Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Konya Bilim Festivali, Türkiye’nin en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günü gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile açılan BİLİMFEST yine müthiş organşzasyon ile adından söz ettirdi. Düzenlenen festivalde çocukların ve gençlerin heyecanını görmek bu festivalinin gençlik için ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.  BİLİMFEST 7’den 70’e her katılımcısından tam not aldı ve ziyaretçiler önümüzdeki yılı sabırsızlıkla beklemeye başladı. Şehrimizde başarılı bir organizasyona imza atan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.

KONYA BAROSUNDA SEÇİM HEYECANI HIZLI BAŞLADI

Bu yıl 110. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Konya Barosu ekim ayında yeni başkanını seçmek için sandık başına gidecek.  Geride kalan son üç dönemde Konya Baro Başkanlığını başarılı bir şekilde sürdüren Av. Mustafa Aladağ’ın başkanlığa yeni dönemde aday olmayacağını duyurmasının ardından Konya Barosu başkan adayları hızlı bir şekilde adaylıklarını açıklamaya başladı. Bu kapsamda Konya Barosu’nun ilk başkan adayı olarak Vefa Hukuk Derneği bir açıklama yaptı. Mustafa Aladağ’ın da mensubu olduğu Vefa Grubunun  adayı Oktay Unkur oldu.  Adaylığını açıklayan diğer bir isim ise Demokrat Avukatlar Grubu adayı Av. Güneş Gül oldu. Konya Barosu’nun son başkan adayı ise Etkin Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Elif Kizir oldu.

Seçimler yaklaştıkça Konya Barosu’nun başkan adayları projelerini sahada meslektaşlarına anlatacak ve desteklerini isteyecek. Önümüzdeki günlerde Konya Barosu’na yeni adayların da çıkacağı konuşuluyor. Bu adaylarla birlikte Konya Barosu seçimlerindeki heyecan daha da artacak. Bu seçimleri kadın avukatlar ile genç avukatların belirleyeceği kanaatindeyim. İnanıyorum ki Konya Barosu seçimlerinin sonucu ne olursa olsun Konya Barosu üyeleri verimli ve güzel bir seçimi daha geride bırakacak.  Konya Barosu’nun kurulduğu günden bu yana hizmet eden tüm baro başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, vefat edenlere ise Yüce Allah’tan rahmet dilerim. Ayrıca son üç dönemde Konya Barosu’na hizmet eden ve Konya basını ile her daim sıcak ilişkiler kuran Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ’a da bundan sonraki yaşamında başarılar dilerim.

MÜSİAD’A KOCAMAN ALKIŞ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (MÜSİAD) 106. Genel İdare Kurulu, geçen hafta Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Üç gün boyunca Türkiye’nin dört bir tarafı ile dünyanın dört bir tarafından Konya’ya gelen MÜSİAD temsilcileri Konya’yı, Konya ekonomisini ve Konyalı sanayicilerin başarılarını ve yatırımlarını yakından tanıma imkânı buldu. "Yeşil Dönüşüm Ekonomisi" teması ile Konya’da gerçekleşen bu önemli organizasyona Konya’nın gururu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katırarak önemli mesajlar verdi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı Konya’da misafirlerini en iyi şekilde ağırlarken Konya sanayisini ve Konyalı sanayicilerin başarılarını aktarıldı. Program kapsamında Konyalı MÜSİAD üyesi iş adamları açtıkları stantlarla hem firmalarının tanıtımını yaptı, hem de ticaret köprüsü kurulmasını sağladılar.  MÜSİAD Genel Başkanı da düzenlenen program ile önemli mesajlar verdi ve MÜSİAD Konya Yöneticilerini bu güzel organizasyondan dolayı tebrik etti. Konya’da MÜSİAD’ın başlattığı bu programların diğer işadamları dernekleri tarafından da yapılmasının Konya’nın ve Konya sanayisinin tanıtımına büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim. İnşallah en kısa zamanda diğer işadamları derneklerimizin ev sahipliğinde Konya’da bu tür etkinler devam eder.

KONYALILAR OLARAK KONYASPOR’UN YANINDA DAHA GÜÇLÜ DURMALIYIZ

Anadolu Kartalı Konyaspor 100. yılını geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği festivallerin yanında 2021-2022 sezonlarında spor branşlarında elde ettiği başarılar ile damgasını vurdu.  Futbol’da Ahmet Çalık Sezonunda 3. olan Konyaspor, bir diğer taraftan da 6 yıl aradan sonra Basketbol’da Süper Lige çıkma başarısı gösterdi. Konyaspor diğer branşlarda da başarıları ile adından söz ettirdi. Konyalılar olarak önümüzdeki sezon Konyaspor’u hiçbir organizasyonunda ve maçlarında yalnız bırakmayarak daha güçlü desteklememiz gerektiğini inanıyorum. Haydi büyük Konyaspor taraftarı, kombineni almanın yanında KonyaStore’den alışveriş yaparak takımını yalnız bırakma...

HÜSEYİN TAŞKIRAN KONYA’NIN GURURU

Hayatımıza giren insanlar tesadüf değildir. Hayatıma girerek, beni kardeşi gibi benimseyen Konya ve Konyaspor sevdalısı Hüseyin Taşkıran ağabeyi de bu satırlarda yazmam gerektiğini düşündüm. Hüseyin ağabey iyi bir iş insanı  olmanın yanında çizdiği karikatürler ile Konya ve Konyaspor’umuzu başarılı bir şekilde temsil ediyor. 100. yıl coşkusunu yaşadığımız bu sezon Anadolu Kartalı Konyaspor’un efsane kadrosunu çizerek bizlere 100. yıl coşkusunu yaşattı. Ayrıca çizdiği Konya ile ilgili güzel karikatürlerle de gönüllere girdi. Hüseyin Taşkıran ağabeyin başarılarının artarak devam etmesini diliyor ve sosyal medyada Hüseyin ağabeyi takibe almayı tavsiye ediyorum.