Bir hafta gecikmeli de olsa yeni sezona başlamamıza artık günler kaldı. Yazıyı kaleme alırken gündem o kadar hızlı değişti ki silip yazmaktan yayımlamaya fırsat olmadı. Yazıya başladım Selim gönderildi sonra üzerine Ali Turanı yolladık, tam bu sefer hazır dediğimde Bülent hoca istifa etti ve 24 saat geçmeden İsmail hoca geldi, neyse şimdi tamam dediğimde menajer Seçkin istifa etti, artık basılsın dediğimde Serkan kadroya dahil edildi. Öyle bir gündem yaşıyoruz ki takip edip değerlendirmek mümkün değil. Bir neşter vurulduğu belli ama zaman olarak doğru mu değil mi onu ilerleyen haftalarda göreceğiz.

Sürekli değişen gündemimiz de olan biten her şey fazlasıyla taşları yerinden oynatır şekilde. Lig biterken alınan kongre kararına ilk tepkiyi veren Bülent hoca bu yönetim yoksa bende yokum deyip o yönetimin aldığı oyuncu yüzünden istifa ettiğini açıklayıp gitti. Olaya bu pencereden bakınca bizlere yansıtılmayan şeylerin var olduğu gerçeği kendini gösteriyor. Selim, Ali ve Serkan olayları ise daha da garip. Takıma abilik yapan iki isme yol verilip taraftara el kol hareketi yapan Serkan’ın affedilmesi akıl alır gibi değil. İlk Malatya maçında yediği kırmızı kartın ardından 1922 Konyaspor Taraftarlar Derneği olarak ben ve arkadaşlarım tesislere giderek Serkan'a çiçek götürdük ve yanında olduğumuzu beyan etmiştik. Serkan ise ilerleyen haftalarda bizlere el kol hareketi yaparak yaptığımız jestin karşılığını kendine yakışır şekilde vermişti.

Son yıllarda ligin başında kaliteli kadro kuramamak ve de heyecanla başlayıp düşme stresiyle tamamlamak kaderimiz oldu. Düşme stresiyle ligi bitirmek öyle kalıtsal oldu ki şansızlığımıza isim arar olduk. Rıza hocanın ahından tutun da sponsor firma çalışanlarının ahına kadar her şey aklımıza gelir oldu.

Ve Nihayet yeni sezon bizim için bu hafta başlıyor. Yeni sezona yenilenmiş yönetimle ve kısmen yenilenen kadroyla başlıyoruz. Kısmen diyorum çünkü dertlerimizin kaynağı olan forvet hattına henüz bir takviye yapamadık. Geçen yıl Aykut hocanın uyguladığı finansal dengeli transfer politikasını sanırım bu dönem yönetim devam ettiriyor. Mevcut borç yükü ve harcama limitleri düşünülürse bu duruma kimsenin itirazı yok ama biten sezonda Malatya bile transfer yaparken bizim hala beklememiz tek kelimeyle yönetim zaafiyetidir.

Fikstür çekildiğinde lige bir hafta geç başlamak büyük avantaj gibi görünüyordu ama gelinen noktada transferlerin yapılamaması, takımın neredeyse hiç hazırlık maçı yapmaması ve de hoca değişikliği bu avantajı elimizden aldı. Bundan sonra top İsmail hoca ve oyuncularda olacak umarım her şey yolunda gider ve bizlere keyifli bir sezon yaşatırlar.

Kalın sağlıcakla.