Konya Sürücü kursları Derneği (KON-SED) 2022 yılı sürücü kurs fiyatlarını belirlemek için biraraya geldi. KON- SED Başkanı Rafet Gülşen, “Her yıl Kasım ayında sürücü kursları fiyat ilan eder. Bu fiyat taban fiyat uygulamasıdır. Geçen yıl Aralık ayında ilan etmiştik yine bu yıl Aralık ayında fiyatlarımızı ilan etmemiz yönetmelik gereğidir. Biliyorsunuz pandeminin etkileri halen devam ediyor. Sürücü kurslarımız 7- 8 ay hiç kör kuruş para kazanmadan, eleman çıkarmadan yollarına devam ettiler. Ben bunun için ayrıca tüm sürücü kurslarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Gülşen, “Bu Toplantımızla 2022 Yılı Ehliyet fiyatlarını burada istişare ile belirleyeceğiz. Valiliğimizle gerçekleştireceğimiz toplantı ile de resmileştireceğiz. Sürücü kursları olarak kurs fiyatlarımızı belirlerken fiyatları kafamıza göre belirlemiyoruz. Kurs fiyatlarımızı Valimiz başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Ticaret Odası ve derneğimizden katılan temsilciler ile fiyat belirlenir” ifadelerini kullandı.

Sürücü kurslarının girdi maliyetlerinin yüzde 100 arttığını söyleyen Rafet Gülşen, “Bizim öngördüğümüz bir fiyat var. Benim fikrimi sorarsanız, geldiğimiz noktada bizim enflasyonumuz yüzde 100. Çünkü bizim maliyetlerimiz araç, yakıt, personel. 2022 yılında muhtemelen asgari ücret 3 bin 800, 4 bin gibi rakamlarda açıklayacaklar. Hal böyle olunca bin 900, 2 bin liraya sürücü belgesi verme dönemi bitiyor. Benim düşüncem B sınıfı ehliyet fiyatının 3 bin 500 lira olması. Ama hazirun ne söyleyecek, tüm arkadaşlarımı dinleyeceğim. Makul de buluşacağız. Net olan bir şey var 2022 yılında bin 900 lira dönemi bitiyor. Bu komisyonumuzdan ne çıka nasıl bir karar çıkar bunu değerlendirip tekrar kamuoyunu bilgilendireceğiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim