Özel Türmak Okulları Konya'da özel okul anlamında 27 yıllık geçmişi ile önemli çalışmalar yürütüyor. Kendini sürekli yenileyen, sorumluluk ve vizyon sahibi, ekip çalışmasına inanmış aktif eğitim-öğretim kadrosuyla hizmet veren Özel Türmak Okulları, öğrenci merkezli eğitim sistemiyle, okumayı yaşam amacı olarak kabul eden, araştıran, hoşgörülü, empatik düşünen, ilme ve sanata sevdalı öğrenciler yetiştiriyor. Özel Türmak Okulları Genel Müdürü İlhan Yılmaz, öğrencilerin zihinsel potansiyelini en üst seviyede kullanabilecek imkânlar sunarak mutlu bireyler yetiştirme hedefiyle çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Türmak Eğitim Kurumları hakkında bilgi verir misiniz?

Özel Türmak Okulları Konya'da özel okul anlamında 27 yıllık bir geçmişe sahip, köklü, yaptığı çalışmalarla eğitim öğretim camiasında sürekli adından söz ettirirken, Anaokulu – İlkokul- Ortaokul ve Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretim hizmetleri vermektedir. Günümüzde velilerin özel okul tercihinde gerek akademik başarıları gerek öğrencinin sosyalleşmesi gerekse milli ve manevi değerlerin gelecek nesillere aktarımı anlamında öncelikli bir yere sahiptir. 2015 yılından itibaren bünyesindeki yenilenme çalışmalarının ardından alanında uzman öğretim kadrosu ile kurumsal kimliği olan her öğrenci bizim için özeldir anlayışına sahip, karakter ve akademik başarıyı birlikte yürüten, disiplin ve istikrarı başarının şartı gören öğrencisini hayata ve mesleğine hazırlayan okumayı yaşam tarzı kabul eden nesillerin eğitildiği Türmak okulları öğrencilerin zihinsel potansiyellerini en üst seviyede kullanabilecek imkanlar sunarken yaparak yaşayarak ve hissederek öğrenen mutlu bireyler yetiştirmektedir.

Türkiye genelinde bölgesinde ve Konya’da Türmak Okulları’nın pozisyonu ve başarısı nedir?

Bu anlamda şehrimizin dinamiklerinden güçlenerek Konya'ya eğitim öğretim adına hizmet sunarken yine geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olacak nesillerin donanımlı bir şekilde yetişmesine katkıda bulunmaktadır. Ülkemizin dört bir tarafında hizmet verecek olan gençlerin gittikleri her yerde Türmak markasını layıkıyla temsil etmelerini hedeflemekteyiz. Amacımız her zaman kitlesel başarının ön planda olmasıdır bütün öğrencilerimiz için en iyisini, en güzelini hedeflemekteyiz. Bu anlamda yıllardır mezun veren okulumuz ülkemizin ve Konya’mızın çeşitli yerlerinde çeşitli iş alanlarında çalışma ortamlarında kendilerini yaptıkları görevlerindeki kalite ile ön plana çıkaracak ülkeye milli şuur ve maneviyat anlamında katkı sağlayacak insanlığın yetişmesine hizmet vermektir.

Olmazsa olmazlarınız ve kırmızı çizgileriniz nelerdir?

Olmazsa olmazlarımız; önceliğimiz, öğrencilerimizin bireysel anlamda akademik olarak ilerlemeleridir. Her öğrenci akademik ve sosyal anlamda gelişme göstermelidir bütün çalışmalarımız bu temel doğrultusunda hayata geçmektedir. Ayrıca Türmak okulları kaliteli insan yetiştirme vurgusu yapmaktadır. Değerlerine bağlı olarak yaşayan “Hakikatin izini sürecek nesiller…” yetişmesi için uğraş veriyoruz. 

Neden Türmak tercih edilmeli?

Her öğrencinin eğitim hayatı, aileleri ile birlikte geçirdikleri süreç bir özel teşkil etmektedir. Bu anlamda yaparak yaşayarak öğrenen, öğrenci merkezli bir eğitim ortamı oluşturmaktayız. Her sınıf düzeyindeki danışmanlık sistemi ile öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerini takip etmekteyiz. Öğrencilerimizin yeni döneme hangi seviyede başladıklarını görmek için hazır bulunuş sınavları ile başlayıp yıl içerisinde gerçekleştirilen deneme sınavlarıyla öğrenci gelişimleri takip ederek gerekli akademik destek vermekteyiz. Aynı zamanda okulumuzda okul-aile iş birliği adına K12 sistemiyle güçlü bir takip sistemi vardır. Çağın gerektirdiği bilgiyi, beceriyi, yeteneklerle birleştirerek; toplumsal sorumluluk ve evrensel akademik değerlere sahip bireyler yetiştirmekteyiz.

Velilere iletişim ve ailelere tavsiyeleriniz nelerdir?

Bu yüz yıl içerisinde çağın en büyük sorunu sağlıklı bireylerin yetişmesidir. Bu anlamda velilerimize-ailelerimize tavsiyelerimizin başında önceliğimiz öğrenci- öğretmen- veli dişlilerinin sağlıklı ve uyum içerisinde hareket etmesidir. Bu uyumu gerçekleştirmenin en etkili yolu okul ile birlikte aile ortamı oluşturmaktır. Anne – Baba Okulları adı altında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla öğrencilerimiz aileleriyle okul bünyesi içerisinde öğretmenlerle birlikte keyifli vakit geçirirken velilerimize için de evlatlarıyla birlikte daha güçlü bağlar kurmaları adına fırsat vermektedir. Güçlü ekip çalışmalarıyla öğrencilerin güdülenmeleri iletişim seviyelerinin yukarılara taşınması sağlanmaktadır. Bu anlamda danışmanlık sisteminde öğrencini her anlamda takibi nitelikli bir şekilde yapılmaktadır.

Sosyal etkinlik ve faaliyetler anlamında neler yapılmakta?

Sosyal etkinlikler ve faaliyetler anlamında Türmak Okulları büyük bir derinliğe sahiptir. Okul bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetlerin öğrencilerin sosyal yaşantılarına, kişisel gelişimlerine katkıları en üst düzeydedir. Bizler gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri o kadar çeşitli ve kapsamlı bir anlamda takip ediyoruz ki aylık etkinlik bülteni şeklinde velilerimize bu anlamda verdiğimiz hizmetin tamamını aktarıyoruz. Sportif-sanatsal ve kültürel faaliyetler adına yıl boyunca yaptığımız çalışmaların sonucunu öğrencilerimizin Türkiye geneli ve Konya içi dereceleriyle taçlandırıyoruz. Bunun yanı sıra zümre çalışmaları ve ders içerikleri ile birlikte tematik geziler şeklinde düzenlenen çalışmalarla öğrencilerimizin yerinde, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine katkıda bulunuyoruz.  

EMİNE AKHAN

Editör: TE Bilişim