Meram Belediyesi, Konya’da geleneksel hale gelen Şivlilik Günü’ne özel sürpriz bir etkinlik düzenliyor. Belediye tarafından çocuklara ikram edilecek şivlilik paketi içerisinde yer alan bilmeceyi çözenler çeşitli hediyelerle buluşacak.

Konya’da her yıl 3 ayların başlangıcında geleneksel hale gelen ‘Şivlilik’ bu yıl da heyecanla karşılanıyor. Çocukların, kapı kapı dolaşarak büyüklerinin kandilini tebrik ettiği ve kendilerine verilen ikramlardan topladığı ‘Şivlilik’ 3 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda Meram Belediyesi, Şivlilik gününe özel farklı bir etkinlik organize ediyor. Meram Belediyesi tarafından ilçenin 5 farklı noktasında çocuklar için hazırlanan 10 bin adet şivlilik dağıtımı yapılacak. Paketlerin içerisinden çıkacak bulmacayı çözenlere sürpriz hediyeler dağıtılacak.

Meram’da çocuklar, Meram Belediyesi Hizmet Binası, Gödene Kütüphanesi, Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Tesisi, Rabia Spor Merkezi Millet Kıraathanesi ve Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi’nde kendileri için hazırlanan ikram paketlerini alabilecekken, bu paketlerin içerisinde yer alan bilmece ile karşılaşacaklar. Bilmecenin cevabını bulanlar ise bilgileri ile beraber sivlilik.meramgelisim.com adresli internet sitesinde kendileri için ayrılan alanı doldurarak çekilişe katılma hakkı kazanacak. Meram’da ikamet eden 5-15 yaş aralığındaki çocukların katılabileceği etkinliğe başvurular, 4 Şubat 2022 Cuma günü saat 18:00’de sona erecek. Yine aynı gün saat 20:00’de yapılacak çekilişle bilmecenin cevabını doğru bilen şanslı kişilere, 20 adet tablet, 20 adet bluetooth hoparlör, 20 adet akıllı saat, 20 adet bluetooth kulaklık ve 20 adet kareoke mikrofon hediye edilecek.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim