Süperligin 19. haftasında son haftaların formda ekibi Kayserispor'u ağırladık. Karşılaşmanın ne kadar zor geçeceği zaten belliydi. Dondurucu bir soğukta oynanan karşılaşma her ne kadar izleyenlere zevk vermese de son dakikada gelen penaltı golü bizim çok mutlu bir şekilde stattan ayrılmamızı sağladı. Aldığımız bu altın değerindeki üç puan bizi zirveye bir adım daha yaklaştırdı.

*************************************

              Kim ne derse desin süperlig tarihimizin en başarılı yılını yaşıyoruz. Taraftar olarak bizler de hiç bu kadar rahat bir sezon geçirmedik. Geçmiş yıllara baktığımızda bu haftalar oynanırken acaba düşer miyiz korkusuyla maçlarımızı izlediğimizi unutmayalım.

        Oynanan her maç bizim için kabus olurdu. Elimizde fikstür, lige tutunmak için hem kendimizin hem de rakiplerimizin oynanmamış maçları üzerine tahminlerde bulunurduk. Şimdi ise öylemi? Kısmen evet. Yine elimizde fikstür rakiplerimizin maçlarına bakıp tahminlerde bulunuyoruz ama arada çok büyük bir fark var. Geçmiş yıllarda içimizdeki endişe ile gelecek haftalara bakarken şimdi ise Avrupa'ya nasıl giderizin hesaplarını yapıyoruz. Acaba Konyaspor'a gönül vermiş insanlar hiç bu sene  olduğu gibi rahat rahat, tabiri caizse yayıla yayıla ne zaman spor programlarını seyretti? Lafın kısası en rahat sezonumuzu yaşıyoruz. İtiraf etmeliyim ki taraftar olarak hiçbir sezondan bu kadar zevk almamıştım.

*************************************

       Sonuç endeksli bir ligde mücadele veriyoruz. İzleyenlere zevk veren bir futbol oynayıp sezon sonuna  kabuslar geçirerek  girmektense kötü oynayıp puan durumunda üst sıralarda yer almayı tercih ederim. Ligi ne kadar üst sıralarda bitirirsek bir sonraki sezon için daha avantajlı bir konumda oluruz. Hem maddi olarak, hem de futbolcuların Konyaspor'u tercih etmesi bakımından.

***************************************

 

MAÇTAN    NOTLAR

         Maç değerlendirmemize geçmeden önce rakip takım teknik direktörü Tolunay Kafkas hakkında birkaç cümle söyleyelim. Zamanında yeşil beyazlı formamızı giymiş olan Kafkas şu ana kadar hiçbir başarısı olmayan ve  yerli hocalar arasında da listenin en diplerinde yer alan bir teknik adam. Ne oynattığı futbolu ne de hocalık yaptığı takımlarını beğenirim. Sertlik ve oyunu çirkinleştirmek O'nun oyun felsefesi. Gittiği her takımı aynı şekilde idare eden ve bu yüzden sürekli oradan  oraya gezen bir hoca. Cumartesi yine kendine yakışanı yaptı. Ortamı germek ve tribünleri galeyana getirmek için ne gerekiyorsa yaptı. Bir teknik adam asla rakip takımın oyuncusuyla muhatap olmaz.  İşine bak kardeşim. Sen 90 dakika boyunca ortamı germek için elinden geleni yaparsan, tam da istediğimi aldım derken Konyaspor hevesini kursağında bırakıverir. Dönüş biletini eline verir, ardından da bir güzel el sallar.

***************************************

          Gelelim maça. Hava buz. İnsanın iliklerine işleyen bu soğuğa rağmen stada gelen 10 bin civarındaki taraftara teşekkür etmek gerekir. Taraftar olarak Anadolu'nun hükümdarı olan bu seyirci her türlü övgüyü hak ediyor.

          Takımını destekleyen taraftarın içini ısıtacak futbol yoktu sahada. Her iki takımda önce savunma anlayışı ile oynadı. Özellikle ilk yarı tamamen orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İlk şutumuzu ikinci yarının ortalarında rakip kaleye gönderebildik. Ofans olarak ne kadar yetersiz olduğumuzu bu maçta bir kez daha gördük.  Üretkenlikten tamamen uzak ,duran toplara bel bağlamış bir hüviyetimiz var. Gol yollarındaki sıkıntımız sezon sonuna kadar sürecek gibi görünüyor. Tamam üretken değiliz ama savunmada da gereğini yapan bir takımımız var. Yemiyoruz. Bir şekilde golü de bulup puanları hanemize yazdırıyoruz.

**************************************

         Doksan dakikanın geneline baktığımızda Kayseri ekibinin bizden daha net pozisyona girdiğini söyleyebiliriz. Özellikle ikinci devrede çok net  iki pozisyonda rakip oyuncular topu dışarı yolladı.

          İlk yarıda ki yüzde yüz 2 penaltımız verilseydi eğer maçı çok daha erken kopartabilirdik. Ama 90. Dakikada da olsa penaltıdan attığımız gol ve aldığımız üç puan bizi ziyadesiyle mutlu etti. Maç boyu yediğimiz soğuğu tamamen ortadan kaldırdı. İçimizi ısıtıp mutlu bir şekilde evimize dönmemizi sağladı.

****************************************

              Gelelim futbolcu değerlendirmelerine.  Bir çok oyuncumuz vasat bir görüntü verdi. Kalecimiz Serkan'a pek fazla iş düşmedi. Savunmamız yine görevini yaptı. Orta alanda Meha çok formsuz. Takıma katkısı neredeyse sıfır. Duran top kullanma becerisinden başka şu anda hiçbir artısı yok. İleride Rangelov ise çok kötü bir oyun çıkardı. Bu iki oyuncu haricinde diğer oyuncularımız görevlerini yaptı diyebiliriz.

         Orta alanda oyunu yönlendirecek  ve gol yollarında başarılı olabilecek acil iki oyuncuya ihtiyacımız var. Bunu Kayserispor maçında bir kez daha gördük.

******************************************

         Bu hafta sonu kupada Antalyaspor ile tur mücadelesi yapacağız.  Avrupa'ya çıkan en kestirme yol olan Türkiye Kupasında takımımıza başarılar diliyorum.

         Her zaman ve daima KONYASPOR.