81 ilde okullara 30 bin güvenlik görevlisi alınacak
81 ilde okullara 30 bin güvenlik görevlisi alınacak
İçeriği Görüntüle

Resmi Gazete’de Yayımlandı: Emniyete Büyük Kadro Desteği

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) kurumsal yapısını güçlendirmek ve teşkilatın operasyonel kabiliyetini artırmak amacıyla dev bir adım atıldı. Emniyet Genel Müdürlüğüne Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Alınan karar doğrultusunda emniyet teşkilatına toplamda 6 bin 250 yeni kadro kazandırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla Yürürlüğe Girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararname, emniyet teşkilatının hem merkez hem de taşra birimlerindeki personel ihtiyacını önemli ölçüde karşılamayı hedefliyor. Yapılan bu yeni kadro düzenlemesi, emniyet bünyesindeki yönetim, denetim ve saha çalışmalarının daha verimli bir şekilde yürütülmesine imkan sağlayacak.

Merkez ve Taşra Teşkilatlarına Yeni Görevlendirmeler

Kararname detaylarına göre ihdas edilen kadroların dağılımı merkez ve taşra teşkilatları arasında titizlikle planlandı. EGM Merkez Teşkilatı bünyesinde görev yapmak üzere 925 başmüfettiş, 200 merkez emniyet müdürü ve 425 emniyet amiri kadrosu oluşturuldu. Taşra teşkilatının gücüne güç katmak amacıyla ise 4 bin 200 emniyet amiri ile teknolojik ve idari altyapıyı destekleyecek 500 bilgisayar işletmeni kadrosu ihdas edildi. Yeni kadrolarla birlikte emniyet teşkilatının Türkiye genelindeki hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Kaynak: AA