Şükürler olsun bir ramazanı ve Ramazan Bayramı’nı hayırlısı ile geride bıraktık. Bu yıl hem ramazanı hem de bayramı hakkı ile yaşadık. Her bayram öncesi gibi çarşı ve pazarda yoğun hareketlilik vardı. Yine arefe günü ve bayram boyunca Konyalılar vefat eden yakınlarını dualarla yad etmek için mezarlıklara akın ettiler. Bayramlarda ve öncesinde yaptığımız mezarlık ziyaretlerini yılın geri kalan günlerinde de yaparak geçmişlerimizi unutmamalıyız diye düşünüyorum.

Ramazan Bayramı da Konya’da oldukça yoğun geçti. Konya’nın gururu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum bayramda ve bayram öncesi gerçekleştirdiği ziyaretler ile hemşerileri ile buluşarak hasret giderdi. Bakan Kurum, Konya’dan önemli mesajlar verdi. Bakanımız baba ocağı Konya’da bayram ziyaretlerinin ardından millete hizmet yolunda hemşehrilerinden aldığı güç ile Ankara’ya döndü. Konyalılar olarak Bakanımızın Konya projelerine verdiği desteklerden ötürü minnettarız. Sayın Bakanım, Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Ayağınıza taş değmesin inşallah….

KONYA FİDE’DE YOĞUN GÜNLER BAŞLADI

Baharın gelmesi ile birlikte bahçelerde, balkonlarda fide dikimi için tatlı bir telaş başladı. KOP desteği ile Meram Belediyesi, Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karatay Ziraat Odası ve Konya Sebze Üreticileri Birliği işbirliği ile hayata geçirilen Konya’nın ilk ve tek fide üretim tesisi olan “Konya Fide” satışlara başladı. “Konya Fide” ülke tarımının kalbi konumundaki Konya’nın fide ihtiyacının önemli bir açığını kapatıyor. Özellikle “Konya Fide” personelinin fide almak için gelen Konyalılara olan ilgisi de gönüllerde hoş bir seda bırakıyor. Konyalılara ve Meram çiftçisine bu güzel tesisin kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu arada “Konya Fide”den fide alacak kıymetli okurlarımın acele etmesinde fayda var.

KONYA EMNİYETİ ÖNLEMLERLE BAYRAMDA ADINDAN SÖZ ETTİRDİ

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç Konya’da göreve başladığı günden bu yana şehrimizde ekibi ile birlikte trafik ve asayiş konularında yoğun çaba sarf ediyor. Konya İl Emniyet Müdürlüğü de Ramazan Bayramı’nda aldığı önlemler ile bayram tatili boyunca vatandaşların rahat ve huzurlu ulaşım sağlaması için yoğun çaba sarf etti. Son 10 yılda bayram tatili 5 gün olan Ramazan Bayramı tatilleri kıyaslandığında bu yıl, kaza sayısında yüzde 37, ölümlü kazalarda yüzde 52, kazalara bağlı can kaybı sayısında yüzde 58, yaralı sayısında ise yüzde 44 azalma görülürken bu yıl Ramazan Bayramı’nda ülke genelinde 1707 trafik kazası meydana geldi.

Konya’da “Bayramınız Kemerli Olsun" kampanyası kapsamında alınan tedbirler ile bir önceki yıl Ramazan Bayramı’nda seyahat kısıtlaması olması ve bu yıl yollarda çok daha yüksek yoğunluk yaşanmasına rağmen alınan tedbirler neticesinde ölümlü kaza meydana gelmedi. Ölümlü kazalarda yüzde 100’lük azalmayla sıfır rakamına ulaşıldığı Konya'da 80 ekip 360 personelle bayram tatili boyunca 24 saat yapılan denetimler ile vatandaşların huzurlu ve güven içinde seyahat etmesi ve kazaların da en aza indirgenmesi amaçlandı. Ramazan Bayramı tatilinde yoğun emek veren başta İl Emniyet Müdürü Engin Dinç olmak üzere emeği geçen tüm emniyet teşkilatını kutluyorum.

CANSU HOCA GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

Öğretmen kimdir? Son birkaç yıl içinde bu soru hakkında çok düşündüm. Özellikle kendi öğretmenlerimi düşündüm ama bu yazı sadece onlar için değil. Bazı borçlar ödenmez, ödeyemezsiniz. Bu ülkeden, hatta bu dünyadan gelip geçmiş her öğretmene borcumuz var. Şimdi sizi düşünmeye davet ediyorum: Öğretmen kimdir?

Öğretmen, küçük adımlarla başlayan koskocaman bir hayatın ilk temellerini atan kişidir. Sizi aileniz kadar olmasa bile çok sevecek ve hiçbir çıkarı olmamasına rağmen size elinden gelenin fazlasını katmaya çalışacak -belki de- tek insandır. Size cesaret verecek olan ve gerçekten istediğiniz zaman bu dünyada yapamayacağınız hiçbir şey olmadığını gösteren kişidir. Çumra Türkmenkarahüyük Kamil Türk Ortaokulunda müdür olarak görev yapan Beden Eğitim Öğretmeni Cansu Ceylan, öğrencileriyle birlikte katıldığı bocce, dart, hokey, ragbi ve floor curling branşlarında gösterdiği başarılar ile adından sıkça söz ettiriyor. Cansu hoca ve öğrencilerinin başarısı hem ilçe halkını gururlandırıyor hem de başarı elde eden öğrencilerin özgüveninin artmasını sağlıyor. Öğrencileri ile büyük hayalleri gerçeğe dönüştüren Cansu Hocanın öğrencilerine desteğin daha da artması gerektiğine inanıyorum. Baki selamlar.