Uzun sürelerce yapılan diyetler sonucu halen sonuç alamıyorsan yanlış yapılan bir şeyler var demektir. Yanlışlara çözüm yolları bulun.Öğün atlamayın. Minik kaçamaklara dikkat edin. Egzersiz yapın, yeterli egzersiz kalori harcamanızı sağlayacaktır. Her gün tartılmayın. Porsiyon miktarlarını öğrenin. Önünüze geçen her diyeti denemeyin. Diyet kişiye özeldir, herkesle paylaşmayın ve size uygun bir beslenme önermesi için size en yakın diyetisyene başvurun. Sevdiğiniz şekilde size istediklerinizle güzel bir yol haritası çizecektir. Yeterli uyumamak, vücudu dirençsiz yapar., kilo vermenizi etkiler. Kronikleşmiş stres, vücuda ters tepki yapar.  Bazen sabırsızlık çıkmaza sokabilir. Demir eksikliği, hormonel bozukluk, D vitamini eksikliği, omeğa-3 eksikliği kilo vermenizi engelleyebilir.  Kalitesiz yağlar tüketmek vücudu dirençsiz yapacaktır.  Sürekli yapacağınız düşük kalorili diyetler kilo vermenizi etkiler.

Gıda intoleransınız varsa tüketilen gıdanın mideyi rahatsız edip gerektiği gibi sindirilemediği durumlara kilo vermenizi etkileyebilir. Sağlıklı diye besinleri aşırı yemeyin. Hafta sonu kaçamaklarınıza dikkat edin. Yetersiz protein tüketimi kilo verememenize neden olur. Çok fazla basit şeker tüketmek başlıca nedenlerin arasına girer. Yeterli lif tüketmemek bağırsaklarınızın çalıştırmayacağı için kabızlık yaşayabilir ve kilo vermenizi etkileyebilir.

 Ana ve ara öğünlerinize dikkat edin. Diyete başladınız ve yoğunluktan ana öğünleri kaçırdığınız olabilir. Her atladığın ana öğünün sana kilo kaybetmek yerine ya sabit kilonda kalmanı ya da artı kilo almanı sağlayacaktır. Onun için lütfen kendinizi kandırmayın. Yemediğiniz bir ana öğün veya ara öğün kan şekerini düşüreceği gibi sizin tatlı ihtiyacını arttıracaktır. Diyet yaparken amaç metabolizmayı hep çalıştırmakken durdurup tekrardan çalıştırmanız sizin aleyhinize olacaktır. Sürekli metabolizma çalışsın ki vücut aldıklarını harcasın. Birazcık kuruyemiş, biraz tatlı, küçük bir çikolata, ya da ara öğünlere sıkışan hazır meyve suları, yapılan kaçamakların karşısında büyük problemlerle karşı karşıya gelebilirsiniz. Tabiî ki zaman zaman sevdiğiniz diyetinizin dışında besinler yiyeceksiniz ama dengeli bir şekilde kendinizi ödüllendirdiğiniz de küçük porsiyonlar yaparak kendine yeme hakkı tanıyın.  Metabolizmayı hızlandırın.

Haftada en az 5 gün tempolu şekilde 30 dakika yürüyün. Mümkünse İşe yürüyerek gidip, işten yürüyerek eve dönün, öğle arası molalarında yürüyüp temiz hava almayı ihmal etmeyin. Bisiklet sürün, asansör yerine merdiven kullanın, yeter ki isteyin yapılacak elbet bir şeyler vardır. Özen gösterin ki sürekli aynı şekilde özveriyle ilerleyin. İhtiyaç fazlasını yemeyin.

Alışverişlerinizi listeleyin ki gereğinden fazla tüketmeyin. Önünüze geçen her diyeti denemeyin. Diyet kişiye özeldir, herkesle paylaşmayın ve size uygun bir beslenme önermesi için size en yakın diyetisyene başvurun. Sevdiğiniz şekilde size istediklerinizle güzel bir yol haritası çizecektir. Yaptığınız uyguladığınız bir çok yöntem sağlığınızı farkında olmadan elinizden alabilir. Bilinçsiz beslenmeye dur deyin.

Sağlıcakla kalın…