Konya Oto Lastik Oto Yıkama ve Oto Galericiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, Kurban Bayramı öncesi ikinci el araç piyasasının hareketli geçtiğini ifade ederek, umutlu olduklarını ifade etti. Türkiye’de ikinci el otomobil piyasası yükselmeye devam ediyor. Özellikle pandeminin ardından oluşan çip krizi nedeniyle yeteri kadar sıfır araç üretilmemesi, araçlarda ikinci el piyasasını artırmaya devam ediyor. Konya Oto Lastik Oto Yıkama Ve Oto Galericiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, sektörün inişli çıkışlı seyrettiğini bildirdi. En ufak bir olumsuzluğun piyasanın tersine gitmesine neden olduğunu kaydeden Acıbadem, “31 Mayıs’ta çıkan genelge ile adeta sektöre kâbus oldu. Çıkan genelgede aracı olarak ilan satış sitelerine yüklenilen araçların fiyatlarının noter satış bedellerinde uçurum olması kesilen faturaların düşük olması Hazine ve Maliye Bakanlığını atağa geçirdi. Yeni kurulacak hazırlanan sistemde ilanlara yüklenilen araç bilgileri ve fiyatı noter sistemi ile o beyan edilen aracın satış bedeli tutarı Bakanlığın sistemine düşecek ve arada fark oluşursa sistem direk sorgulayacak. Araç bedelleri ile fatura arasında ki fark nerden geliyor diye sorguladığımızda yeni sıfır kilometre araç alan kullanıcı örneğin, geçen yıl bugün aldığı araca aldığı bedel ile 250 bin lira fatura kesiliyor alıyor. Aradan bir yıl geçmeden aracı satmak isteyen kullanıcı aracını bugün ki değeri 550 bin lira. Şahıs 550 bin lira fatura bedeli belirtmesi gerekiyor. Arada 300 bin lira fark var. 550 bin lira fatura kesmiş olsa 300 bin lira için afaki vergi çıkıyor haliyle kimse kesemiyor. Bu aracı alan esnafın üzerinde patlıyor. Satıcı 250 bin lira kesiyor. Esnaf bu bedel üzerinden giriş yapıp aracını satışa teşhir ediyor. Bundan sonraki süreç esnaf içinde kullanıcı içinde sıkıntılı süreç devam edecek” dedi. 

Kültür ve edebiyatı birarada sunuyor Kültür ve edebiyatı birarada sunuyor

İKİNCİ EL ARAÇ PİYASI ALTIN ÇAĞINDA’

Pandemiden sonra ikinci el araç piyasasının altın çağını yaşadığını kaydeden Acıbadem, “Esnaf açısından bunun en büyük sorunu pandemi süreci ile sürekli artan fiyatların araçların fatura tutarlarının çok geride kalması. Esnaf sonuçta aracı kullanıcıdan alıyor ve kesilen fatura üzerinden alıyor almak zorunda kalıyor. Çünkü esnafın fatura dan ötürü alamadığı aracı kayıt dışı alım satan yapanlar alıp satıyor. Esnafta bir süreden sonra almak zorunda kalıyor. Pandemi süreci ile beraber ikinci el araç piyasası altın çağını yaşıyor. 1 Haziran 2022 tarihten itibaren aldığınız araçların faturasına mutlaka dikkat edelim. Bu şekilde hep birlikte hareket edersek aracını satmak ya da değiştirmek isteyen tam fatura kesmek zorunda kalacak. Yetkililerden esnafın mevcut stokunda bulunan 1 Haziran öncesi araçların aradaki fatura tutarına af getirilmesi gerek. Esnafın burada yapabileceği bir şey yok Aldığı aracın fiyatlarının artması esnafın çok para kazanmış olması anlamına gelmiyor esnaflarımızın 2 yıllık süreçte stokundaki araç sayısı hep eridi. Şimdi birde bu uygulama ile stokundaki araçları güncel satış fiyatları üzerinden faturalandırması esnafımızın yüzde 80’nin iflas etmesine sebep olur” diye konuştu.

‘KAYITLI 70 BİN ESNAF VAR’

İkinci el araç ithalatının önünün açılması gerektiğini kaydeden Acıbadem, “Piyasanın düşmesinin fiyatlarının artışını ortadan kaldıracak tek çare ikinci el araç ithalatının kolaylaştırılması ve bunu her ilin esnaf odaları üzerinden yapılmasını istiyoruz. Açılacak özel ithalatın sıfır araç distribütörlerine sadece bırakılmamasını istiyoruz. Ülkemizde kayıtlı oto galericilik yapan 70 bin esnaf var. Şu an fiyatların yükselmesinin sebeplerinden sorumlu sıfır araç satan bayiler bir çok markada gelen araçları mağazalara gelen müşteriye satmıyor karavan kurdukları şirketlere fatura edip fabrika yad a distribütörün belirlediği rakamın yüzde 20-30 fazlasına el altından araç satıyor. İkinci el araç ithalatı bunların direk önüne geçmiş olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim