Son zamanlarda inşaat maliyetlerinin artmasıyla birlikte ülkemizde yaşayan 7’den 70’e her vatandaş ev sahibi olma hayalini nasıl gerçeğe dönüştürebilirim diye düşünürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Konya’nın gururu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 13 Eylül tarihinde TOKİ aracılığıyla hayalleri gerçeğe dönüştürmek için güzel bir çalışmanın müjdesinin verileceğini ifade etmişlerdi. Evet, o beklenen 13 Eylül tarihi bugün itibariyle geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklanacak yeni kampanya ile yeni yuvalar kurulacak. Yeni istihdam alanları oluşacak. Millî ekonomimiz daha da güçlenecek. Türkiye güçlü aileleriyle daha da yükselecek. Özellikle açıklanacak bu kampanyada gençlere özel ayrılan kontenjanlar gençliğe verilen önemi bir kez daha gösterecek.

TOKİ tarafından son 20 yılda inşa edilen evleri vatandaşlarımız yuvaya çevirdi. Son 20 yılda TOKİ eli ile 1 milyondan fazla aile mutlu oldu. Bu önemli projede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklerinin yanı sıra Konya’nın gururu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da önemli katkılar mevcut. Yapılacak bu hamle tarihin hatıralarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murta Kurum isimlerini altın harflerle yazdırarak çok sayıda duayı alacaklar.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde yeni eğitim öğretim yılı pazartesi günü itibarıyla başladı. Yeni eğitim dönemi ile uzun süredir öğretmen ve arkadaşlarından ayrı kalan öğrenciler, çok özledikleri okullarına kavuştu. Uyum haftası kapsamında ilkokula yeni başlayan öğrenciler dönemi 1 hafta erken açmıştı. Öğretmenler ise mesleki seminerlere katılarak, müfredat ve güncel konular hakkında bilgilendirildi. Okulların başlaması ile birlikte hem okullar şenlendi hem de cadde ve sokaklarda çarşı pazarda tatlı bir heyecan sardı. İnşallah güzel bir eğitim yılını başarılı bir şekilde tamamlarız. Bu eğitim öğretim yılında inşallah hem Konya’mızda hem de ülke genelinde öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin başarı haberlerini daha güçlü bir şekilde duyarız. Yeni eğitim öğretim yılında anne ve babalardan ricam, evlatlarına sevgi ile yaklaşmalılar ve örnek nesiller yetiştirmek için yoğun gayret etmeliler. Çünkü bir ülkenin geleceği gençlerdir. Gençlerimize ve çocuklarımıza önce anne ve babalar sahip çıkacak, ardından da öğretmenlerimiz sahip çıkacak. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK YİNE BAŞARISINI GÖSTERDİ

Konya her alanda olduğu gibi belediyecilik anlamında da gerçekleştirdiği çalışmalarla adından söz ettiriyor. Konya’da belediye başkanlarımızın gönül belediyeciliği ile yürüttüğü çok sayıda proje ülkemizde bulunan diğer belediyelerimize de örnek oluyor. Bu durum ise Konyalıları gururlandırıyor. Yeni eğitim öğretim yılında Konya’da ilkokul, ortaokul ve lise ile birlikte üniversite öğrencilerine maddi manevi desteklerini esirgemeyen ve örnek projeleri hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya,  Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a en kalbi şükranlarımızı Konyalılar adına sunar ve başarılarının devamını dileriz.

PERLAFEST KONYA’NIN MARKASI OLDU

Son yıllarda ülkemizde ve şehrimizde alışveriş ve yaşam festivalleri oldukça arttı. Konya’da da alışveriş ve yaşam festivali adı altında çok sayıda festival yapıldı. Ancak yapılan bu festivallerin birçoğu Konya dışından gelen firmalar tarafından düzenlendi. Zaman zaman yaptığımız paylaşımlar ile Konya dışından gelerek Konya’da festival yapan kişilere engel olunması konusunda taleplerimizi dile getirmiştik. Bu anlamda Konya’da faaliyetlerini sürdüren firmaların Konya’da festivaller yapmasını her fırsatta dile getirmiştik. Bu kapsamda şehrimizin başarılı iş kadınlarından kıymetli büyüğüm Perla Medya Yönetim Kurulu Başkanı Şeyma Bayram’ın temellerini attığı ve son organizasyonunu da başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği PerlaFest Konya’da bulunan bir otelde gerçekleştirildi. Şeyma Bayram Hanım bu güzel organizasyonu da başarılı bir şekilde tamamladı. Festivale katılan firmalar da katılımcılar da bu başarılı organizasyondan memnun bir şekilde ayrıldılar. Şehrimizde bu başarılı organizasyonlara imza atarak Konya’da faaliyet gösteren firmalarla Konyalıları festivalde buluşturan kıymetli Şeyma Bayram’ı tebrik ediyorum. Konya’nın en kapsamlı alışveriş ve yaşam festivali Perlafest’in Konya’nın bir markası olduğunu belirtiyor ve bu güzel organizasyonun önümüzdeki yıllardaki etaplarını da heyecanla beklediğimi ifade etmek istiyorum.