Mahallesi projelerle tanıştıran bir ‘muhtar’ olmak için kolları sıvayan Kosova Mahallesi Muhtar Adayı Suzan Şimşek Kılıç, mahallesinin ilk kadın muhtar adayı olarak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine hazırlanıyor. Özellikle sosyal projeler üreten kadınlara destek amacıyla birçok faaliyete şimdiden başlayan Kılıç, muhtar olduğu takdirde mahalledeki vatandaşlara hizmet getirerek birçok alanda mahallenin eksiklerine çözüm üretecek. Aday olduğu süreçte seçim çalışmalarını yalnızca vaatlerle sürdürmeyen Kılıç, şimdiden proje alanlarında faaliyete başlamış durumda. İşletme mantığıyla bakılan muhtarlık kavramına bakış açısını değiştirmek amacıyla projelerle mahallenin her alanında iyileştirme çalışmalarına dair adım atan Kılıç, bu kapsamda gelen dönüşlerle Kosova Mahallesi’nde muhtarlığa bakış açısının değiştiğini belirtti.

5-6-72

TÜM MAHALLEYE EŞİT HİZMET!

Kendisini rakiplerinden ayıran özelliğin, mahallesi için tasarladığı projeler olduğunu ifade eden Kılıç, 2 aydır yaptığı saha çalışmalarıyla mahallelinin isteklerini ve mahallenin sorunlarını daha detaylı gözlemleyerek, tüm mahallenin eşit imkân koşullarına sahip olması için faaliyet yürüteceklerini söyledi. Kadınlardan oluşan bir ekiple, kadın gücünü arkasına alarak tüm mahallelinin gönlünü kazanmak istediğini dile getiren Kılıç, ‘Muhtar ne yapar’ söylemine projeleriyle karşılık vereceğini ve mahallesi için yaptıklarıyla görünür olacağını belirtti. ‘Kosova Mahallesi’ni hizmet bekliyor’ diyerek mahallenin tüm eksikliklerine dair yapmayı planladıklarıyla şimdiden mahallelinin gönlünü kazanan Kılıç, “Mahallemizi, gelişmişlik açısında 3’e böldüğümüzde bir kısmında sağlık, eğitim, sosyal ihtiyaç alanları eksiksiz bir şekilde tamam iken; diğer alanlarda ise bu ihtiyaçların giderilebileceği alanların eksik olduğunu görüyoruz. Sokak lambasından tatlı su çeşmesine, sosyal alanlara kadar mahallenin tüm ihtiyaçlarıyla, tüm mahalleyi kapsayacak şekilde ilgileneceğiz.” diye konuştu.

5-7-84

‘MUHTARLIK, YALNIZCA EVRAKLARI İMZALAMAKTAN İBARET DEĞİL!’

Muhtar adayı olarak seçim çalışmalarında yalnızca vaatleriyle bulunmadığını söyleyen Kılıç, özel sağlık sektöründe de mahallelinin yararlanabileceği imkanları hastane sözleşmeleriyle şimdiden vatandaşlara sunmuş durumda. Mahallenin 3 büyük sağlık kuruluşu olan Fizikon Tıp Merkezi, Konya Göz Hastanesi ve Farabi Hastanesi’nde geçerli yüzde 10- 25 arası indirim sözünü de mahalle vatandaşları için aldığını belirten Kılıç, muhtarlığın ispatı niteliğinde, çalışmalarına devam ediyor. Proje üretmeyen, yalnızca ‘tandık’ diye verilen oylara artık ‘dur’ denilmesi gerektiğinin altını çizen Kılıç, oy verecek vatandaşlara da şöyle seslendi: “Muhtarlar, genelde işletme sahibi olup çevresinde oy potansiyeli olan ancak hiçbir plan, proje üretmeyen insanlardı. Ancak muhtarlık, yalnızca evrakları imzalamaktan ibaret değil! Muhtar olarak mahallenin mülki amiri olduğu bilincinde olarak muhtarlık kavramını değiştirmeye yönelik adımlar attım. Çok şükür insanlar da bakış açılarının değiştiğini söylüyor; bu durum beni çok mutlu ediyor. Hatır- gönle değil; sorunlara çözüm getiren insanlara oy verilmeli.”

Buğdaydan lezzete; Konya’dan dünyaya! Buğdaydan lezzete; Konya’dan dünyaya!

KOSOVA’YA HANIMELİ!

Mahallenin ilk kadın muhtar adayı olarak gelen tepkileri de değerlendiren Kılıç, erken- kadın, yaşlı- genç mahalle halkının kendisine verdiği motivasyon ve manevi destek sağladığını belirtti. Bir kadın olarak gittiği yerlerden destekle dönen Kılıç, diğer adayların önündeki en büyük rakibin kendisi olduğunu söyledi. Kılıç, ‘Kosova’ya bir hanımeli değmeli’ sloganıyla yola çıkarak muhtarlığa attığı adımda kendisine belediye başkanı adayı olması gerektiğiyle ilgili mesajların da geldiğini belirtti. Öncelikli olarak kendi mahallesindeki sorunlarla ilgilenmek istediğini belirten Kılıç, Kosova’yı örnek mahalle yapacaklarını söyleyerek, “Oyunuzu inandığınız kişiye, çözüm üretebilen birine verin.” dedi.

5-8-70

‘SOSYAL PROJELERDE KOŞTURACAĞIZ’

Mahallesinde kendi imkanlarıyla gelir kaynağı sağlamaya çalışan birçok kadının varlığından da söz eden Kılıç, kadınların sosyal alanlarının genişleyeceği projelere de imza atacağını bildirdi. Kılıç, kadınlarla ilgili düşündüğü projesinden birini şu şekilde aktardı: “Mahallemizde kendi imkanlarıyla üreterek ev ekonomisine katkı sunmak isteyen hanımlarımız var. Hanımlar kooperatif olmak istediler ve bu hanımlara destek amacıyla bir dernek kurmak istedim. Mahallemizde bulunan Kosova Kapalı Semt Pazarı çarşamba günü hariç diğer günler boş duruyor. Biz de orayı kullanıma açarak kadınlarımıza özel bir satış günleri belirlemek istiyoruz. Burada oluşan bütçeyle de derneğimizi kurmak istiyoruz. Dernek geliriyle mahallemizdeki ihtiyaç sahipleri ulaşarak fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Mahallemizin her türlü ihtiyacında da bu dernek kapsamında bir kaynak elde etmiş olacağımızı umut ediyorum. Kazandığımız takdirde benimle birlikte sosyal sorumluluk projelerinde koşturacak kadınlarla birlikte çok güzel projelere imza atacağımızı umut ediyorum.”

SUZAN ŞİMŞEK KILIÇ KİMDİR?

1982 yılında Gaziantep’te doğan Suzan Şimşek Kılıç, 8 yıldır Konya’nın Kosova mahallesinde ikamet ediyor. Gaziantep Üniversitesi İşletme bölümü mezunu Kılıç, 20 yıldır sağlık sektöründe çalışmakta olup muhtar olduğu takdirde tek mesleğinin muhtarlık olacağını belirtti. Kılıç, Kosova Mahallesi’nin ilk kadın muhtar adayı olarak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine hazırlanıyor.

HACER CEYLAN

Editör: Birkan Bakay