15 Temmuz gecesi silahlı kuvvetler içerisindeki bir takım asker üniformalı teröristler milli iradeye karşı darbe yapmaya kalkışmıştı. 

Her şeyi hesap ettiğini sanan bu teröristler sadece bir hesabı hesaba katmadılar. 

O hesap Yüce Yaratıcının hesabıydı. 

Milletin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asker postallı teröristler tarafından öldürülmek istendi.

Evet, bu darbe milli irade karşı yapılmıştır. 

Vatanı için canını ortaya koyan vatan evlatları tarafından bu kalkışma bastırılmıştır. Bu kalkışmada 240 şehit verilmiş ve  bin 535 vatan evladı gazi olmuştur.

Kalkışmanın hemen ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan canlı yayına bağlanmış; Milletimizi meydanlara davet etmesiyle birlikte tüm Türkiye meydanlara indi. 

Genciyle, yaşlısıyla, solcusuyla, sağcısıyla, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla velhasıl 79 milyon meydanlardaydı. 

Milli iradeye karşı yapılmak istenen balans ayarı durdurulmuştu. Milli irade meydanlarda tüm dünyaya dik duruşu ile yakmadan yıkmadan, çevresine zarar vermeden âdete dünyaya bir ders veriyordu.

Millî irade milletin adamına Cumhur reisine sahip çıkıyor yanında yer alıyordu...

Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara inen sadece Türkiye değildi, meydanlara ümmet inmişti. Bosna Hersek, Kudüs, Somali, Pakistan, Afganistan, Doğu Türkistan,Makedonya, Üsküp, Sudan, Karadağ, Köln meydanlardaydı. Asya'daki, Avrupa'daki, Ortadoğu'daki, Balkanlar'daki, Afrika'daki ümmetin kalbi Türkiye için attı, Türkiye'nin kurtuluşu için dua edildi.  

Çünkü Türkiye son kaleydi. Türkiye düşseydi ümmet düşecekti. Bu yüzden Asya, Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar, Afrika tek yürekti.

Peki, Ümmet İçin Türkiye ne ifade ediyordu. Evet, ümmet için Türkiye son kale İslam'ın son kalesiydi. Bu kalede yıkılırsa ümmet yıkılırdı. Ümmet için Türkiye çok şey ifade ediyor. Somali, Sudan, Kenya için uzanan bir el; Türkiye.

Filistin için yaslandığı dağ; Türkiye.

Suriyeli mazlumlar için hayat; Türkiye.

Azerbaycan için kardeş demek; Türkiye.

Bosna, Makedonya, Üsküp, Karadağ için umut; Türkiye.

Doğu Türkistan için can kanadı;Türkiye. 

Türkiye bu yüzden son kale. Bu kale, kimin için uzanan bir el, kimi için kardeş, kimi için yol arkadaşı. Bu kale yıkılmasın diye bu ümmet meydanlara indi. Dualar edildi, gözyaşı döküldü. Ümmet için Türkiye çok anlam yüklüydü...

Onun için Türkiye FETÖ/PDY ile mücadele ederken ümmet ise dualarla hem terör örgütüne hem de bu darbenin arka planında olan destekleyen akıl hocalarına lanet okudu.

İslam'ın son kalesi Türkiye yıkılmasın, ümmetin Lideri Recep Tayyip Erdoğan yıkılmasın diye direniş gösterildi. 

15 Temmuz gecesi ümmetin sınavı oldu. 

***

15 Temmuz'dan bugüne millet meydanları doldurdu, milli irade, demokrasi nöbeti tuttu. Geçtiğimiz gün de Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul büyükşehir belediyesi ve İstanbul Valiliği organize ettiği Demokrasi ve Şehitler mitingi yapıldı. 

Biz de katıldık o mitinge. 

Bu miting Türkiye siyaseti açışında çok önemli ve ilklere sahne oldu. Miting alanı saat 14.00 açılması planlanırken yoğunluk nedeniyle saat:09.00 açılmış, insanlar akın akın miting alanına geliyordu. 

Dedik ya Türkiye açışından önemli bir miting. Millet bunun bilincindeydi... Cumhurbaşkanıyla, TBMM Başkanıyla, Başbakanıyla, muhalefet liderleriyle bir olmanın, diri olmanın, birlikte Türkiye olmanın gücünü tüm dünyaya göstermiş olduk.

Türkiye'yi bölmeye çalışanları inat birlikte Türkiye olduğumuzu gösterdik. 

Liderlerin hepsinin ortak mesajı netti. 

Bu ülkede milletten başka hiçbir güç istikamet çizemezdi. 

15 Temmuz'dan bugüne askeri, yargısal darbelere, muhtıralara boyun eğmeyecek güçlü Türkiye olduğumuzu dosta, düşmana gösterdik. 

Yenikapı'dan liderlerin ve milletin verdiği görüntü netti; 

YENİKAPI'DAN YENİ TÜRKİYE'NİN KAPILARI ARALANDI.