Konya’nın önemli ilçelerinden biri olan Seydişehir, son dönemde aldığı yatırımlarla büyük bir ivme kazandı. İlçede altyapı ve üstyapı yatırımlarının yanısıra, sosyal, spor ve diğer alanlarda da büyük projelere imza atan Seydişehir Belediyesi, ilçenin her alanda gelişmesi adına çalışıyor. Bu kapsamda, Seydişehir’de kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçe büyük bir yenilenme dönemine girerken, diğer yandan ilçenin tarihi dokusu geleceğe aktarılıyor.

 Seydişehir’de tamamlanan ve devam eden önemli projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Yeni vizyon projelerimizi ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.

ARASTA ÇARŞISI, KONYA BEDESTEN’İ ARATMAYACAK

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesi tarafından ilk 2 etabı tamamlanan ve 3. Etap çalışması kapsamında peyzaj düzenlemesi, alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam eden Arasta Çarşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Tutal, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Arasta Çarşısının Seydişehir’in göz bebeği olacağını kaydetti. Seydişehirli hemşehrilerine daha iyi hizmet verebilmek için ekiplerin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Arasta çarşısı 3. Etap çalışmalarımız kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda altyapı çalışmaları tamamlanan Ayakkabıcılar Çarşımızda üst yapı çalışmalarımız devam ediyor. Esnaflarımız ve alışveriş yapmak için çarşı merkezine gelen vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Çarşımızı yeniden canlandırmak adına yapmış olduğumuz projemizde bizlerden desteklerini esirgemeyen esnaflarımıza teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Başkan Tutal, “İlçemize yaptığımız projelerden bir tanesi de eski çarşımız olan arasta çarşısının modernizasyonu idi. Cephe giydirmelerini tamamladık. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız devam ediyor. Bayram öncesi ara vermiştik. Bayram sonrası tekrar başladık. Birkaç gün içerisinde tamamlanacak çalışmamız. Çalışmalarımız tamamlandığında Arasta Çarşımız, Konya Bedesteni aratmayacak. Arasta çarşımızın modernizasyonun gerçekleştirmesiydik 3-5 yıl içerisinde buralar çökmüş olacaktı. Tarihi çarşıyı yenilemiş ve kurtartmış olduk. Bu çalışmalarımızda bize destek veren Milletvekillerimize, Konya Valiliğimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza Teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz gayretle çalışıyorlar. Seydişehir’e hizmet etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE BÜYÜK HİZMET

2018 yılında Seydişehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi ev, kültür ve sanat evi olarak Seydişehirli gençlerin hizmetine sunuldu. Seydişehir’in tarihine ve kültürüne önemli eserler kazandıran Bahaddin Paslı’nın isminin verildiği tarihi ev, çalışma odaları, etüt salonları, atölye odaları, kütüphane ve sosyal etkinlik alanıyla Seydişehirli gençlere hizmet vermeye başladı. Başkan Tutal, Seydişehir’in geleneksel mimarisini yansıtan restoresi tamamlanan tarihi evin kültür ve sanat evi olarak gençlere kazandırdıklarını belirtti. Tutal, “Seydişehir’imizin yarınlarını inşa ve ihya edecek olan gençlerine hizmet etmek, bu anlamda çok ayrı bir anlam taşımaktadır. Gençlerimizin rahat bir ortamda ders çalışabilecekleri alanlar kazandırmak, eğitsel ve bilişsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gençlerimizin hizmetine sunduğumuz Kültür ve Sanat Evimizde kütüphane, grup çalışma odaları, etüt salonları, resim ve ebru sanatı gibi sanat alanları ile akıl zeka oyunları yer alıyor. Seydişehir’imize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÇEVREYOLUNUN SEYDİŞEHİR’E SAĞLADIĞI KATMA DEĞER ARTIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından Konya-Antalya çevre yolu üzerinde Seydişehir Marangozlar Sanayi kavşağı karşısında bulunan Seydişehir’in vizyon projeleri arasında yer alan Unlu Mamuller ve Butik Dükkanlar projesi de tamamlanıyor.

Seydişehir Belediye Başkanı Tutal, Unlu Mamuller ve Butik Dükkanları projesinin hizmete girmesiyle Konya-Antalya yolunun daha cazibeli hale geleceğini, çevreyolunun Seydişehir’e daha fazla katma değer sağlayacağını kaydetti.

Seydişehirli hemşehrilerine vermiş olduğu sözleri yerine getiren ve ilçe ekonomisine katma değer kazandıran projelerine devam eden Başkan Tutal, “Seydişehir’imize kazandırdığımız vizyon projelerimizden biri olan, 2 milyon liralık Ekmek Fırını ve Butik Dükkanlar projemiz 1000 m² alanda 1 adet ekmek fırını, 1 adet kafe ve 5 adet butik dükkanlardan oluşuyor. Ekmek Fırınımızda deneme ateşimizi yaktık. Kısa sürede faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Butik dükkanlarımızda ise sona gelindi. Şehrimiz için büyük önem taşıyan bir proje. Butik dükkanlarımızda hedefimiz Seydişehir’in yöresel ürünlerinin satışının yapılarak tanıtılması ve markalaşmasıdır.   Yeni vizyon projelerimizi ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BÖLGENİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ SEYDİŞEHİR’DE

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapımına başlanılan ve Seydişehir’in en önemli projeleri arasında yer alan Millet Bahçesi çalışmaları hızla devam ediyor.

126 bin metrekarelik alan üzerinde yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçesi'ndeki çalışmalarda yüzde 80’lik bölüm tamamlandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Nevzat Bey tepesinde inşa edilen projede, kafeterya, kütüphane, sosyal donatı alanları, konferans salonu, tenis kortu, voleybol, basketbol ve futbol sahaları, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları, oyun grupları ve botanik bahçesi yer alıyor. Millet Bahçesi projesinde çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından ilçemize kazandırılan Millet Bahçesi projemizin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Projemiz yüzde 80’lik bir tamamlanma oranına ulaştı ve yaz aylarında hizmete girmesini planlıyoruz. Konya ilçeleri arasında ihalesi yapılan ve çalışmalarına başlanılan ilk millet bahçesi özelliğine sahip olan projemizin içerisinde bin kişilik çok amaçlı sosyal tesis, spor tesisleri, kıraathane, botanik sera kafe, 2 adet tenis kortu, 1 adet basketbol ve 1 adet futbol sahası yer alıyor. Bu projemiz tamamlandığında bölgemizin en önemli ve donanımlı sosyal ve yeşil alan olma özelliğine sahip olacak, şehrimiz ve bölgemiz nefes alacak. Bu projemizin hayata geçirilmesinde emeği geçen, bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, teşkilatımıza ve tüm daire başkanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Tutal; "şükürler olsun ki ilçemizde çalışmalarına başlanılan ve söz verilen projelerimizde aksamalar yaşanmadı. Allah nasip ederse Millet Bahçesi projemizin çalışmaları kısa sürede tamamlanacak ve Seydişehirli hemşehrilerimizin hava alacağı, rahatlayacağı, dinlenebileceği, yürüyüş yapabileceği bir alan olacak. Seydişehir’imizin vizyon projeleri arasında yer alan bu çalışmamızın şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EMEKLİLER LOKALİNDE MUHABBET KOYU

Seydişehir Belediyesi tarafından Seydişehirli emekli vatandaşların hizmetine kazandırılan Muhabbethane Emekliler Lokali hizmete sunuldu.

Haftanın her günü 12.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet verecek olan Muhabbethane Emekliler Lokalinde vatandaşlarımız, kitap okuma alanları, kütüphane ve sohbet gibi sosyal alanlarıyla vakitlerini daha verimli geçirebilecekler.

Alaylar 1 Mahallesi Ertuğrul Gazi Caddesi Askerlik Şubesi yanında bulunan Muhabbethane Emekliler Lokalinin Seydişehir’e hayırlı olmasını dileyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçedeki her bir vatandaşa daha iyi sosyal ortamlar sunmak için yeni projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirtti.

Muhabbethane Emekliler Lokali ile birlikte vatandaşlara yeni sosyal alan oluşturduklarını kaydeden Başkan Tutal, “ilçemizdeki yaşlı hemşehrilerimizin vakitlerini daha verimli geçirebilmeleri için ilçemizde yeni sosyal alanlar oluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz projelerimize yenisini ekleyerek Millet Parkımızla bütünleşen Muhabbethane Emekliler Lokalimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Lokalimizin içerisinde yer alan kütüphane, sohbet ve kitap okuma alanları gibi sosyal alanlarda vatandaşlarımız vakitlerini daha verimli geçirecek ve sosyalleşmelerine katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

SEYYİD HARUN VELİ’YE BÜYÜK VEFA

Seydişehir’in manevi mimarı Seyyid Harun Veli’nin inşa ettiği cami ve çevresinde yürütülen çevre düzenleneme projesi tamamlanarak Seydişehirlilerin hizmetine sunuldu. Çevre düzenlemesi projesi kapsamında Seyyid Harun Veli Camisinin yanında sosyal donatı alanlarının yer aldığı, içerisinde Seydişehir Belediyesi tarafından işletilen Seydi Kafem’in yer aldığı proje Seydişehir’in en önemli çalışmaları arasında yerini aldı. Projenin 1. Etabı olan çevre düzenlemesinin tamamlandığını, 2. Etap kapsamında da kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir’imizin manevi mimarı olan Seyyid Harun Veli’nin bizlere miras bıraktığı cami çevresinde yürüttüğümüz kapsamlı dönüşüm çalışmamız devam ediyor. Projemizin 1. Etabında cami çevresinde sosyal donatı alanları oluşturduk, belediyemiz tarafından işletmesi yapılan Seydi Kafemi hemşehrilerimizin hizmetine sunduk.  Projemizin 2. Etabında ise daha önce kamulaştırmaları yapılan yerlerimizin yıkım çalışmaları tamamlandı, yeni kamulaştırma çalışmalarımız da devam ediyor. Projemizin 2. Etabının da tamamlanması halinde Seyyid Harun Veli cami ve bölgemiz, Seydişehir’imizin en cazibeli merkezlerinden birisi olacak. İlçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EN BÜYÜK YATIRIM GENÇLİĞE YATIRIMDIR

Seydişehir Belediyesi, spora ve sporcuya destek vermeye devam ediyor. Seydişehir Belediyesi, spor faaliyetlerine ve takım sporlarına verdiği desteklerle, Seydişehir’de lisanslı sporcu sayısı son 6 yılda 30 kat artarak 67 olan lisanslı sporcu sayısı 2202’ye yükseldi. Yüzme, Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Güreş, Halter, Judo, Karate, Taekwondo, Bocce, Muai Thai branşlarında eğitim veren Seydişehir Belediyesi Spor Kulübü, spora ve sporcuya verdiği destekleri arttırarak devam ettiriyor.

Belediyelerin en büyük hizmetlerinden birisinin spora ve sporcuya yatırım yaparak sağlıklı ve ahlaklı genç nesiller yetiştirmek olduğunu söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “son 6 yılda yakaladığımız bu büyük başarı ilçemize verdiğimiz en büyük hizmetlerden birisidir” dedi. Başkan Tutal, “İlçemizin daha da gelişimi için alt yapıdan üst yapıya kadar yürüttüğümüz çalışmalar ve projeler ne kadar önemliyse, spor alanındaki eğitimlerimiz de o denli önemlidir. Bu sebeple spora ve sporcuya büyük önem ve destek vermeye devam ediyoruz. 6 yıldır spora ve sporcuya vermiş olduğumuz destekler neticesinde, 2014 yılının başında 67 olan lisansı sporcu sayımızı 2022 yılı itibariyle 2.202’ye ulaştırdık. Spora olan yatırımlarımızı daha da arttırmaya devam edeceğiz. İnşallah bu sayıyı daha da arttırıp hemen her branşta lisanslı sporcu yetiştireceğiz” diye konuştu. Festivallerle sporu teşvik ettiklerini de dile getiren Başkan Tutal, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “Seydişehir Belediyesi olarak bu yıl ilkini düzenlediğimiz Bisiklet Festivali ile bisiklet kullanımı konusunda hem farkındalık oluşturuyoruz hem de sporu teşvik ediyoruz. Düzenlemiş olduğumuz festivalde 35 farklı şehirden 150 bisikletseveri ağırladık ve 3 gün boyunca bisikletseverlerimiz 182 km’lik parkurda pedal çevirdi. Bu tür etkinliklerimizle sporu ve sporcuyu teşvik etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

EMİNE AKHAN 

Editör: TE Bilişim