İslam âleminin Ramazan ayını tebrik eden Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, sağlık ve afiyet içinde Ramazan Bayramı’na ulaşmayı temenni etti. Başkan Karabacak, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Ahilik kültürünü ve “Hakka hizmet, halka hizmet” anlayışını benimseyen her bir esnaf ve Sanatkarımız, başı Rahmet, ortası Mağfiret sonu Cehennem azabından kurtuluş olan On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif için vatandaşlarımıza en güzel ve en iyi hizmeti verebilmek için bütün hazırlıklarını tamamladı.

‘MERDİVEN ALTI ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN’

Esnaf ve Sanatkârlarımızın her zaman olduğu gibi bu mübarek ay içerisinde müşterilerine yaklaşımında ahilik kültürüne uygun olarak davranacaklarına yürekten inanıyorum.

Konyalı 60 bin Esnaf ve Sanatkarlarımız, cazip fiyat uygulaması, kaliteli üretim, hizmette gerekli titizliği ve insan sevgisini ön plana tutmaktadır. Vatandaşlarımız da fiyatlardaki cazibe nedeniyle Ramazan alışverişinde merdiven altı imalatı ve kalitesiz ürünleri piyasaya sürenlere yönelmemelidir.

Alışverişini, ailesinin sağlığını koruma adına, kendi yemediğini müşterisine satmayan, istihdama katkıda bulunan ve artan maliyetlere karşısında ayakta durmaya çalışan esnafımızdan yapmalıdır. Vatandaşlarımıza özellikle şehrimizin markası olan işletmeleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz.

“İŞ YERLERİ SAHUR VAKTİNE KADAR AÇIK”

Konya’daki şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları iftarda buluştu Konya’daki şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları iftarda buluştu

Ramazan ayı boyunca vatandaşların geç saatlerde ve sahur vakitlerinde rahat alışveriş yapmaları için Esnaf Teşkilatı olarak girişimde bulunduk. Şehrimizdeki iş yerlerinin Ramazan ayı boyunca sahura kadar açık olması için gerekli izinleri aldık. Esnaflarımız sahura kadar iş yerlerini gönül rahatlığıyla açabilir, vatandaşlarımızda alışverişlerini yapabilirler. Bu vesile ile, Rabbim den hepimizi Bayrama ve bir sonraki Ramazan ayına sağlık, esenlik ve huzurla kavuşturmasını temenni eder, Esnaf ve Sanatkârlarımıza huzurlu, bol kazançlı günler dilerim"

HABER MERKEZİ