Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile, Karatay Belediyesi, KTO Karatay Üniversitesi, tarafından Karatay Medresesi’nde düzenlenen, ‘The Journey Of Being, Yunus Emre Var Olmanın Dijital Yolculuğu ve Mevlâna Celalettin Rumi Dijital Sanat Sergisi’ açılışı Kılıçarslan Meydanı’nda dün gerçekleştirildi.

10 gün boyu sürecek olan sergide Hz. Mevlâna ve Yunus Emre’nin dünyaya sunmuş olduğu ve anlatmak istediği düşünce yapısı aktarılacak. Dijital sergide Hz. Mevlâna ve Yunus Emre ile ilgili merak edilen her şey dijital ortamda sunulacak. Programa ise; Karatay Kaymakamı Zafer Orhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hz. Mevlâna ve Yunus Emre’nin önemli bir değer olduğunu belirtti. Kılca, “Bu proje ile Mevlâna ile Yunus Emre’yi dijital ortamda buluşturmuş oluyoruz. Şeb-i Arus törenleri ile şehrimize yerli ve yabancı olmak üzere birçok turistte gelecek. Bu yüzden Mevlâna ve Yunus Emre’yi tarihi, kültürel açıdan dijital ortamda anlatabilmek, önemli bir etkinlik” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise, üniversite olarak bilimsel çalışmalara devam edeceklerini aktardı. İnsanlık hayatında Hz. Mevlana ve Yunus Emre’nin önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Sade, “Bilimsel, sosyal, kültürel açıdan KTO Karatay Üniversitesi, Konya’nın hatta Türkiye’nin parlayan yıldızı konumundadır. Karatay Medresesi ilmin baş noktası olması noktasında önemli rol almıştır. Bugün üniversitemiz Konya’yı bilimin başkenti yapmak için var gücüyle çalışmaktadır. Türk şiirinin öncülerinden Anadolu Halk Şairi Yunus Emre ile Konya’nın tüm insanlığa sunduğu büyük değer Hz. Mevlana’nın evrensel mesajını taşıyan eserleriyle, tarih edebiyatını, dijital çatı altında buluşturuyoruz. 3 çadırımızda bilim atmosferini birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim