Eski Başbakanlardan Gelecek Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz haftasonu bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve partisinin Meram ve Karatay ilçe kongrelerine katılmak üzere Konya’ya geldi.

Cuma akşamı Kanal 42 ekranlarında televizyonun Genel Müdürü Esat Ergener’in hazırlayıp sunduğu ve konukları arasında Konya Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rasim Atalay’ın da bulunduğu programa katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, kendisi ve Gelecek Partisi ile ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi. Davutoğlu, Gelecek Partisi’ni Türkiye’nin geleceği için sabırla inşa ettiklerini söyledi.

Kendisinin AK Parti’den ayrılmasındaki en temel etkenin AK Parti’nin değer yargılarından uzaklaşmaya başlaması olduğunu söyleyen Prof. Dr. Davutoğlu, “Tabi ayrıldıktan sonra trol adı verilen sosyal medya çeteleri üzerimizde büyük bir algı operasyonu yaptı. Yapılan yorumlar hakarete kadar uzandı. Tüm olumsuzluklara ve medya ambargolarına rağmen, milletimizin dertleriyle dertlenmek için bu yolda yürüme kararımdan zerre sapmadım. Partimiz kurulalı yaklaşık 8 ay gibi bir zaman oldu. Bu 8 ayın neredeyse 3 ayı pandemi sürecine bağlı olarak daha vasat geçti. Dolayısıyla halkımızla istediğimiz kadar selamlaşıp konuşamamıştık. Sokaktaki vatandaşla biraraya geldiğimizde elhamdülillah yüzde tebessüm, gönülde samimiyetin olduğunu görüyoruz. Yolun henüz başındayız, inşallah ülkemiz için hayırlı hizmetler yapmaya adayız” dedi.

Konyalı olması hasebiyle Konya’yı yakından takip ettiğini, parti içerisinde Bakanlar Kurulu’na emsal bir yapı kurduklarını söyleyen Prof. Dr. Davutoğlu, “Konya meselelerini ve Konya yatırımlarını yakından takip ediyoruz. Partimizdeki kurulların başında da Konyalı ve Konya’ya hakim isimler var. Tarımdan ekonomiye, sosyal hayattan sağlığa kadar her alanda Konya yakın takibimiz altında. Dönemimizde Konya’ya kazandırdığımız yatırımlar, projelendirilenler ve askıya alınlar da takip ettiğimiz konular arasında” diye konuştu.

Kovid – 19 ile mücadele konusunda hükümetin gerekli adımları atamadığını ve ekonomi anlamında ciddi bir sıkıntı yaşandığını kaydeden Prof. Dr. Davutoğlu, “Ekonomideki kriz aslında Kovid-19’un da öncesine dayanmaktaydı. Salgınla birlikte daha çok hissedilir hale geldi. Bu süreçte ekonominin doğru yönetilmediğini gördük. Zaten daha öncesinde de Bakanlıkların akraba ilişkileriyle yönetilemeyeceğini yapıcı bir dille Sayın Erdoğan’a söylemiştim” ifadelerini kullandı.

Erken seçime ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Prof. Dr. Davutoğlu, “Seçimin ne zaman yapılacağının bizim için bir önemi yok. Kaldı ki bu ülkede seçim takvimine ilişkin bir öngörüde bulunmak da çok zor. AK Parti Genel Başkanlığım döneminde 1 Kasım seçimlerinin ardından önümüzdeki 4 yıl gündemimizde seçim yok demiştim. Ama aradan 1 yıl geçmedi seçime gidildi” dedi.

Konya ve Konyalılarla ilgili görüşlerini de dile getiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Konya benim evim, Konya benim sığınağım, Konya benim yuvam. Ben dün bu şehre nasıl anlım açık, başım dik bir şekilde gelmişsem, bugün yine gelirim. Hemşerilerim dün hocalarını nasıl bağırlarına basmışsa, bugün de yine aynı şekilde basıyorlar. Herhangi bir kaygım yok. Bu Türkiye genelinde de böyle. Edirne’den Kars’a kadar nereye gittiysem büyük bir hoşgörü ve yüzde tebessüm ile karşılandım. Kaldı ki aksini gerektirecek bir durum söz konusu dahi olamaz” diyerek sözlerini tamamladı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim