MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu Toplantısı MÜSİAD Konya’nın ev sahipliğinde 17-18-19 Haziran günleri Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Konu ilgili basın toplantısı düzenleyen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı düzenlenecek programlara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da katılacağını da belirtti. MÜSİAD tarafından yılda 4 defa gerçekleştirilen GİK programımızın ev sahibi Konya yapacağını ifade eden Başkan Kağnıcı, “Düzenleyeceğimiz 106. Genel İdare Kurulu Programımız 17-18-19 Haziran günleri Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşecektir. MÜSİAD tarafından yılda 4 defa gerçekleştirilen GİK programımızın ev sahibi Konya olacaktır. Ülkemiz ve şehrimiz için çok önemli konuların ele alındığı bu organizasyonda Yeşil Dönüşüm Ekonomisi, Karbon Nötr gibi Ulusal düzeyde konuları masaya yatıracağız. Genel İdare Kurulu Programımız; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, Genel Başkanımız Mahmut Asmalı’nın Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Devlet Protokolünün katılacağı geniş kapsamlı bir organizasyon gerçekleşecektir” dedi.

’YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN KATILIM OLACAK’

MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu Toplantısına yurtiçinden 83 İl Şube Başkanları, Yönetim Kurulları ve üyeleri, Yurtdışı 81 Farklı Ülkede 164 Noktada Şube Yönetimleri, üyeleri ve temsilcilerin katılacağını ifade eden Kağnıcı, “Programımıza, Yurtiçinden 83 İl Şube Başkanları, Yönetim Kurulları ve üyeleri, Yurtdışı 81 Farklı Ülkede 164 Noktada Şube Yönetimleri, üyeleri ve temsilcilerin katılacak. Ayrıca bakan yardımcıları, belediye başkanlarımız oda başkanları, STK’lar ve MÜSİAD aileleri ve tüm üyelerimizin katılacağı büyük bir organizasyon hedefliyoruz. Bunun yanı sıra program faaliyetleri içinde, firmalar kendilerini ve ürünlerini tanıtabilecekleri fuar stantları, 3T (Tanı, Tanıştır, Ticaret Yap) iş geliştirme programları, paneller ve özel iş görüşmeleri gerçekleşecektir. Ayrıca misafirlerimize Konya’nın tarihi ve manevi atmosferini teneffüs edecekleri programlar sunacağız. Alaadin Cami, Sultanlar Türbesi, Mevlana Türbesi ziyaretleri ve özel sema gösterimi programlarımızdan bazılarıdır” şeklinde konuştu.

‘GİK ANA KONUSU; YEŞİL DÖNÜŞÜM EKONOMİSİ VE KARBON NÖTR’

GİK ana konusunun yeşil dönüşüm ekonomisi ve karbon nötr olacağını ifade eden Kağnıcı, “ Bugün bizler MÜSİAD Konya olarak gelecek projeksiyonumuzda çok önemli bir konuyu ele alarak ve ülkemize önem kazandıracak aksiyonlarımızı aktaracağız Dünya ve ülkemiz açısından çok öneme sahip Yeşil Dönüşüm Ekonomisi ve karbon emisyonu tüm sanayicilerin en önemli gündem konusu. Avrupa, Yeşil Mutabakata uyum konusunda en hızlı bölge olarak öne çıkacak. Yeşil Mutabakata uyumlu davranmayan ülkelerin, Avrupa ülkelerine ticaret yapması da hayli zorlaşacak. Bu nedenle üretici, sanayici ve ihracatçılarımızın pazar paylarını kaybetmemek adına, Yeşil Mutabakat alanında hızla yol alabilmeleri gerekiyor. Bu konuda bizler MÜSİAD Konya olarak ciddi adımlar atmış bulunmaktayız” dedi.

‘HEDEFİMİZ AVRUPA’NIN İLK KARBON NÖTR ŞEHRİ VE SANAYİSİ OLMAK’

Hedeflerinin Avrupa’nın ilk karbon nötr şehri ve sanayisi olmak olduğuna dikkat çeken Kağnıcı, “106. GİK programımızda gerçekleştireceğimiz paneldeki hedefimiz, Avrupa’nın İlk Karbon Nötr Şehri, Karbon Nötr Sanayisi ve Yenilebilir Enerji Üssü olmayı hedeflemekteyiz. Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunacak ve halkımızın refah seviyesini yükseltecek, Türkiye’nin üretici kimliği, katma değerli gücü ve inovatif büyüme hamlesini tüm dünyaya duyuracak her projede MÜSİAD Konya olarak aktif rol alarak ilerliyoruz. Çıktığımız bu yolda, yerli ve milli üretim gücümüzü çok daha ileri bir noktaya taşıyabilmek adına 2022 projeksiyonumuzda stratejik eylem planımızın en önemli Küresel iklim değişikliğinde pozitif bir çözüm olma noktasında Karbon Nötr, Yeşil Dönüşüm ekonomisi, Karbon Enerji, Karbon Şehirlere ve Sanayilere odaklandık. Ayrıca en önemli konumuzdan birisi de yenilebilir enerji ile ilgili çalışmalarımızı inşallah 17-18-19 Haziran’da gerçekleştireceğimiz 106. GİK programımızda anlatacağız” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim