Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 1996 yılında diplomalarını alarak mezun olan mimarlar, tam 30 yıl sonra üniversite yıllarına ev sahipliği yapan Konya’da tarihi bir buluşmaya imza attı. Hafta sonu gerçekleştirilen bu özel organizasyonda, yıllar boyunca aynı anıları paylaşıp ardından yolları ayrılan sınıf arkadaşları, toplu halde yeniden kucaklaşmanın ve nostalgic anları tazelemenin heyecanını derinden yaşadı.

Whatsapp Image 2026 09 07 At 10.19.55

DİJİTAL ADIMLA BAŞLAYAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ: 49 MEZUN BİR ARAYA GELDİ

Whatsapp Image 2026 09 07 At 10.19.56 (2)

Uzun yıllar boyunca birbirlerinin izini kaybeden ve hayat mücadelesi içerisinde iletişimleri kopan arkadaş grubunu yeniden birleştiren kıvılcım dijital bir hamleyle çakıldı. Mezunlardan Şule Esgen ve Emra Saniye Çalışkan Ercan’ın öncülüğünde kurulan WhatsApp grubu, çeyrek asrı aşan ayrılığa son veren en temel iletişim kanalı oldu. İki arkadaşın fikriyle temelleri atılan bu dijital platform, kısa sürede yayılarak eski dostların birer birer gruba dahil olmasını sağladı. Zamanla büyüyen ve eski anıların paylaşıldığı bir dostluk meclisine dönüşen gruptaki mezun sayısı bugün itibarıyla 49 kişiye ulaştı. Anıların yeniden gün yüzüne çıktığı bu süreçte, 30. yıl buluşmasını unutulmaz ve kurumsal bir hatıraya dönüştürmek amacıyla özel görsel tasarımlar da hazırlandı. Organizasyon için mezunlar tarafından 30. yıla özel bir logo tasarımı hayata geçirildi. Hazırlanan bu özgün logonun işlendiği anı plaketleri imal edilerek buluşmaya katılan tüm arkadaşlara anlamlı birer hatıra olarak takdim edildi.

Whatsapp Image 2026 09 07 At 10.19.56

KÜÇÜK TEMASLAR BÜYÜK KONYA BULUŞMASININ YOLUNU AÇTI

Whatsapp Image 2026 09 07 At 10.19.57 (1)

Sosyal medya grubu üzerinden sağlanan iletişimin ardından, 5 Eylül’de düzenlenen büyük Konya organizasyonu öncesinde kademeli bir yakınlaşma süreci yaşandı. Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan mimarlar, iş seyahatlerinde ya da yol güzergahlarında birbirlerinin şehirlerine uğrayarak ara buluşmalar gerçekleştirdi. Bu samimi temaslarda çekilen anı fotoğrafları WhatsApp grubunda paylaşılarak yaklaşan büyük buluşmanın heyecanı adım adım artırıldı. Eski dostlukların pekiştiği bu ara buluşmalar esnasında üniversite yıllarında üzerlerinde emeği bulunan eski akademisyenlerden iki isimle de doğrudan iletişim sağlandı. Yıllar sonra eski hocalarıyla da bir araya gelme fırsatı bulan mezunlar, akademisyenleriyle geçmiş günleri yad ederek eğitim yıllarındaki anılarını tazeledi.

Whatsapp Image 2026 09 07 At 10.19.57

Anadolu’nun kültür kalesi Konya Türkiye’nin zirvesinde!
Anadolu’nun kültür kalesi Konya Türkiye’nin zirvesinde!
İçeriği Görüntüle

ÇIKAR BAĞSIZ GERÇEK DOSTLUK VE MESLEKİ DAYANIŞMA BİR ARADA

Whatsapp Image 2026 09 07 At 10.19.57 (2)

Mimarlık fakültesinin 1996 mezunlarını bir araya getiren bu yapının en dikkat çeken yönü, tamamen gönüllülük ve hiçbir kişisel ya da ticari menfaat barındırmayan saf dostluk anlayışı üzerine inşa edilmiş olmasıdır. Yılların getirdiği hayat telaşında birbirlerinin yaşamından uzak düşen bireyler, gençlik yıllarındaki samimiyeti hiçbir şey eksilmemişçesine yeniden yakalamanın mutluluğunu paylaşıyor. Unutulmaya yüz tutmuş arkadaşlıkların ve paylaşılan ortak geçmişin yeniden hayat bulması, gruptaki herkes tarafından en kıymetli kazanım olarak nitelendiriliyor. Kurulan bu güçlü bağ, sadece geçmişi anmakla da sınırlı kalmıyor. Farklı kentlerde ve sektörün değişik kollarında başarılı kariyerler inşa etmiş olan mimarlar, aralarındaki mesleki dayanışmayı artırmayı ve geleceğe yönelik potansiyel iş birliklerini teşvik etmeyi de hedefliyor. Ancak tüm bu mesleki olanakların ötesinde grubun ana gayesi son derece net duruyor: Yıllar önce Selçuk Üniversitesi sıralarında temelleri atılan o samimi arkadaşlığı korumak ve gelecek yıllara kararlılıkla taşımak.

Muhabir: SERHAT YALDIZ