‘ANKONDER BAŞKANI MEHMET ERKOÇ’

 Necmettin Erbakan, Aydın Menderes, Abdullah Tenekeci, Turan Bilge, Altan Tufan gibi devlette en yüksek görevlerde bulunmuş 116 şahsiyetinde üye olduğu Ankara’daki Konyalılar Dayanışma Derneği 1980 ihtilaline kadar faaliyetlerine devam etmişti. 2012 yılında Akörenli hemşerimiz Mehmet Erkoç’un özel gayreti ile tekrar kurulan dernek Ankara’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Başkan Mehmet Erkoç halen Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı İç Kontrol Daire Başkanlığı’ndaki görevine devam etmektedir.

‘OYUNCAKSIZ ÇOCUKLAR İÇİN DERNEĞİ’

1Ocak 2016 tarihinde bir gönüllü grup tarafından önce sadece çocuklara oyuncak temini ile başlayan çalışmalar, zamanla kendini geliştirerek Akörenli Osman Demirci’nin başkanlığında 20 Kasım 2017 tarihinde resmi dernek oldu. Halen Osman Demirci başkanlığındaki dernek yönetiminde, Başkan Yardımcısı Metin Gönüllüler, Muhasip Uğur Toprakkale, üye olarak Kadir Taşkın ve Ömer Koca görev yapmaktadır. Dernekte Akörenli Fatih Kınaç ve Çukurçimenli Ömer Satır ise gönüllü olarak hizmet etmektedir. Derneğin ana prensibi ‘‘Dil, din, ırk , cinsiyet gibi hiçbir ayırım gözetmeden yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve tüm katmanlarda yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaymak. Dernek her geçen gün kendini geliştirerek ihtiyaç sahibi ailelere gıda kıyafet, ev eşyası, kira ve fatura yardımı yapmakta. Başkan Osman Demirci Konya Büyükşehir Belediyesi’nde görevini sürdürüyor.

 ‘HOLLANDA AKÖRENLİLER DERNEĞİ’

1995 Yılında Başkan İbrahim Gülkara, Sekreter Numan Güngör ve Muhasip Aşır Ahmet Tosun’un özverisi ile kuruldu. 2006 yılına kadar toplam 11 yıl İbrahim Gülkara’nın başkanlığında yalnızca Hollanda’daki değil Almanya’nın Hollanda sınırına yakın bölgede ve Belçika’daki Akörenli hem şehirleri ile olumlu ve sosyal faaliyetleri ile dikkat çeken Hollanda Akörenliler Derneği Konya ve Akören’de başarılı projelere imza atmıştı.

 KONYA SERBEST MUHASABECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

Henüz Mali Müşavirlerin hiç teşkilatlanması yokken A.İhsan Özselek , ciddi bir araştırma yaptı henüz meslekte ilk yılını doldurmuştu 1978 yılında Konya Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği’ni kurarak 3 yıl başkanlık yaptı.Sonrasında da gene Akörenli olan Mustafa Soydemir 30.05.1990 – 14.01.1991 tarihleri arasında Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Başkan Odası’nın ilk başkanı olarak tarihe geçti. Sonraki kuşaklardan gene Akörenli olan Seyit Özselek ise 15.05.2015 – 16.06.2019 tarihleri arasında 4 yıl başkanlık yaptı.

‘AKÖREN AVCILAR VE ATICILAR DERNEĞİ’

 Dönemin Milli Parklar ve Av Yaban Hayatı Genel Müdürü Muzaffer Gültekin ile Akören Belediye Başkanı Ali İhsan Doğru’nun teşviki ile Akören Avcılar ve Atıcılar Derneği 27 Eylül 1997 tarihinde kuruldu.59 Üyesi bulunan dernek yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan  Hüseyin Özselek, 2.Başkan Ahmet Uğuz, Sekreter, Hüseyin Öğüt, Vezne: Sait Aydemir Muhasip: Ali Çakır, Üye : Ali Tokmak , Abdurrahman Konur, Nöbeti 1998 yılında devralan Ahmet Uğuz , Ali Arıcı , H.Ömer Türkel , Kamil Aydemir ve Kazım Esgil’den oluşan ekibi ile icraatlarına devam ediyor. Ahmet Uğuz’un özellikle Akören dağlarına keklik salma geleneği sürdürüyor.

 ‘AKÖREN SAĞLIK DERNEĞİ’ ( AKSAD )

 1997 Yılında dönemin kaymakamı Faruk Bekarlar ve Hollanda Akörenliler Derneği’nin teşvikiyle kuruldu. ( Resmi 10 Eylül 1999 )İlk yönetim Ahmet Çamlı , B. Cevat Günay , M.Ali Akcan , Fatih Selim Kara , Ramazan Samancı , Mustafa İnal ve M.Emin Gürbüzden oluştu. 22 Şubat 2001 tarihinde göreve gelen yeni yönetim şu isimlerden oluştu. Başkan : Abdurrahman Karakoç , Vekili : Ramazan Özcan , Sayman : A.Kadir Görmez , Sekreter : Mehmet Kaçar , Üyeler : Ahmet Çamlı , Bekir Karabayır , Yaşar Arıcan , Feti Çivlik  45 üyesi olan dernek ilgisizlik nedeni ile bir süre sonra kapatılmıştı.

‘AVUKAT HALİL NACİ KILIÇARSLAN TÜRK HUKUK ENSTİTÜSÜ KONYA  YÖNETİMİNDE’

Mesleğini Konya’da sürdüren Avukat Halil Naci Kılıçarslan Türkiye genelinde faaliyet gösteren ve merkezi Ankara’da olan Türk Hukuk Enstitüsü Derneği’nin Konya Şubesi’nde 4 yıldır yönetiminde görev yapıyor. Akörenli hemşehrimiz genç Avukat dede adı Halil Naci Kılıçarslan’ında bulunduğu dernek yönetimi şu isimlerden oluşuyor. Av. Mehmet Kürşat Kılıç ( Başkan ) ,Av . Halil Naci Kılıçarslan ,Av. Ali Gündoğdu ,Av. İbrahim Öksüzoğlu Av. Harun Küçük ,Av. Ebru Ataman ,Av. Fatma Tuğçe Çelik , Av. Hatice Büyük  ,Av. Mustafa Aslan , Av. Orkun Dülger ,Av. Mehmet Tuğrul Patlak , Av. Sami Tan , Av. Şamil Kılıçarslan Uslu ,Av. İsmail İrem Kaya

Editör: TE Bilişim