Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr.  Necmettin Erbakan’ın dava arkadaşlarından, Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi'nde İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan merhum Necip Alkan dostları ve sevenleri tarafından düzenlenen anma programı ile dualarla anıldı. Düzenlenen anma programına Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Halil Ürün ile Alkan’ın dostları ve sevenleri katıldı. Düzenlenen anma programında dava adamı Necip Alkan okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif’le, dualarla ve tekbirlerle anıldı.

‘ÖRNEK BİR İNSANDI’

Merhum dava adamı Necip Alkan'ı anlatan Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Halil Ürün, “Ben Necip Alkan’ı 1988 yılında aday olduğum zaman seçim çalışmaları zamanında tanıdım. Ondan sonra da hiçbir şekilde bağımız hiçbir zaman kesilmedi.  Gerçekten davamıza Cansiparane vermiş olan bir insandı. Heyecan adamıydı.  Aşk ve sevda adamıydı. Davasına gönülden bağlı bir insandı.  Dava söz konusu olduğunda her şeyi feda etmeye hazır bir insandı. Ömrünün son nefesine kadar istikametini hiç değiştirmedi ve çalışmalara katkı vermeye devam etti. Örnek bir insandı” ifadelerini kullandı.

‘NECİP ABİ YİĞİT, AKINCI VE MÜCAHİTTİ’

İşadamı Hidayet Onur da Merhum dava adamı Necip Alkan’ın güzel bir insan olduğuna dikkat çekerek, “Necip  abi güzel bir insandı. Bizler de dostları ve sevenleri olarak bir araya gelerek onu dualarla anmak ve hatıralarını yad etmek adına bir program düzenleyerek anmak istedik.   Vefası olmayanın, İmanı da olmaz derler. Vefa imandan. Vefalı olmak lazım. Necip abimizin davamızda büyük emekleri var. Necip abi yiğit, akıncı ve mücahitti” dedi.

‘ALLAH DAVASINI DAVA EDİNMİŞ BİR İSİMDİ’

Elmas Kur’an Kursu Dernek Başkanı ve Merhum Necip Alkan’ın yakın dostlarından Nuh Yeniay ise “ Necip Alkan’ın dostları ve sevenleri olarak onu dualarla anmak ve onu unuturmamak  adına bir araya geldik.  Bu  güzel anma programımızda bir araya gelmemizde vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Necip abi manevi hizmetlerde ve siyasi çalışmalarında önde olan çalışmaları ile  bizlere önderlik eden bir isimdi.  Allah davasını dava edinmiş bir isimdi” diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim