Tarihi ve kültürel yapısıyla önemli bir ilçe olan Ilgın, marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda Ilgın, Organize Sanayi Bölgesi’ne kavuşuyor.

Ilgın Belediye Başkanı ve Ilgın Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertaş Ilgın OSB için ön başvuruların 1 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla başladığını duyurdu. Başkan Ertaş yapmış olduğu açıklamada göreve geldiği günden itibaren birlik ve beraberlik içerisinde Ilgın’ı her alanda kalkındırmanın ve marka bir şehir yapmanın projelendirilmesini yaptıklarını ifade ederek, “Halka hizmet makamının en yücelerinden biri olan Belediye Başkanlığını şehrimize ve siz değerli hemşehrilerimize yakışır bir şekilde, hakkıyla yapabilmek adına göreve geldiğimiz günden itibaren; ortak akılla, birlik ve beraberlik içerisinde, hizmet aşkıyla, 5 yılı bütün paydaşlarımızla; 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizle birlikte planladık.

Bu planlamayı yaparken şehrimizin gelişmeye müsait bütün alanlarını göz önünde bulundurarak, Ilgın’ı her alanda kalkındırmanın ve marka bir şehir yapmanın projelendirilmesini yaptık.  Çok şükür; bugün bu planlar üzerinde yapılan titiz çalışmalar sonucunda; 157 hektar alanda, 42 parselden oluşan Ilgın Organize Sanayi Bölgemiz için 1 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla ön başvuru taleplerini almaya başlayacağız. Şehrimiz tarihi, doğası, kültürü ve şifalı kaplıcalarının yanı sıra sanayisiyle de hızlı bir ivme kazanan şehir konumuna gelecek inşallah. Sanayisi ile anılan bir şehir olmak için, şehrimize var gücümüzle hizmet etmek için durmadan duraksamadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

OSMANLI KENT MEYDANI

Diğer yandan Ilgın’da şehrin çehresini değiştirecek önemli projeler de yürüyor. Bunlardan biri Osmanlı Kent Meydanı Projesi. Konuya dair açıklamalarda bulunan Başkan Ertaş, “Lala Mustafa Paşa Külliyesi ile Pir Hüseyin Bey (Çukur) Camii çevresinde kalan bölgeyi kamulaştırıp, gerekli çevre düzenlemelerini yaparak şehrimize değer katacak bir Kent Meydanı oluşturmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yaptığımız başvurular neticesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile 25.12.2019 tarih ve 30989 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Osmanlı Kent Meydanı’nın yapılacağı alanda hak sahipleri ile ön görüşmeler ve uzlaşma görüşmeleri tamamlanmış olup ihale hazırlıkları yapılmaktadır. Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ait bu iki eserimizin çevresinde oluşturulacak bu meydan ile medeniyetler arasında bir köprü kurmuş olacağız” dedi.

MİLLET BAHÇESİ

Ilgın Millet Bahçesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Ertaş, “Ilgın ilçesi Ilıca Mahallesi Esentepe Mevkiinde hayata geçecek olan 111.182 metrekarelik alanda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Millet Bahçesi Proje alanı onaylanmış olup topografik haritası ve projesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanarak ihalesi yapıldı. 2022 yılının son çeyreğinde Millet Bahçesi Projemizin yapımına başlıyoruz” diye konuştu.

MEVLÜT EGİN

Editör: TE Bilişim