Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi‘nde mezuniyet coşkusu yaşandı. 2016-2017 Akademik mezuniyet töreni büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.Öğrenciler törende KTO Karatay Üniversitesi’ne özgü börk ve cübbe giydi. Bölüm birincileri ödüller verildi.Osmanlı’ya devlet adamı yetiştiren Karatay Medresesi’nin günümüzdeki temsilcisi olan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi yoğun katılımlı ve görkemli bir törenle yeni mezunlarını verdi.  Mezuniyet törenine ise Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Muhammet Uğur Kaleli, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Mütevelli Heyet Üyeleri, Veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİMCİLİKLE ANILACAKTIR

Konuşmalarını gerçekleştiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade KTO Karatay Üniversitesinin gün geçtikçe ilerleyen bir üniversite olduğunu söyleyerek girişimcilikle anılacak bir üniversite olduğunu da vurguladı. Bu yıl öğrenci sayılarının 8 bine ulaşacağını da tahmin ettiklerini söyleyen Sade sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugün diplomalarını alacak olan öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum. Ülkemiz kritik bir dönemden geçmektedir. Askerlerimiz ülke içerisinde olduğu gibi Osmanlı bakiyesi topraklarda tarihin omuzlarına yüklediği sorumluluk için gerekeni yapıyor. Bilimin ışığında ülke ve dünyayı aydınlatmanın çabasında bir üniversite olan Karatay Üniversitesi tıpkı 700 yıl önce Karatay Medresesinin yaptığı gibi bu medeniyeti inşa edecek insan kaynağını yetiştirme idealindedir.KTO Karatay Üniversitesi girişimcilikle anılacak üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir.Üniversitemiz hızla büyüyor. 1 yıl önceki törende görmemiş olduğunuz binaları bu yıl görmüş oluyorsunuz. Program sayımızda artıyor. 30 tane ön lisans, 20 tane lisansüstü programımız var. Geçen dönemde öğrenci sayımızı 4 binden 6 bin 500’e çıkarmıştık. Bu eğitim yılında ise sayımızın 8 bini geçeceğini tahmin ediyoruz. Geçen yıl 14 yeni bölümün açılması ile birlikte üniversitemiz ciddi bir ivme kazanmıştı. Medeniyetin inşasının temel nedenleri olan bölümler açtık. Bu yıl ise İletişim tasarımı yönetimi bölümü eğitimine başlayacak. İnşallah anestezi, ilk ve acil yardım, tıbbi görüntüleme teknikleri programları ile Sağlık Meslek Yüksekokulumuz ilk defa öğrenci alacak. Akademisyen sayımız ise 400’ü geçti. Yurtiçi ve yurt dışında önemli üniversitelerde doktorasını yapmış çok sayıda akademisyen kadromuza dahil edilmiştir. Eğitim ve öğretim amaçlı laboratuvar teknik altyapıları bu dönemde de geliştirilmeye devam etmiştir. Mühendislik Fakültemizin makine atölyesi, Elektrik motorları laboratuvarları gibi laboratuvarlar bu dönemde eğitim ve öğretimin hizmetine sunulmuştur. Bilişim sistemi altyapımız tamamen değiştirilmiştir. Bilgi işlem tesisi de yapılmıştır. 8 adet bilgisayar laboratuvarı da bu bilgi işlem tesisine konuşlandırılmıştır. Öğrencilerimizin öz güvenlerini ifade etmeleri, kendilerini geliştirmeleri amacı ile topluluklara çok önem verilmiştir. Öğrenci topluluklarımız bu dönemde yaklaşık 107 etkinlikte gerçekleştirdi. 50 ülkeden 200 öğrenci üniversitemizde lisansüstü öğrenim görmektedir. 

ÜNİVERSİTE KAMPÜS ALANIMIZ GENİŞLEYECEK

Üniversitenin eğitime başlamasının şehrin tarihi zenginliğini gün yüzüne çıkardığını söyleyen KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk mezun olan öğrencilere de başarılar dileyerek üniversite kampüs alanının genişleyerek yaklaşık 250 bin metrekare de olacağına değindi. Öztürk, “Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İşletme Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulundaki eğitimlerini başarı ile tamamlayarak diploma almaya hak kazanan öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Prof. Dr. Bayram Sade olmak üzere de bütün öğretim kadrosunu da şükranlarımı arz ediyorum. 1251 yılında kurulan Karatay Medresesi 2009 yılında KTO Karatay Üniversitesi ismi ile yeniden eğitime açılmıştır. Karatay Üniversitesinin 95 yıl sonra tekrar eğitime başlaması şehrimizin tarihi zenginliğini gün yüzüne çıkarmış, kültürel ve sosyal birikimi ile de yükseköğretim camiasına yeni bir soluk getirmiştir. KTO Karatay Üniversitesi Türkiye gibi güçlü bir devletin yüzyıllarına yakışır bir şekilde idealleri olan bir üniversitedir. Kurulduğu günden itibaren akademik ve mesleki alanda yüksek devlet ve millet şuuruna sahip bireyler yetiştirmek ve geleceğin Türkiye’sini şekillendirmek için katkıda bulunmak en önemli amacıdır. Üniversitemiz her geçen yıl çıtayı yükselterek büyümeye devam edecektir. 6 fakülte, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüde 60 programla ülkemizin beşeri sermayesine de katkı sağlamaktadır. Devam eden fakülte inşaatımızın tamamlanması ile yeni yılda toplam 80 bin metrekare kapalı eğitim alanına kavuşacağız. Üniversitemiz şuan da 50 bin metrekaresi kurulu bir şekilde hizmet veriyor. Yaklaşık olarak 250 bin metrekarelik kampüs alanına kavuşmuş ta olacağız. Hedefimiz üniversitemizin en iyi üniversiteler arasına girmesidir. Konya AK Parti Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli ise, “Tarihe başkentlik yapmış olan Konya tarih ve kültürel zenginliğini bilim anlamında da geliştirme ve taçlandırma çabası içerisindedir" diyerek mezun olan öğrencileri tebrik etti. Konuşmaların ardından öğrenciler kep attı. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim