Şehirlerin gelişmesinde sanayi, teknoloji yatırımları ve eğitimin önemi tartışılmaz.

1967 yılında temeli atılan, 1973 yılında ilk birincil üretimi ile adını duyuran alüminyum tesisleri Seydişehir 'i sanayi kenti, bunun yanında elit kadroların ilçeye gelmesi ile eğitim alanında da Türkiye’ye ve Dünya ya tanıttı.

Etibank alüminyum tesisleri Seydişehir'in marka değerini artırdığı gibi, başta ekonomik olmak üzere sosyal, sportif, kültürel ve en önemlisi eğitim alanında lokomotif oldu.

Eğitimli kadrolar beraberinde eğitimli gençler yetiştirdi, eğitim seviyesi bir anda ülke gündemine damga vurdu. 2005 yılında Cengiz Holding bünyesine katılan tesislere bu tarihten sonra yaklaşık Bir milyar dolarlık yenileme yatırımı yapıldı. Eti Alüminyum adından söz ettirmeye devam ediyor.

Bu bilgileri yerleşim birimleri için sanayinin ne kadar önemli olduğunu belirtmek için yazdım.

Sanayi, beraberinde gelişmeyi, gelişme de eğitim, sanat, kültür, sportif ve gelir seviyesi artışını da beraberinde getiriyor.

ENGEL KALMADI

Kurulduğu günden bugüne doğalgaz bekleyen Seydişehir Organize Sanayi bölgesi hayaline kavuştu.

"Yaklaşık 4 ay önce başlatılan çalışmalar tamamlandı. Otogar karşısında bulunan RMS-A istasyonundan 8900 metre 8 inç çapında hat çekilerek Seydişehir OSB ye bağlanmıştı.

Yapılan güzel bir törenle OSB ye gaz akışı sağlandı.

Törene; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı , Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, Selçukgaz Proje Müdürü Mustafa Öztürk, STK Başkanları, Mahalle  Muhtarları , daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile davetliler katıldı.

Fedakârlık yapan Cengiz ailesine ve holding’ in kuruluşu olan Cengiz Enerji proje müdürlüğüne teşekkür ediyorum.

Herhangi bir sektörde yatırım yapmak isteyen sanayicinin ilk sorduğu OSB de doğalgaz var mı? Sorusu da ortadan kalkmış oldu.

“Marifet iltifata tabidir” bu sebeple kim Seydişehir için bir çivi çakarsa başımın üstünde taşırım.

Dün bu düşüncede idim, bugün aynı, yarın da aynı düşüncede olacağım.

Öncelikle şunu ifade edeyim, Cengiz Holding kuruluşu olan Cengiz Enerji Proje müdürlüğünün Seydişehir de bulunması büyük nimet.

Konuyu yakından takip edenler daha iyi bilir bir yere doğalgaz götürmek o kadar kolay değil.

Hat döşemeden ziyade aremes (RMS) istasyonu kurulmalı ki, (yaklaşık 25 milyon lira) esas para eden bu istasyon.

Seydişehir OSB’ nin doğalgaza kavuşmasında Cengiz Holding, bünyesinde bulunan Cengiz Enerji Proje müdürlüğünün eseri. Bu müdürlüğün başında işini çok iyi yapan Mustafa Öztürk ve yatırımları iyi takip eden Başkan Mehmet Tutal var. Her ikisi de işini iyi yaptı ve 4 ay gibi kısa bir sürede OSB doğalgaz kullanmaya başladı. 

Unutmayalım, esas CENGİZ HOLDİNG VAR

OSB BÜYÜTÜLMELİ

Doğalgaz sayesinde yeni yatırımcıların geleceği kesin. Bunu yetkililer de ifade ediyor. Ancak şöyle bir sıkıntı var, yeni yatırımcılar için arsa yok.

Konu ile ilgili alınan yeni bir karar var. İlave 1 milyon metrekarelik alan için imzalar atıldı.

Diğer yandan, 2016 yılından bugüne kadar davası devam eden 530.000 metrekarelik alanın bir an önce OSB bünyesine kazandırılması gerekiyor.

Bu davanın yaklaşık 7 yıldır devam etmesine bir anlam veremedim. Konu ile ilgili Başkan Mehmet Tutal’ın ilgilendiğini ve yoğun çaba sarf ettiğini biliyorum. Umarım kısa sürede sonuç alınır.

1 milyon metrekarelik alan hazırlanıyor, davası devam eden 530.000 metrekarelik alan OSB bünyesine dahil edildiğinde, mevcut alan ile birlikte 2 milyon metrekarenin üzerinde bir alan OSB ye kazandırılmış olacak.   

Böylece Yatırımcı için “Seydişehir OSB cazibe merkezi olacak”