Her Kurban Bayramı öncesi onlarca sivil toplum kuruluşu bir hayır rekabetine giriyor. Türkiye merkezli sivil toplum kuruluşları her yıl yüzü aşkın ülkeye Türkiye'de milyonlarca insanın kurban vekaletiyle gidiyor ve onlar adına kestikleri kurbanları Türkiye'nin selamıyla birlikte mazlumlara ulaştırıyorlar. STK’lar bu Kurban Bayramı’nda da Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafında yüzleri güldürecek.

İHH TÜRKİYE İLE BİRLİKTE 60 ÜLKEDE MİLYONLARCA İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞTIRACAK

İHH İnsani Yardım Vakfı Bu Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahipleri, unutulanlar ve mazlumlar için yola çıkacak. Kurban vekaletleri Türkiye ile birlikte 60 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştıracak ve dertlerine derman olacak. İHH Orta Doğu Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, İran, Ürdün, Tunus, Mısır. Afrika Çad, Kamerun, Mali, Benin, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Güney Afrika, Mozambik, Zimbabve, Esvatini, Cibuti Orta Asya ve Kafkasya Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan Güney Asya. Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Endonezya (Açe), Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam. Balkanlar ve Avrupa. Macaristan, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım) Amerika Kolombiya. İHH ‘ya vekalet aracılığıyla kurban bağışlamak isteyen bağışçılar, 2022 yılı için 2 Bin TL ödeyerek kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecek.

AYDER BU KURBANDA DA YÜZLERİ GÜLDÜRECEK

AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği, dünyanın herhangi bir yerinde, savaş, açlık, yoksulluk, zulüm görmüş, yaralanıp sakat kalmış insanlara yardım ulaştırmak amacıyla 2005 yılından bu yana faaliyetlerini yürüten AYDER bu kurbanda da hayırseverin desteği ile yüzünü güldürecek. AYDER Kurban bedelleri şu şekilde açıkladı; Afrika Bin 250 TL. Çeçen kampları, Arakan kampları, Yemen ve Ukrayna Bin 700 TL. Türkiye, Balkanlar, Afganistan 2 Bin 500 TL. Filistin 4 Bin TL.

DOST ELİ DERNEĞİ BİNLERCE YOKSULA HAYIRSEVERLERLE BİRLİKTE ULAŞACAK

2022 yılı Kurban Bayramı yaklaşırken; kurban çalışmalarını başlatan Dost Eli Derneği bu yıl yurt içi başta olmak üzere yurt dışında yoksul ve mazlum coğrafyalarda kurban kesimleri gerçekleştirecek. Hayırseverlerin yapmış olduğu Kurban bağışları bu yıl da ağırlıklı olarak yoksulluğun en ileri boyutlarının yaşandığı açlık sınırındaki ülkeler, doğal afet ve sömürge güçlerinin yakıp yıktığı coğrafyalar aynı zamanda yetimi bol imkânları kısıtlı yetimhanelerin hizmet verdiği alanlarda kesilerek dağıtılacak. Dost Eli Derneği kurbanların kesim işlemleri tamamlandıktan sonra bağışçılarımıza kısa mesaj ile bilgi verilir, daha sonra fotoğraf veya video görüntüsü gönderilecek. Kurban kesilecek ülkeler; Çad, Nijer, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Mali, Afganistan,Bangladeş, Filipinler / Moro, Gürcistan, Yemen,Bosna Hersek,Suriye, Filistin / Gazze olarak belirlendi. Konya ve ilçelerinde de kurbanlar kesilecek. Dost Eli Derneği tarafından belirlenen yılı Kurban Hisse Bedelleri şu şekilde; Yurtdışı (Burkina Faso, Çad, Fildişi Sahili, Mali, Nijer, Afganistan, Bangladeş, Filipinler/Moro, Gürcistan Bin 650 TL. Yurt dışı Suriye, Yemen ve Bosna Hersek 2 Bin TL. Filistin / Gazze 4 Bin 800 TL. Yurtiçi 3 Bin 500 TL.

RİBAT KURBANA HAZIR

Yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hâkim olması için ümmet olma bilinci ile nerede olursa olsun muhtaç ve mazlum tüm coğrafyalara; ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırarak onurlu bir yaşam sunmak misyonu ile çalışmalarını sürdüren RİBAT kurban hazırlıklarını tamamlayarak kurban bedelleri açıkladı. RİBAT Yurt İçi Kurban Bedelini Bin300 TL, Yurt Dışı Kurban bedelini 3 Bin 300 TL, Asya Kıtası Kurban Bedelini Bin 600 TL, Suriye küçükbaş Kurban Bedelini de Bin 300 TL olarak belirledi.

KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği 2022 yılı Kurban Bayramı’nda kurban organizasyon bedellerini açıkladı. Rida Sudan Darfur Kampı - Somali Dadab Kampı - Kenya Kakuma Kampı Afganistan - Suriye - Filistin - Arnavutluk – Gürcistan gerçekleşecek kurban organizasyonların fiyatı şu şekilde Yurtdışı Büyükbaş Hisse : Bin 600 TL ,Yurtdışı Deve Hisse : 2 Bin TL ,Yurtiçi Kurban bedeli 3 Bin 250 TL ,Suriye Kurban bedeli 2 Bin 350 TL, Filistin Kurban bedeli 5 Bin 500 TL. Online Bağış: www.ridader.org.tr. Bilgi ve Kapıda Bağış: 0332. 234 1616.

CANSUYU DERNEĞİ KURBAN FİYATLARINI AÇIKLADI

Cansuyu Derneği, kurban bağış bedelini Afrika'da Bin 400 TL, Arakan 2 bin 300 TL, Asya Bin 700 TL, Türkiye ve Yemen'de 2 Bin 750 TL , Filistin kampları'nda 4 Bin TL , Gazze'de 5 Bin TL olarak belirledi.

İDDEF 40 ÜLKE 264 BÖLGEDE KURBAN FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRECEK

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), yılların vermiş olduğu tecrübeyle yurtdışı büyükbaş hisse ve küçükbaş vacip kurban bağışlarınızı dünyanın dört bir yanındaki gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. 2022 vacip kurban organizasyonunu "Kardeşinle Kurbanını Paylaş" sloganıyla Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar’daki 40 ülke 264 bölgede gerçekleştirecek. İDDEF, 9 Temmuz 2022 Cumartesi – 12 Temmuz 2022 Salı gününü kapsayan Kurban Bayramı hazırlıkları başladı. 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelini küçükbaş kurbanlıkta Bin 400 TL, büyükbaş hisse kurbanlıkta ise Bin 200 TL olarak belirledi.

VUSLAT DERNEĞİ 4 KITADA 20 ÜLKEDE ORGANİZASYON DÜZENLEYECEK

Vuslat Derneği, bu yıl 4 kıtadaki 20 ülkede kurban organizasyonları düzenleyecek. Öte yandan Vuslat Derneği'nin kurban kesim bedeli belli oldu. Türkiye'deki bağışçıların kurbanları 4 kıtadaki 20 ülkede ihtiyaç sahiplerine ikram edilecek. Organizasyonun yapılacağı ülkelerde, Vuslat Derneği ekiplerince seçilen ve veteriner kontrolünden geçirilerek belirlenen büyükbaş kurbanlıklar, Kurban Bayramı'nın ilk günü kesilerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Vuslat Derneği 2022 yılı kurban organizasyonu kapsamında kurban hisse bedeli bin 200 lira.

İRŞAD VAKFI BU KURBANDA DA YÜZLERİ GÜLDÜRECEK

İRŞAD Dayanışma Vakfı bu Kurban Bayramı’nda da yurtiçi ve yurtdışında kurban organizasyonu gerçekleştirecek. İRŞAD Vakfı Yurt İçi Kurban Bedelini 3 Bin TL, Yurt Dışı Kurban Bedeli 115 dolar olarak belirledi.

AGD KURBAN HİSSE BEDELİNİ AÇIKLADI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Kurban Bayramı öncesinde hisse bedelini açıkladı. AGD Konya Şubesi hisse bedelini 3 Bin 300 TL olarak belirledi. AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılınç, “Kardeşliğe ve merhamete inanıyoruz. Komşumuzla yiyeceğimizi paylaşmanın tadını biliyoruz. Bir yetimi sevindirmenin, bir yoksulu doyurmanın hazzını biliyoruz. Kendimiz için istediğimiz bütün güzelliklerin daha da fazlasını kardeşimiz için de istiyoruz. Bizim bu değerlerimizle bu toplumu yeniden buluşturmamız lazım. Bu değerlerimizi yeniden dünyanın her tarafına ulaştırma gayretinde olmamız gerekmektedir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği (AGD) olarak, milli ve manevi değerlerine bağlı şuurlu, ahlaklı bir neslin yetişmesine, sevgi ve kardeşliğin ön planda olduğu bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu münasebetle AGD olarak tüm İslam âleminin mübarek "KURBAN BAYRAMINI" tebrik eder, bu yılda milletimizin canlı kurban, kurban derisi, kurban eti ve sakatat bağışları değerlendirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırma gayretinde olacağız. İslam aleminin birliğine, hakkın, adil olanın ve iyiliğin yeryüzünde hakimiyetine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz” diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim