Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi dün öğle namazından sonra Şerafettin Camii önünde  İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’un Türkiye ziyaretiyle alakalı bir basın açıklaması yaptı. Programa sivil toplum kuruluş temsilcileri, dernek üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Onlarca vatandaş ‘Kahrolsun İsrail’ sloganları atarak, İsrail’in Filistin’de uyguladığı işgali protesto etti. Müslümanların yıllardır İslam Alemine öncelik ettiğini hatırlatan Kılıç, “Zafer İslam’ındır. Zafer Allah’ındır. Müslüman milletimiz yüzyıllardır İslam âlemine öncülük ve önderlik yapmışken böyle bir utançla karşı karşıya kalamaz. Bu olay, şerefli tarihimize kara bir leke olarak sürülecektir. İsrail Cumhurbaşkanını Türkiye’de istemiyoruz” dedi.

İslam aleminin ağır bedeller ödediğine dikkat çeken Kılıç, “İslam coğrafyasında acılar çekmeye devam ediyoruz. Yönümüzü nereye dönsek bir yakarış, bir feryat yüreklerimizi sızlatıyor. Atılması gereken adımlar ne kadar gecikse vebali bir o kadar büyüyor. Haremimiz olan Mescidi Aksa her gün terörist İsrailliler tarafından basılıyor, Müslümanların izzetleri çiğnenmeye devam ediyor. Terörist İsrail’in işgalleri sebebiyle Müslüman yurdu her gün kan ağlıyor. Yıllardır süregelen zulümler devam ederken, Terörist İsrail’in başı Yitrak Herzog’un Türkiye’ye gelecek olması Türkiye Müslümanları için ancak bir utanç sebebidir. Terörist İsrail, Filistin’i işgal etmeyi sürdürmektedir. Filistin halkını yerinden, yurdundan etmiştir” diye konuştu.

“BU ZİYARET KARA LEKE OLUR”

Türkiye’nin İslam alemine öncülük ettiğini ve Siyonistlere yakınlaşmasının kabul edilemeyeceği bir davranış olduğunu aktaran Kılıç,, “Milletimizin yüzyıllardır İslam âlemine öncülük ve önderlik yapmışken böyle bir utançla karşı karşıya kalması, şerefli tarihimize kara bir leke olarak sürülecektir. Yıllar önce Şimon Perez’in Millet Meclisimizde yaptığı konuşmanın hala sızısı yüreklerimizde iken, Yitrak Herzog’un Türkiye’ye nasıl bir teklif veya tehditle geleceği ise bizleri endişelendirmektedir. İki devletli çözüm önerileri ile gündeme gelen Yitrak, çözümlerin değil terör faaliyetlerinin öncülerindendir. Müslümanların hangi sorununa çözüm bulmuştur? Mescidimize yapılan hangi saldırıyı önlemiştir? Tek yaptıkları ellerindeki sermaye ve medya gücü ile Müslümanları sıkıştırmaktır. Siyonist lobilerin yaptıkları zulüm ve katliamları görmemek için kör, duymamak için sağır, dertlenmemek için vicdan ve izandan yoksun olmak gerekir” şeklinde konuştu.

“TERÖRÜN ANA MERKEZİ ABD”

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, Siyonist lobilerin ve terör ana merkezinin ABD’de bulunduğunu kaydetti. İslam coğrafyasında ki katliamların unutulmadığını dile getiren Kılıç sözlerini şöyle devam ettirdi, “Lobilerin ve Dünyadaki terörün ana merkezi olan ABD ile İslam coğrafyasında yaptıkları katliamlar, işgaller, tecavüzler, sömürü faaliyetleri ayan beyan ortadadır. Bugün Müslüman liderlerin teröristlere tepki vermesi gerektiği yerde iş birliği için yarıştığını üzülerek görmekteyiz. Bugün bize düşen ‘Allah’tan korkun, Allah’tan korkun, Allah’a güvenin, ahiretinizi düşünün’ ayetini esas alarak zalimlerin karşısında durmaktır. Aynı şekilde Müslüman halkların Filistin davasına gerekli önemi vermemesi ise ayrı bir vakadır. Filistin davası için gayret göstermek İmanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir” SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim