Selçuklu Belediyesinin düzenlemiş olduğu ‘Çevre Gönüllüleri Fidan Dikim Etkinliği’ programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sarayköy mahallesindeki program, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik, Konya protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

SIFIR ATIK MÜDÜRLÜĞÜ, PLATFORMU VE MECLİSİ TÜRKİYE’DE TEK!

Her zaman bu tür etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “11 Kasım’da bu bölgede Orman Bölge Müdürlüğümüzün organizasyonunda fidan dikim etkinliğimizi gerçekleştirmiştik. Türkiye çapında yapılan organizasyonda milyonlarca fidanı toprakla buluşturmuştuk. Geçen yıl çevre gönüllülerimizin öncülüğünde başlattığımız fidan dikim etkinliğinin bu yıl 2’ncisini gerçekleştiriyoruz.” dedi. Selçuklu Belediyesi olarak çevreye olan duyarlılıklarından söz eden Pekyatırmacı, kurulan sıfır atık platformu ve meclis ile Türkiye’de ilk olduklarını belirterek  “Selçuklu Belediyesi olarak her zaman çevreye olan hassasiyet ve duyarlılığı taşıyoruz, bu anlamda pek çok organizasyonu yerine getiriyoruz. En başta çevre sıfır atık müdürlüğümüzü kurarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve çevre ile ilgili yaptığımız çalışmalarda çok daha kurumsal olarak etkinliklerimizi devam ettiriyoruz. Türkiye’de ilk defa çevre sıfır atık meclisini kuran belediyeyiz, bununla da kalmadık çevre gönüllülüklerini harekete geçirebileceğimiz çevre sıfır atık platformunu da oluşturarak binlerce gönüllüyü bir araya getirmiş olduk. Ben bu kurduğumuz meclisle, gönüllülük platformuyla, müdürlüğümüzle birlikte çok önemli organizasyonları da gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum.”

3 YIL ÖNCEKİ HEDEFE ULAŞILDI

3 yıl önce Konya için hedef koyduklarını ve bu hedefe ulaştıklarını söyleyen Pekyatırmacı, “Binlerce fidanı toprakla buluşturduk. 3 yıl önce bir hedef koymuştuk, Konya’dan bakıldığı zaman görünen bütün yamaç ve yüzeyleri yeşil görmek istiyoruz demiştik. Hakikaten her tarafta artık yeşil dokuyu görmeye başladık. Başta Orman Bölge Müdürlüğümüz ve gönüllülerimiz olmak üzere belediyelerimizin de büyük çabaları neticesinde çevremize baktığımız zaman yeşili rahatlıkla görebiliyoruz.” dedi. Dünya genelinde yaşanan küresel sıkıntılara karşı ‘Dünyayı korumak bizim görevimiz’ diyen Pekyatırmacı, konuşmasını şöyle tamamladı: “Takkeli Dağ, Gevale Kalesi bizler için çok önemli.  Artık bu yamaçlarda yaptığımız organizasyonlar neticesinde çok daha yeşil bir Konya’yı hep birlikte inşa edeceğiz. Dünyaya baktığımız zaman, iklim değişikliği, kuraklık ve küresel ısınmadan bahsediyoruz. Dünyamızı bizim korumamız, yaşatmamız gerekiyor. Bu noktada en önemli görevlerimizden biri, çevre faaliyetleridir. Çevreyi korumakla birlikte çevreyi yaşatmamız da gerekiyor. Bu yıl fidan dikiminin ikincisini gerçekleştiriyoruz, inşallah bu organizasyonları en iyi şekilde devam ettirmenin gayreti içinde olacağız. Bugün gönüllülerimizle birlikte 8 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Sadece bu günlerde fidan dikmiyoruz, bunun dışında da park ve bahçe ekip arkadaşlarımız yıl boyu devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

‘KONYA MODELİ BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ GÖRÜYORUZ’

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ise  gençlere çevre hassasiyeti bilincinin oluşturulmasında bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Konya modeli belediyeciliğin yansıtıldığına dikkat çeken Özer, “Bulunduğumuz noktadan baktığımız zaman Konya’nın neredeyse tamamını görüyoruz. Ağaçlandırma alanı, Gevale restorasyon sahası görüyoruz. Bunların hepsine baktığımız zaman Konya modeli belediyeciliğin en güzel örneklerini buradan görüyoruz. İnsanın, tarihin, yeşilin olduğu her alanda Konyamızın belediyelerini görebilmek mümkün. Bu etkinliğin en güzel yanı da gençlerimiz. Onlar da küçük yaşta yeşile, doğaya duyarlı olabilmeyi öğreniyorlar ve bu kültürü geliştiriyorlar. İçinde bulunduğumuz dünya, zorluklarla dolu ve küresel ısınmadan kaynaklı doğanın bozulduğu bir ortamdayız. Çevre hassasiyetini en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmanın sorumluluğunu hep birlikte taşıyoruz. Bu tür programlar, gençlere bu şuurun kazandırılmasına vesile oluyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

‘İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN’

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan da, “Selçuklu’nun her köşesine baktığımızda artık yemyeşil bir Selçuklu var. Konya belediyelerimizin yeşile verdiklerini önemi, bizler takip ediyoruz, halkımıza olan hizmetlerini görüyoruz. Cumhur ittifakının belediyecilik anlayışında ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın; halka hizmet, Hakk’a hizmet’ desturu var. Bunun için emeği geçen başta Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı Bey olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

‘HEDEF, YEŞİLLİKLERİN ARTIRILMASI’

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik, “Bizim doğamızı korumak için siz gençlerin gücüne ve inancına ihtiyacımız var ve bunu da sizlerde görüyoruz. Ülkemizin ve bakanlığımızın 2053 sıfır emisyon hedefi var. Bu hedefi sağlamak amacıyla birçok etkinlik ve program yapılacak. Bunlardan bir tanesi de yutak alanların ve ormanlarla, yeşilliklerin artırılması. Dolayısıyla küresel ısınmanın önüne geçmek için böyle bir etkinlik düzenleyen Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor; tüm katılımcılara şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

‘BOŞ BULDUĞUMUZ HER YERE FİDAN DİKİYORUZ’

Orman Bölge Müdürü Cafer Bal da, konuşmalarında “Bu yıl, 11 Kasım’da bu yıl milli ağaçlandırma gününün 4’üncüsünü kutladık. Önce geleceğe sonra dünyaya nefes dedik. Önümüzdeki yıl, Cumhurbaşkanımız tarafından ‘Türkiye Yüzyılı’ ilan edildiği için, ‘Türkiye yüzyılına nefes’ temasıyla fidanlarımızı diktik. Yeşil bir Konya ve Türkiye arzu ediyoruz; her birimizin dikili bir fidanı olsun istiyoruz. Konya’da çok güzel ağaçlandırma sahaları var ve Konya’nın her yerinde diğer kurumlarla beraber boş bulduğumuz her yere fidan dikiyoruz. Bu etkinliğin de hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

BU ÇALIŞMAYI, VATAN SEVGİSİNE OLAN TEMSİL OLARAK GÖRÜYORUM’

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop ise, “Çıplak bir arazi hiçbirimize huzur vermez ama yeşille bezenmiş ve derelerinde temiz suların aktığı coğrafya hepimizi mutlu eder. Küresel ısınma ve kuraklık, ne yazık ki tüm dünyada olduğu gibi hem ülkemizi hem de ilimizi olumsuz etkiliyor. Bu güzel çalışmayı milli ülkeye, vatan sevgisine olan temsili olarak görüyorum. Vatanımızı seviyorsak onu güzelleştirmek ve yeşillerle süslemek en etkili yol ve geleceği nefes olacaktır. Ben bu güzel çalışma için emek sarf eden belediyemize ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim