Son yıllarda yaşamayı çok arzuladığımız bir futbol haftasını geride bıraktık. Üstelik bu ulusal gururu Konya'mızda bütün TÜRKİYE ile paylaştık. Milli duyguların tavan yaptığı Torku Arena da  KONYASPOR ne yapacaktı ? Son dört maçın üçünü yenip birinde berabere kalan Torku Konyaspor'un başarısı tescillenecek miydi ? yoksa her şey  bir rüyadan mı ibaretti ?

Maçtan önce kadrolar elimize geldiğinde  Trabzonspor maçı kadrosuyla aynı 11 gördük. Yedek kadroya bakınca biraz içimiz ürpermedi değil.  Sissoko, Ömer Şişmanoğlu, Kenan yok.. Marica'nın sözleşmesi feshedilmiş, bunlar ofansif eksikler! Sakat olan Portekizli stoper Dossa Junior kadroda yer almamış! Yedek oyuncular, Selim, genç ve tecrübesiz Vedat, Halil İbrahim, Selçuk Alibaz, Abdülkerim Bardakçı ile takım kaptanlarından Uğur İnceman!  Bu yedek oyuncu kadrosunu görünce son dakikalara berabere yada mağlup girmemeliyiz diyorum.. Çünkü kötü skordan  takımı çekip çıkaracak hamle tercihi o kadar az ki.  BU KADRO SAKATLIK VE KART EKSİKLİKLERİNDE TAKIMIN ROTASYONUNUN NE KADAR DAR OLDUĞUNU GÖSTERİYOR! Ocak ayındaki ara transfer dönemi için ciddi çalışmaların yapılması şart!

Az önce söyledim ya bu onbir maç kazanır ama, düğümü çözmek son dakikalara kalırsa işimiz zor.. Takımda bunun bilincinde oyuna hızlı başlıyor ilk 10 dakika içinde ikisi şut 3 gol tehlikesi yaratıyoruz..  Gaziantep'in kalecisi Karcemarkskas ligin formda oyuncularından 7 maçta 10 gol yemiş ama mislisini çıkarmış! Takımının kazandığı 10 puanda çok büyük emeği var.  Gördüğü toplara en iyi reaksiyon veren kalecilerden, hele birde maça iyi başlamışsa o gün size sıkıntı yaratabilir.

 15. Dakikadan sonra oyun biraz duruluyor Gaziantep duran toplarla ve paslar ile yavaş yavaş üzerimize geliyor! Yalnız bir sıkıntıları var, tüm takım hücuma çıktıklarında  geri dönüşleri yavaş ve saha içi parselasyonları kötü.. Bunu bizde değerlendirebilecek bir Traore var. Rakibin bu zaafını kollayan bir oyun yapısına bürünüyoruz sanki.

18. Dakikada Bajiç'in kaçırdığı golün sonrasında Antep takımı  ilk ve tek tehlikeli atağını 36 da yakalıyor.  Bu seferde bizim kalecimiz başarılı, oyun temposuz bir o kaleye bir bu kaleye gidip gelirken, Traore ile hızlı çıkan takım günün asist kralı Rangelov'un doğru koşusu ve pası ile devreye 1-0 önde giriyor. Gol son haftalarda neden oynuyor denilen Bajiç'den! Aslında Bosna da oynadığı takımdaki pozisyonun da oynuyor, yani nokta santrafor değil, biraz daha gezici ve boş alan kovalayan bir yapıya sahip.

Ne yapar Mutlu Topçu'nun takımı, iyi bir kalecileri, savunmada biraz El Yasa, orta sahada hızlı oyunu seven Chibuike ve forvette atılan 7 golün 4'ünde imzası olan Muhammed Demir ile 15-20 dakika saldırır. Atarsa, korumaya çalışır ama atamazsa fark olur görüntüsü mevcut.

Türk futbolunun bir klasiği yine gerçekleşiyor, bir duran top,  adam paylaşımında ve hamlede hata inanılmaz, altı pasa düşen topa yapılan vuruş gol oluyor. İşte şimdi her şey daha zor. Ne olacak Aykut Kocaman nasıl bir hamle yapacak, değişiklikler için genellikle 70. dakikayı bekleyen teknik ekip 63'de Bajiç,  Uğur İnceman değişikliğini yapıyor. Artık Holmen kaleye biraz daha yakın oynayacak, bu ofansif olarak iyi ama defansif olarak sıkıntı yaratabilir.

Gaziantep'in üzerimize geldiği bir pozisyonda bu sefer Ömer Ali'nin delici koşusu Rangelov'a pası, onun yine asisti Holmen'in köşeyi gören vuruşu gol oldu!  Son 15 dakika saldıracak gücü olmayan Gaziantep'in çırpınışları ve Torku Konyaspor'un orta sahayı iyi daraltan oyunu, uzun toplarda savunmanın başarısı, seyircinin coşkusu ve desteği maçı kazanmamızı sağladı.

Haftalardır televizyonda yaptığım yorumlarda ve yazılarımda Holmen'in takıma olan katkısından bahsediyorum. İlk oynadığı maç Galatasaray'a karşıydı, 23 dakika süre almış ve mağlubiyeti sadece bu maçta yaşamıştı. Ligde oynadığı diğer 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik görerek,  alınan 13 puanda attığı goller ve oynadığı oyun ile hep ön plana çıkan Holmen'in takıma katılmasıyla pozisyon olarak yanında oynayan Ali Çamdalı'nın performansındaki yükselişte gözlerden kaçmıyor! Ayrıca Rangelov'a yani forvet hattına gelen pasların kalitesi de yükseldi, Meha'nın oyundaki yükü azaldı bu da takımın saha içindeki paylaşımını kolaylaştırıyor!

Traore sezon başında istenmeyen küçük sakatlıklar ve ailesi içinde yaşadığı sıkıntılardan kurtularak artık futbola odaklandığını gösteriyor. Boş alan bulduğunda ne kadar etkili olduğunu hepimiz biliyoruz. Baskı yediğimiz dakikalarda çıkış pozisyonlarında bulduğumuz alanları Traore ile değerlendirirsek çok can yakarız..

Bu gece ligin zirvesinde 3. Sıranın tadını çıkarma zamanı.. Galatasaray maçından sonra kim derdi ki bu takım 8. Haftada ilk 4 içinde yer alacak diye.. Yıldız oyuncun yok, ama asker oyuncun çok! Forma giyen bütün oyuncular  koşuyor mücadele ediyor, daha önemlisi görev anlayışıyla, profesyonelce herkes işini yapıyor. İŞTE BU BİR AYKUT KOCAMAN KLASİĞİDİR!  TEBRİKLER TORKU KONYASPOR, TEBRİKLER MUHTEŞEM TARAFTAR, TEBRİKLER AYKUT KOCAMAN VE TEKNİK EKİBİ!.