Konya’nın birçok noktasında afetzedeler için vatandaşlar tarafından yardım kampanyaları devam ediyor. Konya’nın birçok noktasında Valilik tarafından belirlenen yerlerde stoklanan ayni yardımların bazılar Hatay ve diğer deprem bölgelerine ulaşırken, vatandaşlar yardım kampanyalarına destek vermeye devam ediyor. Bazı vatandaşlar ise kendi bulundukları bölgelerde yardım toplayarak deprem bölgelerine ulaştırmaya çalışıyor.

TARİHİ BEDESTEN ÇARŞISI ESNAFI İKİNCİ TIRI HAZIRLIYOR

Tarihi Bedesten Çarşısı esnafı da depremzedeler için birlik oldu. Esnaf ve müşterilerin el birliğiyle hazırladığı yardım kolileri, tıra yüklenerek yola çıktı. Giyimden yiyeceğe kadar birçok farklı yardım çeşidinin hazırlandığı kolilere yenisinin eklendiğini ifade eden Tarihi Bedesten Çarşısı Ahilik Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Küçükavcılar, yapılan yardımla ilgili bilgi verdi. Esnaf ve müşterilerin desteğiyle ikinci tırın hazırlandığını söyleyen Küçükavcılar, “Esnaf ve müşterilerimizin yardım ve desteği ile elhamdülillah bir tır eşyalarımızı yükledik. Isınmadan giyime, yiyeceğe kadar her türlü ihtiyaç malzemelerini yükledik. Allah’ın izniyle şu anda ikinci tırımızı da yükleyeceğiz.” dedi.

DERNEKLER İŞ BAŞINDA

Şems-i Mevlâna Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin kuruluşu olan Şems-i Mevlâna Aşevi de Hatay’ın Antakya ilçesi için yardım kampanyası başlattı. Vatandaşlar ve aşevi tarafından hazırlanan kuru gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı birinci tır, afet bölgesi için hareket etti. Bir hayırseverin üstlendiği ikinci tırın da yola çıkacağı öğrenilirken Dernek kapsamında hazırlanacak olan üçüncü tırın ise Adıyaman için hazırlanacağı öğrenildi.

KONYA TARAFTARI BOŞ DURMUYOR!

Oyuncaksız Çocuklar İçin Derneği ve Nalçacılılar Taraftarlar Derneği iş birliğiyle de afet bölgesi olan Hatay’a, Hatay Valiliği bilgisi dahilinde iki tır ve bir kamyonet günlük 5 bin kişilik sıcak çorba aracı, deprem gecesi depremin ilk saatlerinde bölgeye ulaştırıldı. Hayırseverlerin yardımları Oyuncaksız Çocuklar İçin Derneği’ne gelmeye devam ederken günlük iki tır yardımın deprem bölgesine art arda ulaştırıldığı öğrenildi. Nalçacılılar Taraftarlar Derneği, su ve temel ihtiyaç noktasında da vatandaşlardan gelen yardımları bölgeye ulaştırmaya çalışıyor.

AYD’DEN BÖLGEYE DESTEK

AYD Otomotiv Anonim Şirketi tarafından deprem bölgelerine gönderilmek üzere çok sayıda gıda, iş makinesi ve sağlık personeli yardımı yapıldı. Şirket, depremzedele3re destek olmak için seferberlik ilan edildiğini belirterek 10 tır gıda, 5 tır su, iş makineleri, konteynerlar ve sağlık ekibiyle yola çıkacaklarını ifade edildi. Ayrıca çalışanlardan destek beklediğini bildiren AYD, bugün yola çıkacak araç için battaniye, eldiven, mont, atkı ve bot gibi önem arz eden ihtiyaçların servis alanında toplanarak gönderileceği belirtildi.

ONAYLİFT ASANSÖR’DEN KAHRAMANMARAŞ’A YARDIM

Konya’da sektörünün önde gelen isimlerinden Onaylift Asansör Kahramanmaraş deprem bölgesine yardım konvoyu gönderdi.  Hazırlanan TIR’lar Kahramanmaraş’a ulaştırdı. TIR’larda battaniye gönderdi. Onaylift Asansör’den yapılan açıklamada, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı ve kurtulmayı bekleyen vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz” ifadelerini kullandı.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim