Selçuklu Belediyesi, eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte yorucu bir dönemi geride bırakan çocuklar için Yaza Merhaba Karne Şenliği’nin açılışını yaptı. Kelebekler Vadisi Parkı’nda 9-10-11-12 Haziran tarihlerinde tüm öğrencilere kapısını açan şenlik alanında birbirinden renkli gösteriler, etkinlikler, konserler, atölye çalışmaları olacak. Şenliğe gelecek tüm çocuklar gönüllerince eğlenecek. Kelebekler Vadisi Parkı’nda gerçekleşen açılış programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Avcıoğlu Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, öğrenci ve velileri katıldı. Program boyunca çocuklar gönüllerince eğlenirken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı çocuklarla yakından ilgilendi ve onlarla fotoğraf çekindi. Karne Şenliği açılışında protokol konuşmaları öncesinde Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı ve SEDEP Halk Oyunları ekibi sergiledikleri performansla çocuklara keyifli anlar yaşattı.

‘SELÇUKLUMUZDA DOLU DOLU BİR EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNİ GERİDE BIRAKTI’

Düzenlenen festivalin açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklumuzda dolu dolu bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktık ve eğitim öğretim döneminin sonunda da dolu dolu günleri yaşıyoruz. Dün İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte bütün İmam Hatip Okullarımızın eğitim ortamlarının iyileştirilmesi çalışmasında emek veren Selçuk Üniversitemizin Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları projeler için bir ödül törenimiz vardı. Dün birlikte orada ödül törenine katıldık. Sonrasında Hatice Hatun Çocuk Mektebi’nde Kur’an öğrenen, temel dini bilgilerimizi öğrenen ve okul öncesinde bütün hazırlıklarını tamamlamış olan çocuklarımıza sertifikalarını verdik. Bugün liseler arası tiyatro yarışmasında birinciliği kazanan üç tane lisemize Spor lisemize, Hocacihan imam hatip lisemize ve Erbil Koru Lisemize ödüllerini verdik. Şimdi de artık çocuklarımızın, gençlerimizin hak ettiği bir organizasyonun açılışında bir aradayız. İnşallah dört gün boyunca çocuklarımız, gençlerimiz Kelebekler Parkında doyasıya eğlenecekler. Burada animasyonlarla, konserlerle, gösterilerle, yarışmalarla, atölye faaliyetleriyle gün boyunca bir arada olacaklar. Velilerimizi ve çocuklarımızı Kelebekler Parkımıza davet ediyoruz. Bu havanın da güzel olduğu, sıcak olduğu günlerde Kelebekler Parkında bu faaliyetlerle inşallah hem eğlenceli güzel vakitler geçirecekler. Hem de farklı hediyeleri kazanma imkanları olacak. Burada açılışımıza katılan tüm protokolümüze teşekkür ediyorum. Tüm velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu döneminde inşallah güzel başarıları çocuklarımız elde ettiler. Geçen hafta liselere giriş sınavı vardı. Sınavda ter döken öğrencilerimize hayırlı olsun diyorum. Önümüzdeki hafta üniversiteye giriş sınavında lise son sınıf öğrencilerimizin hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum. Bütün öğrencilerimizi yeni dönem için karneleri için tebrik ediyorum. Bundan sonraki 2022-2023 eğitim öğretim döneminde de hepsine başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘SELÇUKLUMUZA YAKIŞAN BİR ŞENLİK OLMUŞ’

Düzenlenen etkinlikler için Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür eden MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, “ Belediyemiz tarafından düzenlenen dört gün sürecek olan karne şenliği programı gerçekten başkanımızın geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza vermiş olduğu değeri gösteriyor. Ben huzurlarınızda Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Selçuklumuza yakışan bir program olmuş ben tüm çocuklarımıza iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

SELÇUKLU’DA VE KONYA’DA GÜZEL ETKİNLER OLUYOR

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer da Selçuklu ’da ve Konya’da güzel etkinlerin olduğunu ifade ederek, “Bu renkli günleri, bu kalabalığı özlemişiz. Geride bıraktığımız bir önceki iki sene, pandemiden dolayı her birimiz evlerde olduk. Öğrenciler okullarına gidemediler. Çok hepimiz için zorlu bir süreci geride bırakmıştık. Ama hamdolsun ki bu sene okullarımıza, öğrencilerimiz gitti. Bizler normal hayata geri döndük ve güzel bir şekilde eğitim öğretim dönemimizi sonlandırdık ve yaz tatiline girdik. Aslında bugünlerde şu organizasyonda bizler için yazın habercisi. Selçuklu ‘muzda, Konya'mızda güzel etkinlikler oluyor. Tiyatro gösterileri, eğitim programları, festivaller bunların hepsi çok kıymetli. Çünkü özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın sanal dünyanın bilinmeyen mecralarında vakit geçirmek yerine böylesine iç içe oldukları ortamlarda güzel etkinliklerde bulunmalarının ben anlamlı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla ben bu etkinliklerden dolayı belediye başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

‘BÖYLE BİR ŞENLİĞİ ÖĞRENCİLERİMİZ HAK ETMİŞTİ’

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın desteklerini her zaman yanlarında gördüklerini ifade ederek, “ Koronavirüs salgınının gölgesinde endişelerle başlayan eğitim öğretim yılımız hamdolsun öğretmenlerimizin özverili çalışmasıyla gayretiyle, öğrencilerimizin dikkatiyle kazasız belasız tamamlandı. Yoğun bir yılı geride bırakmış bulunuyoruz. Gerçekten dolu dolu geçen bir yıl oldu. Çeşitli etkinliklerle akademik eğitimin yanında sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerle, projelerle dolu bir yıl geride kaldı. Öğrencilerimiz yoruldular. Böyle bir şenliği öğrencilerimiz hak etmişti. Başkanımız da sağ olsun teveccüh ettiler ve bu yoğun mesaiyi böylesine anlamlı bir etkinlikle taçlandırmış oldular. Ben belediye başkanımıza eğitime verdikleri destek için huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum. Gerçekten belediyemiz her zaman Milli Eğitim'in yanında okullarımızın yanında bizi hiç yalnız bırakmıyorlar, projelerimize destek oluyorlar. Çeşitli imkanlar sunuyorlar. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz de bu imkanları da en güzel şekilde değerlendiriyorlar. Geleceğin sağlam nesillerinin yetişmesi anlamında güzel çalışmalar sergileniyor. Ben emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri okul dışı öğrenme alanlarının atölyeleri ve halk eğitim sergi alanlarını gezdi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim