2012 yılında milyonlarca kişinin kıyametin kopacağı bekleyişine girdiğini, aralarında tüm mal varlığını satanların, zarar görmeyeceği yerlere kaçanların ve hatta intihar edenlerin olduğunu medyadan takip etmişsinizdir. Maya toplumunda olduğu gibi pek çok inanışta dünyanın bir sonu olduğu söylenir. Bizim dinimiz olan İslamiyet’te de kıyamet gününe iman esastır.

Peki, İslamiyet’e göre kıyamet günü ne zamandır?

NASA tarafından yapılan açıklamalara göre dünya etrafında ki göktaşları yıllar itibari ile artış göstermekte, bu durumda göksel bir tehlike arz etmektedir. Tehlikenin boyutunu irdeleyebilmek için verileri inceleyelim isterseniz: 1980 yılında 8.954 adet olan göktaşı sayısı, 1985 yılında %31’lik artışla 11.696 ya, 1990 yılında %23’lük artışla 14.327 ye, 1995 yılında %63’lük artışla 23.324 e ulaşmıştır. Yıllar itibari ile artışın paralellik arz ettiği ve %100’ün altında kaldığı görülmektedir. Peki ya sonrası? 1999 yılında göktaşı sayısı 49.909 a, 2000 yılında 118.481 e, 2003 yılında 226.693 e, 2007 yılında 389.325 e, 2010 yılında ise 499.368 e yükseldiği görülmektedir. 

Verilerden de anlaşılacağı üzere 2000 yılında sonra göktaşı sayısında ki artış katlanarak devam etmektedir. Yıllar itibari ile göktaşı sayısında ki katlanarak artışın kıyamet ile ne alakası var? Dediğinizi duyar gibiyim. İzah edelim: Ayet-i Kerime’de Cenab-ı Hakk “Allah, gökleri gördüğünüz herhangi bir direk olmadan yükselten, sonra Arş’a kurulan, güneşi ve ayı buyruğu altına alandır. Bunların hepsi belli bir zamana kadar akıp gitmektedir.” buyurmuştur. Hadis-i Şerif’te ise efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) şöyle buyurmuştur: “Güneş batıdan doğuncaya kadar kıyamet kopmaz. Güneş batından doğduğu zaman, insanların hepsi onu görürler de toptan hepsi iman ederler.” 

Yukarıda ki ayet ve hadisten yola çıkarak kıyametin göklerden kopacağı sonucuna ulaşılmaktadır. Kıyamete kadar gök cisimleri yörüngesinde akıp gidecektir. Güneşin batından doğması hususunda pek çok İslam âliminin ortak görüşü, dev bir göktaşının dünyaya çarpacağı ve dünyanın yörüngesini değiştireceği şeklindedir. Bu teoriye göre dünyaya çarpan bu göktaşı, dünyamızın manyetik alanına da zarar vereceği için tam tersine dönmesini sağlayacak ve böylece güneş de batıdan doğmuş olacaktır. Cenab-ı Hakk, Ayet-i Kerime’de “Büyük bir sarsıntının olacağı o günde o sarsıntıyı, peşinden gelen başka bir sarsıntı izleyecektir.” buyurmaktadır. Pek çok bilim adamınca, sarsıntılardan ilkinin evrenin yaradılışı olduğu, ikincisinin ise evrenin sonu olacağı görüşü hâkimdir.  

NASA tarafından son göktaşı haritasında, dünyanın göktaşları arasında güçlükle seçildiği görülmektedir. Dünya’nın etrafını saran, Dünya’nın seçilmesini zorlaştıran ve Dünya’ya her an çarpma ihtimali olan dev ateş topları! 

Sizce bu dev ateş topları kıyametin habercisi olabilir mi?

Doğrusunu Cenab-ı Hakk bilir.

Rabbim sizleri, şahısları ve olayları değil fikirleri düşünenlerden; düşünürken de tefekküre dalanlardan eylesin.