Türk Kızılay Konya Şubesi şivlilik geleneğini yaşatırken, Konya Şehir Hastanesi’ni de ziyaret ederek burada tedavi gören çocukları sevindirdi. Türk Kızılay Konya Şubesince organize edilen Şivlilik etkinliğinin ilki Zafer Meydanı Tranway durağı karşısında bulunan Kızılay Kan Merkezi önünde gerçekleştirildi.

Türk Kızılay Konya Şubesi adına bir açıklamada bulunan Şube Genel Sekreteri Tevfik Fikret Karaman, “Türk Kızılay Konya Şubesi olarak Konyamızın geleneklerinden ve toplumca kutlanan şivlilik etkinliğini farkındalık sağlamak ve Konya halkı ile çocuklarıyla bir arada olmak adına her yıl geleneksel olarak organize ediyoruz” diye konuştu.

İkinci etkinliklerini ise Konya Şehir Hastanesi’nde tedavi gören çocukları ziyaret ederek gerçekleştirdiklerini kaydeden Tevfik Fikret Karaman, “Şivlilik etkinliklerinden mahrum kalmaması adına orada gerçekleştirdik. Hastane yatan ve tedavi devam eden çocuklarımıza hazırlamış olduğumuz Şivlilik paketlerinden ikramda bulunduk. Böylece Türk Kızılay’ı olarak çocuklarımızın gönüllerinde taht kurduğumuz kanısındayız” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim