”

Ülkedeki ekonomik tabloya da değinen Özatıcı, 6 milyon ev gencinin bulunduğunu, adaletin mülk olmaktan çıkarılıp alınıp satılan bir duruma getirildiğini savundu. İktidarın emeklileri ve esnafı kaderine terk ettiğini söyleyen Özatıcı, devletin iç ve dış borcunun katlanarak arttığına dikkat çekti.

“TÜRKLÜĞÜN ANAYASADAN ÇIKARILMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Anayasa tartışmalarına da değinen Dr. Cenk Özatıcı, Anayasa’nın 66. maddesinde yer alan 'Türk Milleti' kimliğinin hedeflendiğini öne sürdü.

Özatıcı, “Anayasadaki Türk Milleti kimliğini çıkarmak istiyorlar. Ne yaparsanız yapın, Türklüğün anayasadan çıkarılmasına asla izin vermeyeceğiz. Barış adı altında Cumhuriyetimiz, üniter yapımız ve kazanımlarımız yok sayılmak isteniyor. Biz Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete tarafız. Fikri hür, vicdanı hür nesiller olarak bu devlete sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

“TORPİLİ KÖKÜNDEN KAZIYACAĞIZ”

İYİ Parti iktidarında hayata geçirmeyi planladıkları reformlardan da bahseden Özatıcı, vergide adaleti sağlayarak az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alacaklarını ifade etti. Denge ve denetleme mekanizmalarını genişleteceklerini, Merkez Bankası’nı bağımsızlaştıracaklarını belirten Özatıcı, kamu kaynaklarının şahıslara değil devletin kalkınmasına yönlendirileceğini ve kamuda torpili kökünden kazıyarak genç işsizliğine son vereceklerini sözlerine ekledi.

Haber Fotolari (1)-50

Muhabir: Sibel Candan